Serier | Guides

10 creepy facts om seriemordere og deres dokumentarer

AfFreja Hertz Tefcke
30. september 2021
Foto: Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes/Netflix

Del artikel

Er der pyntet lidt på fakta i true crime-dokumentarerne på Netflix og andre streamingtjenester?


ADVARSEL: Modbydelig læsning!

Vi ser mere og mere true crime, vi bliver mere og mere fascinererede af seriemordere, og vi bliver mere og mere interesserede i de mere morbide af slagsen.

Her har vi samlet ti creepy og underlige facts om de mest populære true crime-dokumentarer. De kan måske inspirere dig til at se en ny – eller gense en gammel – dokumentar!

Bonus(creepy)fact:


Det er noget omkring områdets placering, fordi zonen både krydser Wyoming, Idaho og Montana – og det betyder, at der teoretisk set ikke er beboere på området, så der kan ikke stilles en jury op. Man skulle tro, at der var flere mord i Yellowstone!

1. Golden State Killer


I’ll Be Gone in The Dark

Streamingtjeneste: HBO Nordic

The Golden State Killer, som i virkeligheden hedder Joseph James DeAngelo, begik mindst 13 mord mellem 1974 til 1986 og var kendt for at bryde ind i folks hjem – og det i sig selv er ret nasty, men det, der virkelig gør det klamt er, at han brød ind, tog alt sit tøj af og stillede sig i døråbningen til sit ofres soveværelse, hvor han skrabede en kniv langs dørkarmen, indtil de vågnede.

Han var også kendt for at tænde ofrenes TV, lægge noget stof over skærmen og bruge lyset fra skærmen som sin lyskilde, mens han torturerede sine ofre.

Du kan lære mere om Joseph og hans klamme udskejelser og mord i dokumentaren fra HBO Nordic, der hedder I’ll Be Gone in The Dark, og som dykker ned i alle hans forbrydelser.

2. Dahmer og kropsdele


Murderous Minds: Inside Serial Killers

Streamingtjeneste: Amazon Prime Video

De fleste, der er inde i true crime-genren, kender til Jeffrey Dahmer og de fleste af hans virkelig grusomme mord og eksperimenter.

Men Dahmer var i den grad mere forstyrret, end man lige skulle tro. Han blev dømt for 15 mord og tilstod, at han havde tilberedt og spist nogle af sine ofre. Hvis det ikke var slemt nok, så tilstod han også, at han gav folk i sit lejlighedskompleks sandwiches, der måske eller måske ikke indeholdt hans ofres kød. Føj, for den lede.

3. Sagawa


Interview with a Cannibal

Streamingtjeneste: YouTube

Jeg siger ikke, at det er en trend, at mordere spiser deres ofre, men der er vist en … øhm, tendens til menneskekød.

Issei Sagawa var en PhD-studerende i Frankrig, og han besluttede sig for at slå en klassekammerat ihjel og du ved ... spise dele af kroppen. Han blev fanget, da han forsøgte at skille sig af med resten af en krop i en sø og blev sendt tilbage til Japan, men blev overraskende nok ikke retsforfulgt.

Faktisk er han blevet lidt af en kendis, tro det eller lad være. Han var med i talkshows, holdt tours, hvor han fortalte om mordet og spisningen, har skrevet 18 bøger (forhåbentligt ikke kogebøger), blev madkritiker (!?) og var endda med i et par soft-core pornofilm.

4. Bundys redningskorps


The Bundy Tapes, Inside The Criminal Mind

Streamingtjeneste: Netflix

Han er nok en af de mest kendte seriemordere, der er tale om. Næsten alle ved, hvem Bundy er. Han var – og er til stadighed – en af de mest kendte ansigter, når det kommer til seksuelt drevne mord. Men vidste du, at selvom at Bundy var hamrende god til at tage liv, var han faktisk også okay til at redde dem, når han lige gad?

Faktisk arbejdede han på en selvmordshotline og reddede en del liv, og det er dokumenteret at han faktisk har reddet en treårig fra at drukne i en pool. Tænk at vide, at en seriemorder har reddet dit liv!

5. Fish


Streamingtjeneste: YouTube

Albert Fish er en af de mordere, der ikke er særligt kendte, og selvom han absolut ikke fortjener at være kendt, fortjener hans ofre at få deres historier kendt, hvilket er derfor han er blevet inddraget i denne liste.

Han var en seriemorder, barne-voldtægtsmand, barnemorder og kannibal, bare for at nævne et par få af hans personlighedstræk. Han nød også at stikke nåle ind i skridtet på sig selv, bare lige for at sætte toppen helt på plads.

