Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: ’The White Lotus’ giver os satire af bedste skuffe

AfKaja Nielsen
16. august 2021
The White Lotus Emmy
Foto: The White Lotus/HBO Nordic

Del artikel

The White Lotus på HBO Nordic er en miniserie, der giver et skarpt indblik i en gruppe jetset-overklassegæsters ophold på det luksuriøse hotel The White Lotus i Hawaii.Karakterer vi hader og elsker


The White Lotus

På rejsen følger vi bl.a. den egocentrerede rigmandssøn Shane Patton (Jake Lacy), der sammen med sin kone, Rachel, (Alexandra Daddario) er på bryllupsrejse. Shane er besat af at få honeymoon-suiten, der ved en fejl er blevet givet til et andet par. Alt imens indser Rachel, at hun ikke er meget andet end en såkaldt trophy wife, hvilket åbenbart ikke er, hvad hun regnede med, da hun giftede sig med mama’s boy, Shane.

En anden del af overklasseslænget er familien Mossbacher, der består af CEO Nicole (Connie Britton) og hendes mindre succesfulde mand, Mark (Steve Zahn), der sammen med deres to børn og datterens veninde er på familieferie på den tropiske ø. Parret har i større grad mistet gnisten i deres ægteskab og med uinteresserede teenagere er den dysfunktionelle familie svær at håndtere.

Der er altså meget, der foregår bag rigdommens facade, og med et manuskript, der sidder lige i skabet, formår White satirisk at portrættere overklassen på allerbedste vis.

Overklassen vs. Armond


Murray Bartlett giver os en fornem forestilling af fake it til you make it i sin rolle som manager på luksushotellet. Han får titlen som seriens anti-hero, for selvom han forsøger at opretholde den gode karma, ledes han i fordærv af de krævende gæster. Han falder tilbage i sit gamle stof- og alkoholmisbrug, da konflikthåndteringen bliver for vanskelig. I hans rus saboteres gæsternes velbefindende på opholdet, men det er faktisk okay, fordi mange af karaktererne har vist deres lettere unlikeable træk, så empatien er i dette tilfælde også gået på ferie.

Ikke alene skelner The White Lotus mellem overklassen og hotelarbejderne, men der belyses også emner som race og køn, der med dystopiske undertoner ligeledes provokerer og generelt bare kan sætte tankerne i gang hos seeren.

Mere af det gode


Det er nemlig her det bliver rigtig sjovt. De sociale forhold, der udspilles mellem dem, der har råd til at besøge det luksuriøse hotellet, og de folk, der arbejder her, giver seeren den spænding og de tåkrummende situationer, vi er her for.

En del af handlingen er drevet af gæsternes interne tanker og holdninger til hinanden samt et umotiveret behov for at tale om deres egne problemer, hvilket i længden kan nedtone indlevelsen en smule. Men også kun en smule.

Hvem ligger i transportkassen?


I takt med de mange spændingsopbyggende konflikter blandt alle karakterne er det svært at regne ud, hvem der egentlig kommer til at ligge i kølerummet på flyet.

The White Lotus demonstrerer en spændende handling med et velskrevet manuskript samt en tåkrummende, spydig og komisk kritik af den amerikanske overklasse og den kapitalistiske forbruger, der understreger nogle vigtige emner på en særdeles opkvikkende måde. Mike White skaber kaos i paradis og giver seeren et underholdende indslag til en regnvejrsdag.

Fakta om ’The White Lotus’

Udgivet: 11. juli 2021
Instruktør: Mike White
Manuskriptforfatter: Mike White
Streamingtjeneste: HBO Nordic
Afsnit: 6

Del artikel

Læs mere omHBO Nordic

Andre Serier | Anmeldelser