Serier | Guides

5 fede 5-hjertede serier til påsken

Af
Claus Nygaard Petersen
4. april 2023
Swarm guide
Billie Eilish som kultleder i Prime Video-serien 'Swarm' / Foto: Prime Video

Del artikel

Vi har fundet 5 fremragende serier, som vi ikke nåede at få anmeldt, men som man bestemt ikke må gå glip af.

Med så mange fremragende serier at holde styr på rundt omkring i streamingland, kan det desværre ikke undgås, at en enkelt hist og her ikke bliver anmeldt.

Det retter vi dog op på nu. Vi har nemlig samlet en håndfuld klasse-serier, som du kan hygge dig med i påskeferien. Der er gys, sort humor og underfundigt drama, så der burde være noget for enhver smag.

Og det er vel og mærke serier, der kommer i spil, når listen over årets bedste skal sammensættes.

Swarm

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-04-03/yllw_s1_ut_101_220318_pagwar_00501rc3_3000.jpg
Dominique Fishback som Dre i den frygtindgydende Prime Video-serie 'Swam'.
Foto: Prime Video

Enhver serie med en af tidens mest populære popstjerner, Billie Eilish, kræver som minimum, at man lige kigger med i et enkelt afsnit eller to.

Når først man er gået i gang med den foruroligende psykologiske horror-serie Swarm, er det umuligt at give slip igen. Omdrejningspunktet er super-fanen Dre (Dominique Fishback), som dyrker idolet Ni’Jah (Nirine Brown) med fanatisk entusiasme.

Da Dres søster og ligeledes fan, Marissa (Chloe Bailey), begår selvmord, sender det Dre et mørkt sted hen psykisk. Hun sætter sig for at jagte og finde alle, som har udtalt sig negativt om Ni’Jah, og slå dem ihjel.

Der er syv ekstremt bloddryppende afsnit af den dybt satiriske serie, hvor idoldyrkelse – især af Beyoncé – og det amerikanske samfund bliver spiddet. Serieskaberne er Janine Nabers og multikunsteneren Donald Glover, som vi kommer nærmere ind på senere. Og så medvirker den afdøde popkonge Michael Jacksons datter, Paris, i en af seriens mange mindeværdige biroller.

Swarm kan ses på Prime Video

Reservation Dogs

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-04-03/rds_202_1.jpg
Bear (D’Pharaoh Woon-A-Tai) sidder med nogle af 'Reservation Dogs' mange sjove voksne karakterer på den lokale grillbar.
Foto: Disney+

Første sæson af Sterlin Harjo og Taika Waititis vanvittigt sjove og rørende serie om unge indfødte amerikanere, var en 2021s helt store oplevelser.

Anden sæson fik dansk premiere 4. januar, og hvilken sæson det var. Elora (Devery Jacobs), Bear (D’Pharaoh Woon-A-Tai), Cheese (Lane Factor) og Willie Jack (Paulina Alexis) forsøger stadig at bearbejde vennen Daniels død.

Der er masser af herlige absurditeter, som når den lokale politimand Bigs (Zahn McClarnon) efterforskning af en stjålen ladning fisk, munder ud i et vanvittigt syretrip, der inkluderer nogle racister iklædte uglekostumer. Men der er også rørende og spændende historier, hvor liv og død bliver behandlet med en fornem nænsomhed og ærlighed.

Reservation Dogs kan ses på Disney+

Atlanta

bedste dramedies
'Atlanta'
Foto: Disney+

Vi bliver på Disney+ med en af de mest markante og bedste serier de seneste 20 år. Den er skabt af allestedsnærværende Donald Glover og handler om de fire afroamerikanere Earn (Glover), rapperen Paper Boi (Brian Tyree Henry), Darius (LaKeith Stanfield) og Van (Zazie Beetz), Earns on-and-off kæreste. Fjerde og sidste sæson havde premiere tilbage i januar, og hvilken afslutning det var.

Selvom udgangspunktet er komedie, så leger Glover og samarbejdspartneren og den primære instruktør, Hiro Murai, meget med formen. Bizarre optrin, som når Darius bliver jagtet af en gammel dame med en rollator er genial og subtil kritik af den racistiske USA.

Men også de eksperimenterende dele er fremragende. Afsnit otte af fjerde sæson er således en fiktiv dokumentar, der fortæller en meget rørende historie om en tidligere præsident for Walt Disney. Sammenkoblingen med Fedtmule og søn-filmen virker på papiret, men resultatet er mesterligt og går direkte i hjertekulen.

Atlanta kan ses på Disney+

Rain Dogs

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-04-03/rain-dogs-1-large.jpg
De tre hovedroller i HBO Max' virkelige sjove komedieserie 'Rain Dogs'.
Foto: HBO Max

Den nyeste serie blandt disse anbefalinger, er også den mest rendyrkede af sin slags. Rain Dogs er britisk komedie, når det er skarpest og mest bidende.

Multitalentet Cash Carraway er ophavskvinde til HBO-serien, hvor vi følger den enlige mor og aspirerende forfatter Costello (Daisy May Cooper), der forsøger at skabe en tålelig tilværelse for datteren Iris (Fleur Tashjian).

Men når man konstant skal leve fra hånden til munden gennem diverse småjobs, er man nødt til at have en ironisk distance til armoden. Sammen med den toksiske bedsteven Selby (Jack Farthing) forsøger Costello med snilde og optimisme at skaffe til dagen og vejen samt lede efter lykkebilletten til en bedre fremtid. Også selvom det kræver, at man stikker et par perverse stoddere en flad eller to.

Rain Dogs kan ses på HBO Max

Servant

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-04-03/servant_photo_040204.jpg
Uhyggen lurer rundt om hvert et hjørne i Apple TV+-serien 'Servant'.
Foto: Apple TV+

Den moderne mester af plottwists, M. Night Shaymalan, har haft en noget omtumlet tilværelse med sine biograffilm. For hver Cabin in the Woods er vi ikke længere væk, end vi kan risikere at få en ny The Happening.

Til gengæld har han de seneste år lavet en af de mest effektive gyserserier i streamingland. Servant handler om parret Dorothy (Lauren Ambrose) og Sean (Toby Kebbell), der forsøger at komme sig over tabet af deres lille barn. Da den mystiske Leanne (Nell Tiger Free) dukker op, begynder der at ske overnaturlige ting.

Fjerde og sidste sæson af Apple TV+-serien er netop rullet over skærmen, og præcis som de forrige var det en neglebidende omgang. Og så er den tidligere Harry Potter-stjerne Rupert Grint en udsøgt fornøjelse som Dorothys meget udadvendte semi-alkoholiske lillebror. Det er Shyamalansk thriller-horror, når det er bedst.

Servant kan ses på Apple TV+

Del artikel

Andre Serier | Guides