Han var mistænkt for minimum fem mord, men ville kun fortælle om tre af dem, hvoraf den ene er mordet på 10-årige Grace. Efter han slog hende brutalt ihjel og spiste dele af hende, sendte han et brev til Graces mor, hvor han beskrev i detaljer, hvordan Grace smagte, hvor blødt hendes kød var, og hvor længe (9 dage, for at være præcis) det tog ham at spise hende. Dog gjorde han det meget klart, at Grace døde som jomfru, som om det gør situationen bedre …

6. Ed Gein


Murderous Minds: Inside Serial Killers

Streamingtjeneste: Amazon Prime Video

Ed Gein er en af de der seriemordere, der halvt om halvt bliver glemt lidt i rædslerne af alle de andre, men det burde han virkelig ikke. Han var en creepy motherf*cker!

Hans hus var sådan set en svinesti, da politiet kom for at arrestere ham, og det er at sige det mildt. De fandt utallige kropsdele over alt. De kom alle fra hans små hyggeture til kirkegården, hvor han gravede kroppe op. Dette var inklusiv en pose med rådnede skeder og den verdenskendte lampeskærm af hud – plus, selvfølgelig, det halvfærdige kvindekostume lavet af menneskehud.

Det, der kom lidt som en overraskelse, var, at hans mors værelse var helt rent, urørt og helt perfekt. Creepy.

7. Kempers dartspil og lydbøger


Kemper on Kemper: Inside the Mind of a Serial Killer

Streamingtjeneste: YouTube

Ed Kemper var i højeste grad en creepy motherf*cker … I helt bogstavelig forstand. Han misbrugte sin egen mor seksuelt, lige inden han dræbte hende og derefter skar hovedet af hende. Casual. Så skulle man ligesom tro, at han stoppede der, men nej, hvorfor stoppe legen? Faktisk brugte han sin mors hoved som dartbræt. Han kastede dartpile på det og havde sin egen lille score, alt afhængigt af hvor han ramte.

Nårh ja, og så prøvede han at smide hendes stemmebånd i affaldskværnen, men de var alt for hårde – hvilket Kemper grinte af og syntes var sjovt, fordi (med hans egne ord) det sikkert var, fordi hun aldrig holdt kæft.

Derudover fandt Kemper et job i fængslet, hvor han læste lydbøger op. Du kan stadig finde versioner a Flowers in The Attic, som Kemper læser op!

8. Israel Keyes syninger


Method of a Serial Killer

Streamingtjeneste: Amazon Prime Video

Israel Keyes er en af de der seriemordere, som mange ikke rigtigt kender, og det er både godt og dårligt!

Israel Keyes var en seriemorder med tre bekræftede mord, men politiet mistænker ham for mindst 11. Han var både voldtægtsmand, brandstifter, indbrudstyv og var aktiv fra 1996 frem til 2012 (!), og han var syg.

Han kidnappede en pige og sendte billeder af hende til familien for at få penge fra dem. De formodede, at hun var i live, men i virkeligheden havde han syet hendes øjne åbne, så det så ud, som om hun var i live, selvom han allerede havde slået hende brutalt ihjel.

9. Bundys krop


Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes

Streamingtjeneste: Netflix

Bundy var sgu en speciel en. Han var høj på hesten, havde al tro på sig selv og var virkelig en røv, der myrdede og voldtog mange.

Endnu værre, så blev fire af hans ofre fundet det samme sted, nemlig Cascade Mountains i Washington State, og gæt, hvor Bundy gerne ville have at hans aske blev spredt, når han blev kremeret? Jeps, du gættede det, samme bjerge!

Endnu, endnu værre? DET ØNSKE BLEV OPFYLDT.

10. KFC


Local 4: Oakland County Child Killer

Streamingtjeneste: YouTube

En af de mest triste, uopklarede sager er den om Oaklands barnemorder(e), for sagen er stadig uopklaret, og vi ved ikke, om der er en, to eller ti mordere.

Timmy King var en af ofrene, og da han blev meldt savnet, skrev hans mor et brev til den lokale nyhedsstation, hvor hun blandt andet sagde, at hun bare gerne ville have sin søn hjem, så hun kunne give ham sin favoritmad; KFC fried chicken.

Da Timmes krop senere blev fundet, opdagede man rester af KFC i hans mave.

LÆS OGSÅ: Skaberne af 'Kastanjemanden': Derfor er vi så gode til krimiserier i Danmark

LÆS OGSÅ: Første fulde trailer til 'Dexter: New Blood' viser hvad du kan glæde dig til

LÆS OGSÅ: Dræberdukken Chucky genopstår i nye serie: Se traileren

Gode serier og god vin går hånd i hånd i sommeren. Få gode tilbud på lækker vin her, og læs mere om Winefamly. Du støtter Vi Elsker Serier med et mindre beløb, hvis du bestiller vin gennem dette reklamelink.

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste