Serier | Guides

Ann’Befalinger: Gode gensyn og lidt let advokat-kærlighed

AfAnn Lind Andersen
3. oktober 2022
Alexandra Turshen som Rachel Friedman, Arden Cho som Ingrid Yun og Bradley Gibson som Tyler Robinson i 'Partner Track' / Foto: Netflix.

Del artikel

Nogle gange må man vente 25 år på en fortsættelse af en serie. Andre gange kun et år. Men alt godt kommer til den, der tålmodigt venter. Film- og serieekspert Ann Lind Andersen giver i sin faste månedlige serieguide 3 anbefalinger til, hvad der er værd at se i oktober.

Riget Exodus


Riget Exodus anmeldelse
Foto: Riget: Exodus/Christian Geisnaes/Zentropa/Viaplay

I oktober skal vi tilbage til neurokirurgisk afdeling på Riget, for Lars von Trier har omsider lavet tredje sæson af serien Riget. De to første sæsoner kom i 1994 og 1997, og anden sæson sluttede med en del løse ender – svar vi aldrig har fået. Grunden var, at tredje sæson var planlagt, men så gik hovedrollen Ernst Hugo Järegård hen og døde. Flere fulgte, og så blev projektet skrinlagt.


Nu er serien så tilbage, med et ensemble-cast fra toppen af dansk skuespilfødekæde. Og den svenske også, for Mikael Persbrandt og Alexander Skarsgård dukker op.


Bodil Jørgensen spiller søvngængeren Karen, der ender på Riget, og som har set tv-serien Riget og derfor spørger efter fru Drusse og alle de andre. Et sjovt metagreb af von Trier. Det er som tidligere en blanding af satire og komedie med horror-elementer, så glæd dig til at tage en tur på Riget.


Riget har premiere 9. oktober på Viaplay.


LÆS OGSÅ: Restaureret version af 'Riget I & II' kommer på Viaplay forud for 3. sæson

The White Lotus, sæson 2


The White Lotus sæson 2
The White Lotus er tilbage med sæson 2 / Foto: HBO Max.

Mike White fik et sniger-hit med sin serie The White Lotus sidste sommer, der følger en række gæster og medarbejdere på et luksus-resort i Hawaii. Udover at byde på skarpe satiriske iagttagelser af de rige og de privilegerede, havde serien også nogle af årets bedste skuespilpræstationer, der skabte uforglemmelige karakterer.


Nogle af karaktererne har fået lov at flytte med, når anden sæson åbner. Denne gang på The White Lotus på Sicilien (virkelighedens San Domenico Palace i Taormina). En af dem er Jennifer Coolidge som den rige, men ensomme Tanya McQuoid. Den revival, hun har fået ud af serien, er fuldt fortjent.


Temaet i første sæson var på sin diskrete facon kolonialisme, men her i anden sæson er det kønsroller, historien bevæger sig omkring. Og med Mike Whites pen er der bid i beskrivelserne, så tag endelig med til Sicilien en tur.


The White Lotus sæson 2 har premiere 31. oktober på HBO Max.


LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ’The White Lotus’ giver os satire af bedste skuffe

Partner Track


Partner Track Netflix
Partner Track. Arden Cho som Ingrid Yun / Foto: Netflix.

Alt kan ikke være Emmy-vindende serieguld. De fleste af os kender nok det der med på en træt fredag aften bare at ville have noget let og underholdende at se på uden at skulle tænke for meget. Men selv inden den kategori er det ikke altid lige let at finde noget passende.


Fortvivl ej, for sådan en serie er Partner Track, der en advokatserie med en kærlighedshistorie. Et trekantsdrama. For hovedpersonen Ingrid Yun (Arden Cho) drømmer om at blive partner i det advokatfirma, hun knokler i. Her dukker pludselig en mand op, hun havde en hed nat med til et bryllup, samtidig med at hun møder dét, der må verdens sødeste milliardær. Hvem skal hun dog vælge?


Svært valg. Det er ikke banebrydende seriemateriale, som man nok kan læse ud af det, men klicheerne er friskt skrevet, og nogle af problematikkerne på arbejdspladsen relevante nok for vores tid. Så til en ukrævende aften på sofaen her i efteråret, er det en udmærket hyggeserie.


Partner Track kan streames på Netflix.

Del artikel

Andre Serier | Guides