Film | Guides

Dem skal du se: De bedste true crime-dokumentarer på HBO Nordic

AfNadia Jordan Jensen
9. september 2021
'I Love You, Now Die: The Commonwealth vs Michelle Carter'
'I Love You, Now Die: The Commonwealth vs Michelle Carter' / Foto: HBO Nordic

Del artikel

Selvom HBO Nordic primært er kendt for deres fantastiske film, så tilbyder de også nogle af de bedste true crime-dokumentarer, du skal se lige nu.

HBO Nordic har et kæmpe udvalg af dokumentarer, hvor du kan udvide dit verdensbillede, især når det kommer til true crime.

Fordyb dig i sager, hvor emner som racisme, komplicerede sager om skyldighed og mystiske fænomener kommer i spil.

Her er vores bud på, hvad du skal se af true crime-dokumentarer på HBO Nordic.

Bliv opdateret på alt om film lige her!

I Love You, Now Die: The Commonwealth vs Michelle Carter

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-11-06/800357_4273073_3840x2160.jpg
Foto: HBO Nordic

Denne dokumentarserie sætter spørgsmålstegn ved, hvor skyldig man kan være, når man har haft indflydelse på nogens død, men ikke fysisk har dræbt dem. Seeren bliver præsenteret for Michelle Carter og Conrad Roy, som havde et langdistance forhold over to år. I løbet af deres tid sammen skriver de frem og tilbage, som normale forelskede teenagere.

Senere hen bliver Conrad fundet død i sin bil d. 13. juli 2014, hvor politiet opdager beskeder fra Michelle, som opfordrer sin kæreste til at fuldføre sit selvmord. Dog fremhæver dokumentaren forskellige sider af sagen, som skaber tvivl om Michelle Carter er skyldig eller ej i sin kærestes død.

Dokumentarserien er delt op i to episoder, hvor det første er fra anklagerens side og det andet fra forsvarets side i retssagen. Seeren får en grundig gennemgang af, hvad der har foregået mellem Michelle og Conrad og tro mig, du bliver ikke skuffet over detaljerne i denne sag.

Beware of Slenderman

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-11-06/slenderman_010.jpg
Foto: HBO Nordic

Kan en fiktiv karakter som Slenderman virke så overbevisende, at man begår mord for at tjene ham? Det lyder uvirkeligt, men det skete d. 31. maj 2014. Beware of Slenderman fortæller om hændelsen, hvor to piger prøvede at dræbe deres veninde ved at stikke hende 19 gange ude i en skov.

Den viser hele forløbet, hvor pigerne bliver afhørt og deres retssag, samtidig med at den prøver at finde grundlag for, hvad der forudsagte hændelsen. Her får seeren indblik i pigernes opvækst gennem interviews med deres forældre, som ikke forstår hvordan mordforsøget kunne ske.

Yderligere får seeren en detaljeret fortælling om Slendermans oprindelse. Figuren bliver repræsenteret som børnenes frelser, der tager dem med til et eventyrligt sted, når virkeligheden bliver for hård. Er figuren virkelig eller er det en effekt af pigernes mentale helbred?

Læs også: 5 film og serier du altid kan se

Who Killed Garrett Phillips?

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-11-06/54216.jpg
Foto: HBO Nordic

Denne dokumentar fortæller om en tragisk historie, hvor en 12-årig dreng ved navn Garrett Phillips blev myrdet i New York. I starten af dokumentaren prøver efterforskerne at finde ud af, hvordan mordet har foregået, samt hvem den skyldige er.

De finder en mand, som hedder Nick Hillary, der er morens ekskæreste. Dette er starten på Nicks værste mareridt som en sort mand i USA, der bliver beskyldt for en forbrydelse, han mener, han ikke har begået.

Dokumentaren viser et fremragende billede af, hvordan racisme er en dominerende faktor i landet, samt hvilke konsekvenser det har for afroamerikaners liv. Tror du, at Nick er skyldig? Eller er det en distraktion fra den umulige opgave om at finde Garretts rigtige morder?

Mommy Dead and Dearest

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-11-06/mdd_11092016_15.jpg
Foto: HBO Nordic

Mommy Dead and Dearest fortæller om mordet på Dee Dee Blanchard, som Gypsy Rose Blanchard, hendes datter, er skyldig i. Hvor forfærdelig det end lyder, så er denne historie nok en af dem, hvor man forstår morderens motiv. Hvad skal der til for en datter dræber sin egen mor? Det er spørgsmålet, som dokumentaren undersøger, hvilket graver dybe familiehemmeligheder frem.

I det meste af Gypsys barndom troede hun, at hun var syg, da det var, hvad hendes mor havde fortalt hende. Problemet er bare, at Gypsy aldrig var syg, hvilket resulterede i, at hun kunne have haft en normal barndom uden at skulle sidde i en kørestol og være på hospitalet konstant.

Det er en forfærdelig historie om en mor, som udnyttede sin datter for økonomiske fordele. Som seer er man forbavset over, hvor langt moren går for at holde på sine egne løgne, og hvilken pris datteren har skullet betale for det.

Læs også: De bedste sci-fi-film, alle bør se: 10 titler, der definerer genren i dag

I’ll Be Gone in the Dark

Denne dokumentar tager udgangspunkt i Michelle McNamaras jagt efter The golden state killer. Mellem 1970-1980 lider byen Californien under gruesomme kriminelle handlinger begået af en mystisk mand, man kaldte ”The east area rapist”. Beboere oplevede, at en mand begik indbrud i deres private hjem om natten, hvor han voldtog kvinder og truede mænd med, at han dræbte deres koner, hvis de gjorde nogen modstand.

Senere hen udviklede voldtægterne sig til mord, hvilket gjorde, at hele byen frygtede, når natten faldt på. Dette begyndte McNamara at undersøge yderligere, hvilket førte til hendes livsprojekt, som hjalp med efterforskningen af sagen i sidste ende.

Det er en utrolig historie om en morder og voldtægtsmand, som var forsvundet i 40 år uden at efterlade spor efter sig. Yderligere får seeren indblik i ofrenes historier, hvor de fortæller om, hvilke følelser der følger med, når man har oplevet noget af det værts tænkelige.

Seeren bliver taget med helt fra start i 1970 til slutningen af retssagen i 2020, hvor The golden state killer endelig får det, som han fortjente for 40 år siden.

Du kan se alle ovenstående dokumentarer på HBO Nordic.

Læs også: Top 5: De bedste danske film nogensinde

Del artikel

Andre Film | Guides