5 spændende true story-fortællinger til det nye år

Af
Vi Elsker Serier
29. december 2023
Lydbøger hos Mofibo
Foto: Mofibo
https://imgix.vielskerserier.dk/2023-12-18/mofibo.png
Nogle gange overgår virkeligheden bare fantasien. Vi er gået på opdagelse blandt Mofibos mange true story-lydbøger og har fundet frem til 5 uhyggelige anbefalinger.

Det kan være svært at modstå en god og spændende true story-fortælling. At komme helt tæt på begivenhederne, enten fra folk, som var der, eller som kan gengive historien på fascinerende vis.

Og der er stor variation i vores anbefalinger, hvor der både er seriemordere, sekter og bandekrig på programmet.

Det er skræmmende og forfærdende fortællinger, hvor der heldigvis i nogle tilfælde er en positiv slutning på den ellers brutale historie.

Kom i gang med Mofibo

Gå på opdagelse i over 600.000 e- og lydbøger hos Mofibo. Klik her, og få 50% rabat i 3 måneder. De første 3 måneder til 39 kr./md.

Betingelser:
Tilbuddet gælder nyoprettelser t.o.m. 04/02/2024. Efter 3 måneder fortsætter abonnementet automatisk fra 89 kr./md. Der refereres til Mofibo Basic. Opsig når som helst.

Repo, Huuskonen og Kouki: Jesus elsker tynde piger

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-12-18/jesus-elsker-tynde-piger.jpeg
Foto: Mofibo

Årligt hører vi om mennesker, der er sluppet ud af diverse kulter eller sekter, hvor en karismatisk leder har underlagt dem for de mest uhyrlige overgreb under påskud af at gøre det for en højere magt.

Jesus elsker tynde piger er præcis sådan en fortælling. Lydbogen er inspireret af tre menneskers historie om, hvordan de troede, de havde fundet tryghed i et kærligt fællesskab. Men i virkeligheden bliver kvinderne undertrykt på modbydeligste vis med strenge diæter, så de kan tilfredsstille sektlederens seksuelle fantasier.

Gennem en kombination af fiktive og dramatiserede scener bliver historien fortalt med alle de grumme detaljer, så man bliver skræmt fra vid og sans.

Lyt til 'Jesus elsker tynde piger' hos Mofibo her.

Abud Mustafa: Dø, om så det gælder

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-12-18/do-om-sa-det-gaelder.jpeg
Foto: Mofibo

Bandekrig har efterhånden været en fast bestanddel af den danske virkelighed i mange år. Hvad end der er tale om rockere eller indvandregrupperinger, har bombebrag og pistolskud især genlydt i de københavnske gader.

Abud Mustafa var en af hovedaktørerne.

I de to lydbøger Dø, om så det gælder og den anden del med undertitlen Fortabt fortæller ham bramfrit om sit liv. Både som kriminel og om de kæmpe svigt, han har været udsat for, og som derfor gjorde, at han søgte fællesskaberne og den hierarkiske orden på gaden blandt bander. Det er en ærlig fortælling, hvor vi også får indblik i overvejelserne og konsekvenserne ved at indtræde og efterfølgende træde ud af bandelivet.

Lyt til 'Dø, om så det gælder' hos Mofibo her.

Lydia Gouardo: Alle vidste det

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-12-18/alle-vidste-det.jpeg
Foto: Mofibo

Vi hører alt for ofte i nyhederne rædselshistorier om unge kvinder, der i årevis er blevet holdt indespærret som sexslaver, siden de var små børn.

Lydia Gouardo var otte år, da hendes stedfar begyndte at voldtage hende. Stedmoren gjorde intet, og det var først da efter farens død, at den unge kvinde begyndte at forstå, at hendes opvækst havde været fuldstændig forkert.

I Alle vidste det: Indespærret og voldtaget af min stedfar får vi hele historien om, hvad der foregik i hjemmet i Frankrig, og hvordan det kunne gå til, at hun fødte seks børn, uden at nogen studsede over, at hendes stedfar endda pralede med, at han var far til børnene.

Lyt til 'Alle vidste det' hos Mofibo her.

Klara Togo Donkild: Til fest med eliten

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-12-18/til-fest-med-eliten.jpeg
Foto: Mofibo

”Og har du penge, så kan du få,” lyder en af stroferne af stroferne i børnesangen Der bor en bager. Sjældent har det udsagn været meget korrekt end, når det kommer til Til fest med eliten.

Her lukkes vi ind i det dekadente og lukkede liebhaverunivers, hvor landets rigeste unge fester på livet løs med coke, Viagra og overgreb til følge.

22-årige Klara Togo Donkild var selv en del af det miljø, men efter en mareridtsfest en nytårsaften satte hun sig for at afsløre den sexistiske og grænseoverskridende adfærd, der dominerer blandt unge i postnummeret 2900 og dets ligesindede. Og ikke mindst, hvordan den adfærd er nedarvet gennem generationer, og ens status er alt afhængig af, hvor mange penge der står på forældrenes bankkonto.

Lyt til 'Til fest med eliten' hos Mofibo her.

Jeanette Wincentz Andersen: At afsløre en morder

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-12-18/at-afslore-en-morder.jpeg
Foto: Mofibo

Jeanette Wincentz Andersen har været anklager i nogle af de mest omtalte kriminalsager i dansk retshistorie.

Med At afsløre en morder: Forbrydelser anklageren aldrig glemmer giver den nu pensionerede advokat indblik i nogle af de mest markante sager fra karrieren og kommer med hidtil hemmeligholdte oplysninger.

Vi kommer omkring æresdrabet på 18-årige Ghazala Khan og også efterforskningen på Emilie Meng-mordet, hvor Andersen indtil sin pension var tilknyttet efterforskningen. Derudover er der likvideringer og snørklede drabsgåder en masse, hvor den tidligere anklager fortæller om de mest spektakulære af slagsen.

Lyt til 'At afsløre en morder' hos Mofibo her.

Del artikel