5 iskolde krimitips til vinterferien på C More

AfVi Elsker Serier
10. februar 2023
5 krimitips til vinterferien
Martin Freeman som Stece Fulcher i 'A Confession' / Foto: C More
https://imgix.vielskerserier.dk/2023-02-03/c-more-logo_6389db8a04181.png
Denne vinterferie står i krimiens tegn, for hvad er bedre end at hygge sig under et tæppe med noget spændende på skærmen?

Solen er så småt begyndt at stå tidligere op, men mørket breder sig stadig hastigt, når aftenen melder sin ankomst. Hvis der er noget, der går hånd i hånd med mørke, er det en god krimi. Vi har i den anledning udvalgt fem krimier, du kan godte dig med i løbet af vinterferien.

Beck – Dødsfælden

Den 47. film i den længe kørende Beck-serie centrerer sig om en sag, hvor den unge Samir findes myrdet efter en stor fest i et villakvarter uden for Stockholm. Martin Becks barnebarn, Vilhelm (Valter Skarsgård), skal endelig ud i felten, og første dag bliver også en traumatiserende dag, da det er ham, som finder Samirs lig.

Samir og en anden ung dreng, han har været oppe at toppes til festen, er begge kommet til mange penge, men ingen ved hvordan. Imens morfar arbejder på at finde Samirs morder, efterforsker Vilhelm en sag om en forsvunden pige, der viser sig at spille en central rolle i Samirs sag.

Der går ikke lang tid, før sagen udfolder sig på bedste Beck-maner og giver anledning til langt større spænding og kuldegysninger, end man først lige skulle have troet.

Det skal også nævnes at en ny Beck-film, Beck – Noget for noget lander på C More næste måned d. 17. marts.

Beck – Dødsfælden og alle de andre Beck film kan streames på C More.

Natrytterne

Natrytterne er en true crime-fortælling om en svenske rideskolelærer, der igennem en årrække misbrugte sine elever seksuelt og havde et meget voldeligt forhold til sin egen familie.

Serien er sat i to tidsperioder. Den ene tilbage i tiden, hvor vi følger den nye pige på skolen, Molly (Saga Samuelsson). Det står hurtigt klart for Molly, at hvis man vil avancere på rideskolen, kræver det, at man giver efter for læreren Tommys (Jonas Karlsson) tilnærmelser.

Den anden periode er nutiden, efter retssagen mod ridelæren har fundet sted. Her følger vi Tommys datter, Victoria (Hanna Ardéhn), der gengiver alt det, Tommy har udsat familien for i grusomme detaljer.

Natrytterne taler til vores samtid med magtmisbrug og overgreb, og den lægger ikke fingre imellem, når dette skal skildres på skærmen.

Natrytterne kan streames på C More.

Gratis adgang til C More

Vi Elsker Serier har lavet en oversigt over vores favoritter hos C More, som du kan se lige her, hvor du også får de to første uger til C More for 0 kr.!

På C More kan du finde et bredt udvalg af krimiserier, og særligt har streamingtjenesten udmærket sig i nordic noir-genren. De dystre, mørke krimiserier står i kø hos C More, og der er lagt i kakkelovnen til en aften helt ude på kanten af sofaen, hvis du da overhovedet kan se igennem det tæppe, som du har trukket over hovedet!

C More byder også få en række spændende og gode film. Se med hos C More allerede fra i dag!

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-02-14/c-more_crime_dec22_930x180.jpg

A Confession

På vej hjem fra byen forsvinder den unge pige Sian O'Callaghan sporløst. A Confession er baseret på en sand historie, og ved hjælp af vidneudsagn, offentlige dokumenter og dybdegående undersøgelser af begivenhedsforløbet er denne serie noget af det tætteste, du kommer på en 1:1-gengivelse af en virkelig sag.

Det er også en sag, der har det hele. Et kapløb mod tiden, stor mystik og en masse hjertesorger. Mest af alt er det en serie om procedure. Hvordan politiet arbejder, og hvad man nogle gange kan finde på at gøre, når reglerne holder en fra at gøre sit arbejde.

Med Martin Freeman (Sherlock, Hobbitten-filmene) i front som efterforskningslederen Steve Fulcher kommer vi minutiøst igennem hele sagen fra start til slut. Og det er underholdende hele vejen igennem.

A Confession kan streames på C More.

Kapringen

Professoren Saïd Khelfi (Tsahi Halevi) anholdes under mistanke for at have medvirket i terrorisme, men ud over det er det svært at finde nogle oplysninger om anholdelsen. En måned senere letter et fly fra Stockholm, hvor piloterne modtager en besked om, at der er en bombe ombord. Flyet vil ikke nå sin endestation, med mindre Khelfi bliver løsladt, og dokumenterne angående den fortrolige operation Tennysson bliver offentliggjort.

Med lidt over 12 timer til, at flyet når sin destination, skal den svenske anti-terrorenhed forsøge at stoppe kapringen og redde de over 300 passagerer. Det er ikke let, for kaprerne har adgang til flyet, og det er ikke alle i Sverige, der har lyst til at frigive Khelfi, for slet ikke at tale om at anerkende operation Tennyssons eksistens.

Kapringen behandler er raceurolighederne, der i de senere år er opstået i Sverige. Det ligger som en tematisk rød tråd under det meget spændingsfyldte plot.

De to første afsnit af Kapringen kan streames på C More med nye afsnit hver mandag.

Journal 64

Den fjerde film i den populære Afdeling Q filmserie, som er baseret på bøgerne af Jussi Adler-Olsen.

Da tre mumificerede lig bliver fundet bag en væg i en lejlighed, åbner det porten for en konspiration af dimensioner. Det er op til den surmulende, Camel-rygende vicekriminalkommissær Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) og hans partner Assad (Fares Fares) at komme til bunds i sagen.

Journal 64 er fyldt med foruroligende, klamme billeder og en gennemgående dyster stemning. Det er dansk krimi, så det batter, og når man ser den, forstår man godt, hvorfor den blev en så stor biografsucces ved udgivelsen.

Som man også kan forvente af en film baseret på en Jussi Adler-Olsen-bog, er der et lille lag af samfundskritik, der i denne film går på indvandrer- og kvindesyn.

Journal 64 og de tre forrige film i Afdeling Q-serien kan streames på C More.

Bonustip

Du kan også glæde dig til den stort anlagte finske dramaserie Reindeer Mafia, der har premiere på C More 16. februar.

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-02-10/reindeermafia_16x9anno.jpg
Foto: C More

Del artikel

Læs mere omC MoreKrimi

Mest læste