Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af Ulrikke uden skam afsnit 1+2

AfSilke Bennekow
10. juni 2020
Foto: Ulrikke uden SKAM/TV 2 PLAY

Del artikel

Ulrikke vil leve et liv uden skam – hun ved bare ikke hvordan.

Seriens titel spiller både på Ulrikke Falchs succes i den norske serie SKAM (fra 2015-2017) og opgøret med den følelse af skam, som hun lever med.

I kamp mod sig selv


SKAM

Som med alt andet er der er en bagside af medaljen. Ulrikke har det faktisk ikke særlig godt. Som i slet ikke. Selvom hun virker selvsikker, åben og ærlig om sine kampe med mental sundhed, har hun opdaget, at hun er faldet i fælden, når det kommer til behovet for andres bekræftelse.

Hendes kamp for opgør med skønhedsidealet, for kvinders rettigheder, kropsaktivisme og den ærlige snak om sex har skabt et selvbillede, som hun ikke kan passe i.

Hvem er Ulrikke?


TV 2 PLAYUlrikke uden skam”Jeg ved bare ikke hvordan”.

I en alder af bare 23 år er Ulrikke Falch blevet et ansigt på feminisme og kropsaktivisme. Hun har opnået over 1 million følgere på Instagram og har brugt platformen til at skabe debat om feminisme, seksualitet, mental sundhed og kropsidealer.

LÆS OGSÅ: 5 serier, du bør se på C More

Ulrikke har en række mål, som hun vil opnå i forsøget på at blive ”voksen”, tage ansvar for sit eget liv og dermed blive selvstændig. Ét er at betale sine forældre de penge tilbage, som hun har lånt til sit vilde forbrug. Det kræver et arbejde, og det oplagte er jobbet som influencer grundet hendes store popularitet og mange følgere.

Alt dette følger vi som seere på tæt hold, og man sidder lidt med ondt i maven, når man ser hende møde alene og uforberedt op til samtale med potentielle samarbejdspartnere – uden nogen ide om, hvilke krav hun skal sætte, eller hvad lønnen skal være. Det føles lidt som at se lammet træde ind i løvens hule.

”Jeg har det ikke så godt”


virkelig

Hun er forgældet og modtager trusler på Instagram, og pludselig skal hun også tackle, at der florerer en sex-video af hende på nettet. En video, som er taget af en fyr uden hendes tilladelse, og hun ved endda, at han har flere af dem. Jeg kan godt forstå, hvorfor Ulrikke ikke har det særlig godt.

Kur eller samme mønster?


LÆS OGSÅ: De 10 bedste Supernatural-afsnit

Selvom hun i forvejen har banet vejen for åbenhed omkring stort set alle emner, sidder jeg alligevel tilbage med en nagende tvivl; Er det vejen frem at lave et program om at finde ud af, hvordan man i virkeligheden er uden at bygge det på andres meninger? Eller taler det i virkeligheden direkte ind i problematikken om anerkendelse og bekræftelse, at hun lader andre kigge med over skulderen? Om serien formår at holde balancen, når det kommer til dette dilemma, må vi se, når sidste episode er rullet over skærmen, men jeg håber det.

Hvorfor skal du se den?


Ulrikke uden skamSKAM

Men, om du er fan eller ej, tror jeg, det er tid godt givet ud at se Ulrikke uden skam. Som alle andre emner, hun berører, er det med hudløs ærlighed, og det er forfriskende, selvom det kan være svært at se.

Ulrikke uden skam strækker sig over fem episoder og vises på TV 2 PLAY fra den 10. juni.

Denne anmeldelse er baseret på de to første afsnit af serien.

Fakta om Ulrikke uden skamLÆS OGSÅ: 5 grunde til at se After Life

Del artikel

Læs mere omSkamTV 2

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste