Serier | Guides

5 serier, vi glæder os sindssygt meget til i december

AfCarina Nørgaard Schou
8. december 2022
Sus Wilkins og Ghita Nørby i 'Julestorm'
Foto: Netflix

Del artikel

Romantiske forviklinger, kriminelle netværk og højspændte fantasy-universer. Der er nye serier for enhver smag i december. Heldigvis får du god tid til at konsumere de mange fristelser og lækkerier, når julefreden sænker sig over det ganske land. 

Julestorm

Det ligner det perfekte miks af Hjem til jul og Love Actually. Og konceptet for serien Julestorm har da også en del tilfælles med begge de nævnte juletitler. Dagen før jul bliver en lang række fly i Oslos lufthavn nemlig aflyst på grund af en gigantisk snestorm, og så er gode råd dyre. Mange passagerer strander, og de har alle en historie, som fletter sig sammen til et perfekt julehjerte.

Har du set den fremragende norske serie Hjem til jul, vil du også kunne genkende en del af persongalleriet. Ida Elise Broch, som spillede hovedrollen Johanne i førnævnte, er her at finde som popstjernen Ida, der føler sig lidt for kendt til at være strandet i lufthavnet. Også hendes seriefar "Tor" og oversygeplejersken "Bente" er med i denne hjertevarme komedie, hvor også danske Sus Wilkins, Ghita Nørby og Maibritt Saerens er at finde på rollelisten. Gad vide, om de alle når hjem til jul?

Julestorm kan ses på Netflix fra 16. december.

DNA

Bliver film- og serierepertoiret lidt for sukkersødt her i december, kan man sagtens klemme en god kriminalserie ind mellem alle de romantiske komedier. Heldig at TV2 er leveringsdygtig i en sådan. Her får nemlig anden sæson af den ekstremt populære serie DNA med Anders W. Berthelsen i hovedrollen som politiefterforsker Rolf Larsen premiere.

Den gang bliver han viklet ind i et kriminelt netværk der strækker sig over hele verden. Efter fundet af ligene af 19 unge vietnamesere kommer politiefterforskeren på sporet af en sag om slavehandel og salg af organer på det sorte marked. Undervejs er der masser af mysterier, der skal afdækkes og naturligvis kommer vores hovedperson også til at blive konfronteret med en række personlige dilemmaer.

DNA kan ses på TV2 Play fra 18. december.

Anders W Berthelsen i 'DNA'
Foto: TV 2

1923

Instruktøren Taylor Sheridan sprøjter den ene western i Yellowstone-universet ud efter den anden. Men så længe, der er tale om produktioner af så høj kvalitet, som der er, skal han ikke høre et ondt ord fra os. 1923 er den nyeste spin-off-serie (den første var 1883), og denne gang er det med Harrison Ford og Helen Mirren i hovedrollerne som hhv. John og Cara Dutton.

For ja, også her er omdrejningspunktet Dutton-familien, og vi kommer ind i historien på et tidspunkt, hvor det vilde vesten er blevet til det hårde vesten. Vi taler tørke, pandemier, slutningen af den store depression, og forbudstiden, der lakker mod enden. Det er midt i denne kaotiske brydningstid, at familien Dutton må beskytte sin ejendom (der senere bliver til Yellowstone-ranchen) og familien mod alle de forskellige lurende farer. Og dem er der nok af, skal vi hilse at sige.

1923 kan ses på SkyShowtime fra 19. december.

Emily in Paris

Mon dieu, vi er mange, der har ventet længe på tredje sæson af Emily in Paris. Og sukket efter at få svaret på, hvilken beslutning hun ender med at træffe, nu hvor hun i slutningen af anden sæson stod med valget mellem to jobs i hhv. USA og Paris - og måske valget mellem to fyre.

At dømme ud fra traileren tyder noget på, at vores gode veninde i Paris måske spiller på flere heste og bare prøver at få det hele. Men kan man både blæse og have mel i munden samtidig? Det vil tiden vise os, om Emily Cooper formår. For hvis man ikke kan få brød, kan man jo bare spise kage. Eller, hvordan er det nu?

Emily in Paris kan ses på Netflix fra 21. december.

The Witcher: Blood Origin

Vi er slet ikke i tvivl om, at miniserien The Witcher: Blood Origin kommer til at toppe Netflix' 'meste sete'-liste i juleferien. Den nye serie fungerer som en prequel til de særdeles populære to sæsoner af The Witcher, der allerede ligger tilgængelig på streamingtjenesten.

Vi befinder os her i Den Gyldne Æra, ca. 1.200 år inden, der var nogen, der havde tænkt på Gerald, Yennefer og Ciri. Og serien fortæller historien om syv for hinanden fremmede, der mødes for at kæmpe imod imperiet. De syv opdager dog hurtigt, at for at overvinde et monster, må de selv skabe et. Det ser ud til at blive højspændt og actionfyldt i de fire afsnit, der falder som en tidlig julegave på Lillejuleaften.

The Witcher: Blood Origin kan ses på Netflix fra 23. december.

Del artikel

Læs mere omNetflixSkyShowtime