Kultur | Guides

Vi Elsker anbefaler: Et juicy ejendomsmæglerprogram, verdens bedste opera og en fransk bestsellerforfatter

Af
Carina Nørgaard Schou
4. oktober 2024
Making It in Marbella
'Making It in Marbella' / Foto: Netflix

Del artikel

Hvad skal du se, opleve og læse i weekenden? Chefredaktør Carina Nørgaard Schou peger på sine favoritter lige nu.

Se: Making It in Marbella

Making It in Marbella
'Making It in Marbella'
Foto: Netflix

Jeg er normalt ikke den store forbruger af reality-tv, men lige præcis ejendomsmæglerprogrammer med et reality-element har jeg en svaghed for. Selling Sunset, Selling the O.C., Familiefirmaet, Buying London, Owning Manhattan o.m.a. Jeg sluger dem alle og elsker at få et kig ind i de luksuriøse boliger, se hvilke vilde designeroutfits ejendomsmæglerne har på, når de går på arbejde, og snuse lidt det drama, der udspiller sig bag kulisserne, når der er millionstore salærer på højkant.

I bund og grund er jeg bare meganysgerrig efter at se, hvordan folk bor, og hvad de indretter sig med - og for det meste at få bekræftet, at penge ikke nødvendigvis er lig med god smag. Forbavsende sjældent faktisk.

Derfor er jeg naturligvis også nødt til at se det helt program Making It In Marbella, der handler om en flok svenske ejendomsmæglere, som sælger vanvittige boliger til de rige og berømte på den spanske solkyst. Det skal nok blive juicy.

Making It in Marbella kan ses på Netflix.

Oplev: Figaros bryllup

Figaros Bryllup
Foto: Camilla Winther / Det Kongelige Teater

Jeg var et (måske?) lidt underligt barn, der igen og igen lånte Mozarts operette Tryllefløjten på kassettebånd på mit lokale bibliotek i midten af 80'erne. Især fuglefængeren Papagenos arie og Nattens dronnings arie spolede jeg tilbage for at høre på repeat - så mange gange, at min storesøster til sidst måtte gemme båndet for mig, når jeg endnu en gang kom hjem og havde fornyet lånet.

Som voksen har jeg lært at holde af Mozarts 'rigtige' operaer, og derfor skal jeg naturligvis opleve Det Kongelige Teaters nye opsætning af forviklingskomedien Figaros bryllup, der tidligere er blevet kåret som verdens bedste opera. Den handler om kærlighed, utroskab og tilgivelse, og netop denne opera har været under kærlig behandling hos Cilius, Bruun og Gravgaard i Operarejsen på DR, så det afsnit vil jeg lige gense som opvarmning til forestillingen.

Figaros bryllup kan opleves i perioden 6. oktober til 17. november 2024 på Det Kongelige Teater.

Læs: Glemt på en søndag

Valérie Perrin: Glemt på en søndag
Foto: Alpha

Jeg er ikke den eneste, der har læst og elsket Valérie Perrins mastodontiske roman Vand til blomster (udkommet på dansk i 2021). Faktisk har romanen om Violette Toussaint og hendes skæbnesvangre møde med en mand på den kirkegård, hvor hun arbejder, solgt flere end 1 mio. eksemplarer alene i Frankrig, og bogen er blevet oversat til næsten 40 sprog.

Nu er Valérie Perrins debutroman, Glemt på en søndag, fra 2015 netop udkommet på dansk, og den lyder som den perfekte weekendlæsning.

Justine Neige er 21 år og har boet hos sine bedsteforældre sammen med sin fætter Jules, siden de var små, og deres forældre alle omkom i en bilulykke. Hun arbejder på det lokale plejehjem, Hortensiahaven, og beslutter sig for at nedskrive den næsten 100 år gamle beboer Hélène Hels livshistorie.

Det giver hende samtidig anledning til at begynde at grave i sin egen fortid efter svar, og hvis jeg kender Valérie Perrin ret, skal det nok blive en virkelig interessant efterforskning at følge med i.

Valérie Perrin: Glemt på en søndag er udkommet på forlaget Alpha.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Kultur | Guides

Mest læste