Serier | Guides

5 gode serier du skal se på Amazon Prime Video

AfBrian Mogensen
15. juni 2020

Del artikel

Amazon Prime Video har masser af gode serier at byde på – både nyt og gammelt indhold, og der er nok at tage fat i af kvalitetsserier.

Vi giver et bud på en håndfuld af dem, du ikke må gå glip af.

1. Den alvorlige: The Man in the High Castle

I en verden, hvor aksemagterne vandt anden verdenskrig er USA delt mellem de tyske og japanske kræfter, og enhver illusion af alliance mellem de to nationer er mildt sagt anspændte. Med til at puste til ilden er en mystisk serie nyhedsudsendelser, der viser en, for universet, alternativ tidslinje, hvor aksemagterne taber krigen.

Se den fordi: Den dystopiske alternative tidslinje er vanvittigt godt skruet sammen, og historien er til tider nærmest ulideligt nervepirrende.

Sæsoner: 4
Afsnit: 40
Kommer der mere: Nej. Serien slutter med sæson 4.

2. Den med superhelte: The Boys

Hvad nu, hvis Superman ikke blev opfostret i Kansas af et rettroende og moralsk velfunderet bondepar, men i stedet var grundstenen i en millardforretning? Og hvad nu, hvis han blev lejet som en kombineret lejemorder/reklamesøjle? Og hvad nu, hvis der var flere som ham? The boys svarer på alle disse spørgsmål i en voksen udgave af Avengers og Justice League, der ikke er bleg for at tage bladet fra munden.

Se den fordi: ”I love you 3000” er meget sødt, men The Boys giver et noget mere plausibelt svar på spørgsmålet: ”Hvad nu hvis der fandtes superhelte?”

Sæsoner: 1
Afsnit: 8
Kommer der mere: Jep. Amazon har indtil videre fornyet med én sæson mere.

3. Den religiøse: Good Omens

Med dommedag stående for døren, er det heldigt for menneskeheden, at himmel og helvedes agenter på jorden har besluttet sig for, at de helst ikke vil undvære den verden, de er blevet vant til. Sammen med en heks, en heksejæger, hans lærling og en clairvoyant deltidsprostitueret søger de efter Antikrist, der blev forbyttet ved fødslen.

Se den fordi: Den er bragende godt skrevet og læner sig tæt op ad bogen. Og fordi David Tennant (Dr. Who, Jessica Jones) og Michael Sheen (Masters of Sex, The Queen) sammen nok er noget nær det bedste, der er sket.

Sæsoner: 1
Afsnit: 6
Kommer der mere: Nej. Serien er slut.

4. Den lidt ældre: The Shield

Korrupte politifolk er nok noget nær det værste, der kan gå på denne jord, og The Shield holder ikke igen med brutaliteten, mens den viser, at det nogle gange kan være nødvendigt at træde uden for loven for at skaffe resultater. The Shield sluttede i 2008, men den holder stadig. Og er til tider urimeligt tidsrelevant, når man ser på den verden, vi lever i.

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Hunters

Se den fordi: Det er en af de serier, der gjorde det mere acceptabelt for film-skuespillere at medvirke i mere end bare en cameo. Og fordi: Glenn Close!

Sæsoner: 7
Afsnit: 79
Kommer der mere: Nej, desværre.

5. Den sjove: Fleabag

Phoebe Waller-Bridge (der skrev og producerede Killing Eve) har skabt en meget britisk komedieserie, der ikke kun er sjov, men også skræmmende intim og til tider grænseoverskridende ærlig. Som hovedpersonen Fleabag er hun umådeligt sammensat og gennemført menneskelig, og hun er uendeligt nem at holde af og holde med. Jeg kunne forestille mig, at den er svær at sluge for traditionsbundne mandschauvinister, men de fleste kvinder, jeg kender, har mange fælles karaktertræk med Fleabag, og tak gud for det.

Se den fordi: Den er ærlig og brutal i sin håbløshed, og sjov uden at være kynisk sarkastisk. Og forholdet til den lækre præst i anden sæson er så hjerteskærende perfekt.

Sæsoner: 2
Afsnit: 12
Kommer der mere: Ikke som det ser ud, men rygterne svirrer om en tredje sæson.

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Ulrikke uden skam

Del artikel

Læs mere omAmazon Prime Video