Serier | Guides

10 vampyrserier med ægte bid i

AfClaus Nygaard Petersen
26. oktober 2022
Dracula Netflix

Del artikel

Vampyren har altid været en af de mest populære figurer i horrorfilm og -serier. I anledning af Halloween og den kommende Interview With a Vampire-serie, har vi terpet alskens blodsugende serier igennem og er kommet frem til 10 anbefalinger, som kan slukke den værste tørst.

En flagermus flyver målrettet gennem natten, kun oplyst af måneskær. Scenen er som taget ud af en hvilken som helst klassisk vampyrfilm. Djævlens yngel, der suger blod fra de uskyldige for at kunne foresætte deres ugudelige eksistens.

Vi har kigget dybt i streaminguniverset og fundet frem til de her blodsugende lækkerbiskner, du kan mæske dig i.

Dracula


DraculaSherlock

Den danske adonis Claes Bang lægger krop til Dracula og indfanger i den grad blodsugerens monstrøse side og ditto sexede charme. Med tre skarpe afsnit er Dracula et let fordøjeligt måltid, hvor den evige kamp mod Van Helsing stadig er omdrejningspunkt.

Denne gang er hun dog nonne og hedder Agatha, men det ligger ikke en dæmper på de to dødsfjenders kamp. Sidste afsnit tager en kontroversiel drejning, som man enten elsker eller hader. Ligegyldigt hvilken side man ender på, er der ingen diskussion om, at Bang er en af de bedste Draculaer nogensinde.

Dracula kan ses hos Netflix


The Strain


LostThe Strain

Et fly lander i en lufthavn i New York og alle ombord er døde, på nær fire. De spreder med lynets hast et vampyrvirus, som truer med at overtage hele byen, hvis ikke hele kontinentet.

De første af de i alt fire sæsoner er skarpe katten efter musen-jagter, hvor heltene – anført af lægen Eph (Corey Stroll) – forsøger at stoppe blodsugernes fremfærd. Serien introducerer sin helt egen vampyr-oprindelseshistorie, som er meget videnskabelig funderet. Kombineret med spor tilbage til anden verdenskrig og nazister, er The Strain absolut bekendtskabet værd.

The Strain kan ses hos Disney+


Preacher


Preacher

Selvom han er uddød, er der næppe nogen med mere appetit på livet end netop ham i Preacher. Sammen med præsten Jesse (Dominic Cooper) og den temperamentsfulde Tulip (Ruth Negga) leder de efter Gud, som tilsynladende er forsvundet.

Er man til Prime Videos The Boys vil man føle sig hjemme i Preacher-universet. Vold, sex, alt er ude på overdrevet, men samtidig er karaktererne også meget jordnære. Cassidy kæmper med at være udødelig og se andre ældes omkring sig. Det kommer især til udtryk i anden sæson, hvor han mødes med sin nu gamle søn i en af seriens mange små rørende momenter, midt i al vildskaben.

Preacher kan ses hos Viaplay


Buffy – Vampyrenes skræk


Udover at hugge træspyd igennem brystkassen på vampyrer, brugte Buffy og serien også meget tid på problemer og udfordringer, som mange teenagere og unge kunne relatere til. Ikke mindst i kontekst til den evige romance med den mutte vampyr Angel (David Boreanaz). Han fik sin eget spin-off show Angel, der foregik i LA, hvor han ernærede sig som en slags paranormal efterforsker.

Med 250 afsnit tilsammen er der til en god ferie-maraton, hvor man synke ned i ungdommens kvaler og få fornøjelsen af at se nyt monster eller vampyr få tæv i hvert afsnit.

Både Buffy og Angel kan ses hos Disney+


True Blood


True Blood

True Blood syder af sex, hvor alle gør det med hinanden i en konstant jagt på ekstase og lykke. I serien er vampyrer netop trådt frem i offentligheden med had og diskrimination til følge. Jo længere ind, vi kommer i serien, jo flere forskellige langt ude plot-linjer introduceres og alskens trekantsdramaer.

Serien er skabt af Alan Ball, der forinden stod bag den fremragende Six Feet Under, hvor temaer som eksistentialisme og homoseksualitet bliv udforsket med stor bravur. Nogle af de samme ting går igen i True Blood, om end i en noget lettere candy floss-indpakket tone. Hvis man er til sex mellem smukke mennesker i lange baner, så er det her serien for dig.

