Film | Guides

Top 10-film på HBO Max lige nu

AfFreja Hertz tefcke
24. marts 2022
Jack Nicholson i 'The Shining'
Jack Nicholson i 'The Shining' / Foto: Screenshot fra trailer

Del artikel

Hvis du mangler en god film, er HBO Max en af de streamingtjenester med de fleste og de bedste film.

Du kan hurtigt stirre dig blind på mængden af film, så derfor har jeg lavet denne liste med de 10 bedste film på HBO Max!

Bliv opdateret på alt om film lige her!

'In The Heights'

Genre: Musical, komedie
Medvirkende: Stephanie Beatriz, Lin-Manuel Miranda, Melissa Barrera m.fl.

In The Heights er en nyere musical, der virkelig har gjort indtryk. Vi hører en historie fortalt til fire børn om Usnavi (Anthony Ramos, A Star is Born), der ejede en bar i Washington Heights for ti år siden.

Vi hører også om alle de andre brogede karakterer, der bevæger sig rundt i The Heights, mens Usnavi sparer sammen og drømmer sig til et bedre liv.

Det er en musical domineret af den latinsk-amerikanske oplevelse, og den er fuld af liv og fantastisk musik, så hvis du er til livlige, spændende og dybe fortællinger – og musik – så er In The Heights virkelig det værd!

'A Clockwork Orange'

Genre: Gys, drama, baseret på en bog
Medvirkende: Malcolm McDowell, Warren Clarke, Patrick Magee m.fl.

'A Clockwork Orange'
'A Clockwork Orange'
Foto: Screenshot fra trailer

Den er kendt som en af de mest ubehagelige gyserfilm nogensinde, og jeg kan kun være enig.
Vi følger Alex (Malcolm McDowell, Star Trek Generations), der danser rundt med sin bande af lige så sindssyge drenge, mens de forsøger at tilfredsstille deres (men mest Alex') sadistiske tendenser.

Det er en topklasse gyserfilm. Der er nogle scener, der er så forskruede, at man nok bliver nødt til at tage en pause, men for pokker, hvor er den sindssygt flot udført. Kender man til bogen, ved man nogenlunde, hvad man går ind til, meeeen Stanley Kubrick er en mester inden for genren, så man bliver virkelig også overrasket over, hvor mesterligt filmen er udført.

Læs også: Dem skal du se: De bedste true crime-dokumentarer på HBO Nordic

'The Exorcist'

Genre: Gys, baseret på en bog
Medvirkende: Linda Blair, Ellen Burstyn, Jason Miller m.fl.

Det er vel den bedst kendte gyserfilm nogensinde, og den giver stadig kuldegysninger. 12-årige Regan (Linda Blair, Hell Night) får nogle underlige anfald, da hun begynder at tale om sin mystiske, usynlige ven, Captain Howdy, og anfaldene bliver mere og mere bizarre, og ryster alle omkring hende.

Hendes mor bliver så desperat, at hun forsøger at få en exorcisme udført. Hvis du er til de helt klassiske gysere, der virkelig, virkelig har plot og fuldstændig eminent skuespil og makeup, så er The Exorcist helt perfekt til en mørk aften.

'Unpregnant'

Genre: Drama, komedie, baseret på en bog
Medvirkende: Barbie Ferreira, Haley Lu Ricardson, Betty Who m.fl.

Veronica (Haley Lu Richardson, Five Feet apart) er en helt almindelig high school-pige med helt almindelig interesser, og… Så har hun opdaget, at hun er gravid, og at hun ikke kan få en abort i hendes hjemstat, Missouri, uden hendes forældres tilladelse.

Derfor overtaler hun sin tidligere veninde, Bailey (Barbie Ferreria, Euphoria) til at tage en lille roadtrip til en anden stat, så hun kan få en abort. Det er en fantastisk, underspillet og eminent film, der fokuserer på kvindelige venskaber, tabuer og kærlighed. Det er virkelig en film, der er værd at se, for den har meget med sig!

'Todo Sobre Mi Madre' ('Alt om min mor')

Genre: Drama, komedie
Medvirkende: Cecilia Roth, Penélope Cruz, Marisa Paredes m.fl.

'Todo sobre mi madre'
'Todo sobre mi madre'
Foto: Screenshot fra trailer

Todo Sobre mi Madre er en af de mest oversete perler på HBO Max, efter min mening. Vi følger Manuela (Cecilia Roth, Passionens Labyrint), en argentinsk sygeplejerske, der holder syr på organdonationer på et hospital i Madrid og en alenemor til teenageren, Esteban, der blev ramt af en bil og dræbt, og hun beslutter at donere organerne.

Hjertet skal transporteres til A Coruñ, og efter hun har rejst med hjertet, siger Manuela sit job op og rejser til Barcelona, hvor hun håber på at kunne finde sin drengs far, en transkvinde ved navn Lola, der slet ikke vidste at Esteban eksisterede.

Det er en dybtfølt, sjov og hjerteskærende film, der virkelig rammer mange komplekse emner som AIDS, sorg, tro og eksistentialisme, og den fortjener i den grad at blive set.

Læs også: Her er de nye film på Netflix i 2023

'The Little Things'

Genre: Drama, thriller
Medvirkende: Jared Leto, Denzel Washington, Rami Malek m.fl.

