5 spændende true crime-anbefalinger til sommeren

AfVi Elsker Serier
27. juni 2024
True Crime Mofibo
Lyt til true crime hos Mofibo / Foto: Mofibo
https://imgix.vielskerserier.dk/2023-12-18/mofibo.png
Vi har ligesom alle andre slugt ’Den sorte svane’ råt og fundet frem til fem spændende true crime-anbefalinger i Mofibos store udvalg.

Sommeren er landet, og måske skal feriekufferten snart pakkes.

I stedet for at fylde den op med tunge bøger, er det meget nemmere at fylde telefonen eller tabletten op med godt læsestof eller spændende lydbøger.

På den måde er der mere plads til sommeroutfits og badetøj, og hvad man nu ellers skal have med. Plus, ved at have dem elektronisk er læse- og lyttestoffet meget nemmere at have med sig rundt, hvis der er et ledigt øjeblik.

Mofibo er som altid leveringsdygtig i både lydbøger og e-bøger, og vi har kigget deres udvalg igennem og fundet frem til fem fremragende true crime-anbefalinger.

Hvis du ikke har kunnet få nok af Den sorte svane, har vi fundet et par titler, som tager os dybere ind i det bandeland, vi fik et unikt indblik gennem TV 2-dokumentarserien. Og hvis ikke endnu har den tilgode, har vi også et par andre bud til at få stillet dit true crime-fix over sommeren.

Carsten Norton: Bandekrigerne fra Blågårds Plads – Historien om Loyal to Familia

Bandekrigerne fra Blågårds Plads Mofibo
'Bandekrigerne fra Blågårds Plads'
Foto: Mofibo

Blandt de mange bande- og rockergrupperinger vi blev præsenteret for i løbet af Den sorte svane, var der en, som glimrede ved sit fravær. Nemlig den forbudte bande Loyal to Familia (LTF).

Selv om organisationen er blevet opløst ved lov, er grupperingen stadig en aktiv spiller i den danske underverden og har været det siden etableringen i 2013.

Kriminalreporter og journalist Carsten Norton giver i Bandekrigerne fra Blågårds Plads: Historien om Loyal to Familia det store forkromede overblik over en af de toneangivende kriminelle organisationer i Danmark de sidste 10 år.

Hvis du er yderligere nysgerrig på den nuværende status i den kriminelle underverden, kan du med fordel gå i clinch med Jan Persson og Johannes Wahlströms Klanerne: De kriminelle netværk bag bandekrigen i Sverige. Carsten Norton har indtalt den danske lydbogsversion, hvor der trækkes spor til Danmark. Præcis, som vi også vi hører om den svenske Dødspatruljen i Den sorte svane.

Lyt eller læs ’Bandekrigerne fra Blågårds Plads: Historien om Loyal to Familia’ hos Mofibo her.

Emil Ellesøe Ditzel: Britta – Forræderiet mod velfærdsstaten

Britta: Forræderiet mod velfærdsstaten
'Britta: Forræderiet mod velfærdsstaten'
Foto: Mofibo

Et af de mest overvældende elementer ved Den sorte svane var, hvor nemt det åbenbart er at lave økonomisk kriminalitet, uden at der er nogen, der lægger mærke til det.

En af dem, der har fået størst udbytte i dansk kriminalhistorie, er Britta Nielsen.

117 millioner kroner lykkedes det den tidligere medarbejder i Socialstyrelsen at rage til sig gennem årene fra velfærdsstaten, før det hele blev opdaget i efteråret 2018. TV 2-journalist Emil Ellesøe Ditzel gransker alle sporene og optrevler, hvordan det hele kunne lade sig gøre – inklusive de svagheder i systemet, som Britta Nielsen udnyttede og indirekte udstillede.

Lyt eller læs ’Britta: Forræderiet mod velfærdsstaten’ hos Mofibo her.

Mofibo

Mofibo er Danmarks største tjeneste for e- og lydbøger samt podcasts.

Med et bibliotek på over 600.000 titler har Mofibo noget for enhver smag - uanset om du er til krimi, romance, sande historier, selvudvikling eller noget helt andet.

Prøv Mofibo gratis i 30 dage - herefter 89 kr./måned. Opsig når som helst. Gælder for nye kunder.

Jane Fisher-Byrialsen & Thea Pedersen: Min kamp for retfærdighed

Min kamp for retfærdighed Mofibo
'Min kamp for retfærdighed'
Foto: Mofibo

Hvor vi i Den sorte svane stifter bekendtskab med lyssky advokater, der ikke tøver med at gradbøje og udnytte loven på det groveste, er der nogen, som stadig står for retfærdighed og integritet.

Sådan en person er Jane Fisher-Byrialsen. Advokaten bor og arbejder i USA, hvor social status og race desværre spiller en stor rolle, når det kommer til lovens knapt så blinde øje.

Vi kommer omkring nogle af de mange højtprofilerede sager, hun har arbejdet med. Herunder justitsmordet på the Central Park Five og sagen om den fejlagtigt pædofilianklaget pædagogstuderende Malthe Thomsen

Lyt eller læs ’Min kamp for retfærdighed’ hos Mofibo her.

Sebastian Richelsen: Min bror i 75 dele

Min bror i 75 dele
'Min bror i 75 dele'
Foto: Mofibo

Vi skifter spor fra Den sorte svane, men bliver i justitsmordets verden.

For i Min bror i 75 dele undersøger journalist og tidligere efterforsker Sebastien Richelsen, om Jesper Richter Andersen rent faktisk er skyldig for den forbrydelse, han er blevet dømt for.

Sagen drejer sig om mordet på Jespers bror Peter Richter Andersen, der bliver myrdet natten mellem den 10. og 11. august 2011. To skud i maven og et i hovedet er drabsmetoden, hvorefter liget bliver parteret i 75 dele og spredt udover forældrenes sommerhusgrund, hvor drabet har fundet sted.

Sebastien Richelsen opdager hurtigt, at noget ikke er, som det skal være med sagen.

Lyt til ’Min bror i 75 dele’ hos Mofibo her.

Maria Hirse: Kvinde værst – Mit liv bag tremmer

Kvinde værst Mit liv bag tremmer Mofibo
'Kvinde værst: Mit liv bag tremmer'
Foto: Mofibo

Det vakte opsigt, da den tidligere tv-vært og model Maria Hirse blev anholdt tilbage i 2020 for hærværk, forsøg på røveri og opfordring til vold.

Der var ikke så meget at rafle om, da Maria Hirse erkendte sin skyld. To års fængsel lød strafudmålingen på, og dermed var det tid til at stifte bekendtskab med en ny virkelighed.

For bag tremmerne, eksisterede et andet univers. Hvor tæsk var en fast bestanddel af metoderne, når det skulle etableres, hvem der bestemte. Der var også positive momenter, og det er dem og hele historien fra anholdelse til løsladelse i januar 2022, at Maria Hirse fortæller i Kvinde værst: Mit liv bag tremmer.

Lyt eller læs ’Kvinde værst: Mit liv bag tremmer’ hos Mofibo her.

Og hvis du ikke har fået nok true crime, så er der den opsigtsvækkende Mord i familien. Lydbogen kortlægger forløbet omkring den tidligere militærmand Søren, som i juli 2016 myrder begge sine forældre. Den kan læses og lyttes til hos Mofibo fra 1. juli.

Del artikel