5 fremragende serier på SkyShowtime, der holder dig ude på kanten af sofaen

AfVi Elsker Serier
13. oktober 2023
gode krimiserier på SkyShowtime
Natasha Lyonne i 'Poker Face' / Foto: SkyShowtime
https://imgix.vielskerserier.dk/2021/08/Large_wheel_16x9.jpg
Hvis du er til stærke hovedpersoner og nervepirrende krimi og spænding, er de her 5 serier noget for dig.

Der er intet som en god krimi eller noget nervepirrende spænding til at koble af med. Hvad end man skal sidde og gætte med på, hvem der er skurken bag det hele, eller om det er vejen til at opklare et mysterium, der er omdrejningspunktet, er det skønt at få stimuleret detektivdelen af hjernen.

Det er der rig mulighed for med disse fem nøje udvalgte serier fra SkyShowtime. Fælles for dem er, at de hver især bruger efterforskningselementet som et plotmæssigt fremragende element i historien. Udtrykket kan derfor variere.

Hvem er skurken? Hvordan har de gjort det? Hvordan sørger vi for, at retfærdigheden sker fyldest? Det er et par af spørgsmålene, som går igen i de fem fremragende serier. Desuden er de alle med kvinder i front til at uddele tæv og få de forskellige bad guys ned med nakken.

Poker Face

poker face anmeldelse
Natasha Lyonne i 'Poker Face'
Foto: SkyShowtime

En af tidens og årets absolut bedste serier, er også en af de mest finurlige, samtidig med at den læner sig op ad en af de ikoniske amerikanske detektivserier.

Præcis som den trenchcoatbærende inspektør Columbo, handler Poker Face ikke om, hvem der har begået mordet. Men om hvordan de bliver fanget. Genren kaldes howcatchem, og den menneskelige løgnedetektor, Las Vegas-servitricen Charlie Cale (Natasha Lyonne) er vores amatørdetektiv.

Efter at være kommet i unåde hos den lokale mafia flygter hun ud af byen med en af bandens håndlangere konstant halsende efter sig. På sin rejse rundt i USA møder hun forskellige mennesker – og en enkelt racistisk hund – der enten ender som ofre eller er mordere. Så snart Charlie opdager en løgn, helmer hun ikke, før gerningsmanden er blevet fanget.

The Good Fight

Supergode serier til kvindernes kampdag
Christine Baranski som Diane Lockhart (t.v.) og Sarah Steele som Marissa Gold (t.h.) i 'The Good Fight'
Foto: SkyShowtime

Vi bliver ved retfærdighed, lov og orden, men i stedet for at være ude på gaden for at forsøge at fange de skyldige, skifter vi arena til retssalen.

Igennem 60 afsnit fordelt på seks sæsoner følger vi en gruppe advokater anført af Diane Lockhart (Christine Baranski), mens de forsøger at navigere i de juridiske farvande omkring sager som MeToo, fake news, online-chikane og de voksende og voldelige, højreorienterede Trumpist-loyale bevægelser.

The Good Fight er et spin-off til The Good Wife og udmærker sig ved ikke at være bleg for at give sig i kast med politiske sager og bringer elegant virkelige begivenheder og personer ind i seriens univers, hvor de bliver filteret gennem serieskaberduoen Robert og Michelle Kings skønne skarpe pen.

De bedste premierefilm og eksklusive serier – fra de største filmstudier i verden

Den helt nye streamingtjeneste, SkyShowtime, giver dig en unik sammensætning af underholdning fra de af største filmstudier og skabere: Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks, SHOWTIME®, Sky Studios, Paramount+ og Peacock. Oplev et unikt katalog sprængfuldt af spændende indhold inkl. nye og eksklusive film og serier, børne-og familieunderholdning, historier fra den virkelige verden, dokumentarer samt et bibliotek proppet med vores favoritklassikere gennem tiden.

Opret og stream nu på SkyShowtime.com

Kodenavn Annika

'Kodenavn: Annika' på SkyShowtime
Sannah Nedergård i 'Kodenavn: Annika'
Foto: SkyShowtime

Som vi med jævne mellemrum får at vide gennem nyhederne, er kunstverdenen fyldt med svindlere, der skruppelløst forsøger at lave det ene millionkup efter det andet.

Nogen skal fange dem, og den finske betjent Emma Haka (Sannah Nedergård), er den perfekte til jobbet. Under aliasset Annika Stormare infiltrerer hun et svensk auktionshus under ledelse af den suspekte Rasmus Ståhlgren (Ardalan Esmaili).

Intet er, som det ser ud, og netop som Emma/Annika tror, hun har fundet ud af, hvordan tingene hænger sammen, kommer der et twist eller to. Sannah Nedergård er fremragende i den dualistiske rolle, hvor hun portrætterer to vidt forskellige personer flot, fra den tilbageholdende kontormus Emma til den udadvendte og lidt farlige Annika. Denne titel er SkyShowtimes første svenske original.

Yellowjackets

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-03-07/yj-s02-gallery-yellowjackets_s2_0894_r.jpg
Christina Ricci som Misty og Elijah Wood som Walter i 'YellowJackets'.
Foto: SkyShowtime

Hvad skete der dengang, at et fly med et pigefodboldhold styrtede ned i den canadiske ødemark? Specifikt i de 18 måneder, hvor de var alene ude i vildnisset, og kun en brøkdel af dem vendte tilbage til civilisationen i live.

Det er de overordnede spørgsmål i den neglebidende serie Yellowjackets, der var forårets helt store seriepremiere. Igennem indtil videre to sæsoner har vi langsomt fået åbenbaret, hvordan sult drev dem til kannibalisme, samtidig med at vanviddet sneg sig længere ind under huden på dem. I nutiden, 25 år senere, sidder traumet stadig dybt i de overlevende – især da nogle begynder at rive op i fortidens betændte sår.

Med en blanding af teen-idoler fra 1990'erne som Juliette Lewis og Christina Ricci og unge stjernefrø, veksler serien elegant imellem to tidslinjer, så man hele tiden sidder ude på kanten af sofaen i spænding. Der er to sæsoner af Yellowjackets, der begge kan streames eksklusivt på SkyShowtime, og der er allerede er bekræftet en 3. sæson, som dog endnu ikke har fået premieredato.

Penny Dreadful

in Penny Dreadful (season 3, episode 6). - Photo: Jonathan Hession/SHOWTIME - Photo ID: PennyDreadful_3
Vanessa Ives som Eva Green i 'Penny Dreadful'
Foto: Jonathan Hession / SkyShowtime

En af de oftest oversete perler fra de gyldne 2010'ere er horrorserien Penny Dreadful. Selv om udtrykket er victoriansk uhygge, er den dybt forankret i mysteriegenren, hvor heltene skal finde frem til en ukendt gerningsmand, som terroriserer de londonske gader.

Med et persongalleri, der inkluderer Victor Frankenstein – og flere af hans skabninger – familien Murray fra Dracula, den udødelige playboy Dorian Gray og flere andre, er der én, som hæver sig over de andre.

Vanessa Ives (uforlignelige Eva Green) er seriens indiskutable helt, hjerte og drivkraft. Kampen mod hendes egne indre dæmoner såvel som de ydre samt eftersøgningen af barndomsveninden Mina Murray, der er blevet kidnappet af Dracula, er fængslende og et must-see. Igennem de tre sæsoner er der hele tiden en ny fjende, som lurer i skyggerne, og hvor Vanessas sans for retfærdighed er det eneste, som forhindrer verdenen i at blive overdænget af ondskabens mørke.

Del artikel

Mest læste