Kern County-sheriffen, Joe Deacon (Denzel Washington, Malcolm X), sendes til L.A for at samle beviser, og det skulle egentlig være hurtigt og let. Han ender dog i stedet med at blive ført ind i en kamp for at finde en seriemorder, der terroriserer byen.

Det er en vild katten-efter-musen-fortælling, der kryber direkte ind under huden på en og er en af de bedre Neo Noir thrillere i nyere tid. Skuespillet er i top med Leto, Washington og Malek, der spiller fantastisk sammen og over for hinanden, og hele filmens stemning er perfekt til en aften med regn og en skål popcorn!

'You Were Never Really Here'

Genre: Thriller, drama, baseret på en bog, thriller
Medvirkende: Joaquin Phoenix, Judith Anna Roberts, Ekaterina Samsonov m.fl.

En af de bedste film, Joaquin Phoenix har spillet med i, er You Were Never Really Here. Filmen følger en traumatiseret veteran, Joe (Joaquin Phoenix, Walk the Line), der forsøger at finde piger, der er meldt savnede.

Han er ikke bange for vold som metode, og da han bliver hyret af en politiker til at finde hans datter med alle midler muligt, der er blevet kidnappet af en sex-trafficking ring, begynder Joes mareridt at få overhånd og han falder samtidigt over en gigantisk konspiration, der kan lede til hans sikre død.

Det er en fantastisk film og skuespillet er fuldstændigt i top. Det er en af de bedste thrillere, jeg har set i lang tid.

'Ringenes Herre' (triologi)

Genre: Fantasy, baseret på bøger
Medvirkende: Viggo Mortensen, Elijah Wood, Ian McKellen m.fl.

Jo, vi kender nok alle sammen Ringenes Herre-trilogien, men det er altså stadig nogle af de bedste fantasy-film, der er blevet lavet. Frodo (Elijah Wood, Evigt solskin i et pletfrit sind) bliver sendt ud på et eventyr fyldt med fare, da han kommer i besiddelse af Ringen, som den store, farlige Sauron er ude efter.

Den skal ødelægges, så Sauron ikke kan få fat i den og ødelægge verden. Frodo begiver sig derfor ud på den farefulde rejse med sine venner, en troldmand, en elver og en strejfer, der er mere, end hvad han ser ud til at være.

Det er efter min mening nogle af de bedste film, der nogensinde er lavet. Filmene er perfekte til en weekend, hvor man virkelig giver sig selv lov til at fordybe sig og lave et maraton med hobbitter, elvere, orker og troldmænd.

Læs også: De 10 bedste film fra 90’erne, du kan streame lige nu

'Good Will Hunting'

Genre: Drama
Medvirkende: Robin Williams, Matt Damon, Ben Affleck m.fl.

Matt Damon og Minnie Driver i 'Good Will Hunting'
Matt Damon og Minnie Driver i 'Good Will Hunting'
Foto: Screenshot fra trailer

Good Will Hunting er en ærlig og dybfølt film, der virkelig bør ses! Den er skrevet af Matt Damon og Ben Affleck, og vi følger den 20-årige Will (Matt Damon, Bourne-serien), der arbejder på et college som pedel.

Han er et uopdaget geni, og som en del af straffen efter et overfald på en politibetjent bliver han patient hos en terapeut, samtidigt med han studerer avanceret matematik. Gennem terapien begynder Will at re-evaluere sine venskaber, sin kæreste, sig selv og sin fortid.

Det er virkelig en smuk film, der både er velskrevet og udført endnu bedre. Robin Williams som terapeut er eminent, og den rammer lige ind i hjertet med både humor og kærlighed.

'The Shining'

Genre: Gys, baseret på en bog
Medvirkende: Jack Nicholson, Sheley Duvall, Danny Lloyd m.fl.

Jack Nicholson i 'The Shining'
Jack Nicholson i 'The Shining'
Foto: Screenshot fra trailer

The Shining er en af de gysere, der bare skal ses. Familien Torrence tager op til et gigantisk hotel, The Overlook, for at faderen, Jack (Jack Nicholson) kan være hotellets caretaker hen over vinteren og samtidigt komme væk fra byen, så han har ro til at skrive.

Isolationen og det mystiske hotel skaber en usund stemning i familien, og Jack begynder at blive mere og mere skør. Det er en af de bedst kendte gysere og med god grund; den er hamrende flot, skuespillet er unaturligt godt, og selve fortællingen er en af dem, der virkelig kryber under huden på en.

Det er uden tvivl en af de bedste film, du kan se på HBO Max lige nu, og den er helt perfekt til en mørk, blæsende aften.

Nævneværdige film:

Inception (drama, thriller)

Intouchables (drama, komedie)

A Beautiful Mind (drama)

Malignant (gys, thriller)

Mary Shelley (drama, sand historie)

Mad Max: Fury Road (drama, komedie, action)

Crazy, Stupid Love (romantik, drama)

Once Upon A Time In Hollywood (drama, komedie, action)

Beetlejuice (komedie, gys)

Beware the Slenderman (dokumentar, true crime)

Del artikel

Andre Film | Guides