True Blood kan ses hos HBO Max


What We Do in the Shadows


What We Do in the Shadowsmockumentary

De fire vampyrer Nandor (Kayvan Novak), Nadja (Natasia Demetriou), Laszlo (Matt Berry) og Colin Robinson (Mark Proksch) bor sammen med deres hjælper Guillermo (Harvey Guillén) i Staten Island, New York.

Et kamerahold følger excentrikernes hverdag, der er alt andet end kedelige. Deres gammeldagsfacon at være på giver nogle skønne kultursammenstød, hvor Guillermo ofte er nødt til at redde dem ud af ilden. Hvis man kun skal se et afsnit, bør det være sjette afsnit af anden sæson. Laszlo stikker af på grund af problemer og gemmer sig. Han kalder sig Jackie Daytona og hans forklædning består blot af en tandstikker. Det lyder simpelt, men udførslen er komik på højeste niveau.

What We Do in the Shadows kan ses hos HBO Max


Castlevania


Castlevania

I sorg over, at hans kone er blevet anklaget for at være heks og brændt, erklærer Dracula krig mod menneskeheden. Kamparenaen er det middelalderlige Wallachia , hvor den fordrukne monsterjæger Trevor Belmont er den sidste bastion mod monsterhorderne.

Sammen med magikeren Syphia og Draculas søn Alucard, slås de sig igennem vampyrer og groteske monstre. Der er fuld smæk på blodsudgydelserne, hvor Castlevanias rødder i japanske horrorsanimationsserier ses tydeligt.

Castlevania kan ses hos Netflix


The Vampire Diaries


The Vampire Diaries Twilightsoap opera

Udgangspunktet med den unge kvinde, der forelsker sig i den venlige vampyr, ekkoer ellers føromtalte film. Men Diaries fremstår snarere som en hybrid mellem True Blood og Buffy tilsat en snert af Dawsons Creek.

Og det er måske ikke så underligt, da skaberen af sidstnævnte, Kevin Williamson, også er medskaber af denne serie. Efter en noget træg start, finder Diaries formen og får strikket nogle ret interessante historier sammen. Især trekantsdramaet mellem mennesket Elena (Nina Dobrev) og de to vampyrbrødre Stefan (Paul Wesley) og Damon (Ian Somerhalder) udvikler sig godt.

The Vampire Diaries kan ses Hos HBO Max, Prime Video og Blockbuster


Penny Dreadful


Penny Dreadful

Frankenstein (og monstre), Dorian Gray og varulvemanden dukker op sammen med en hulens andre karakterer fra Stokers Dracula-roman, plus et par artige overraskelser. Londons tågelagte victorianske gader er en slagmark mellem det gode og det onde, men spørgsmålet er, om de gode kan holde sig til at bruge fair midler?

Der er dog ingen over den fortryllende Vanessa Ives (Eva Green), der udvikler sig stødt og roligt til at være fortællingens kerne. Alene hendes kamp med sine indre dæmoner og traumer hæver serien til det sublime. Med de fabelagtige præstationer og rørende karakterer, er Penny Dreadful uden tvivl den serieperle, som stadig ikke får nok ros for, hvor god den rent faktisk er.

Penny Dreadful kan ses hos HBO Max og SkyShowtime


Midnight Mass


Midnight Mass

Da mystiske dødsfald begynder at hjemsøge et lille øsamfund, sætter paranoiaen sine tænder i beboerne. Hver især bærer de rundt på traumer fra fortiden, som de af den eller den anden har svært ved at give slip på.

Hvordan vampyrer helt konkret spiller ind i serien, skal jeg ikke afsløre. Men for den katolsk-opdragede Flanagan er der nogle tydelige paralleller mellem indtagelse af Jesu Kristi-blod og de blodsugende nattevæsner. Resultatet er et af mest hjerteskærende dramaer på Netflix, ganske som det er tilfældet med hans andre serier.

Midnight Mass kan ses hos Netflix

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ’Let the Right One In’ er en vampyrserie med det helt rette bid

LÆS OGSÅ: Kan du huske serien? Buffy – Vampyrernes skræk

LÆS OGSÅ: Guide: Vores favorithekse i serier og på film

Del artikel

Andre Serier | Guides