De 5 bedste øjeblikke i 'Frasier'

AfVi Elsker Serier
20. november 2023
Frasier anmeldelse
Frasier Crane (Kelsey Grammer) ligner sig selv i den nye udgave af 'Frasier' / Foto: SkyShowtime
https://imgix.vielskerserier.dk/2021/08/Large_wheel_16x9.jpg
'Frasier' er vendt tilbage på SkyShowtime, og vi kigger derfor på nogle af de bedste øjeblikke, som serien har budt på - nye som gamle.

Efter næsten 20 år vender Kelsey Grammer tilbage i rollen som den elitære psykiater Dr. Frasier Crane i nye afsnit af den ikoniske serie Frasier. Serien varede oprindeligt 11 sæsoner fra 1993 til 2004 og er nu tilbage på skærmen med en ny fase af hovedpersonens liv, der kan ses eksklusivt på SkyShowtime.

I løbet af årene har serien budt på mange øjeblikke, der viser, at Frasier er mere end et godt grin og elskelige karakterer. Øjeblikke, der bunder i noget mere jordnært, som viser dem fra en anden side og gør hele serien mere relaterbar.

Her er fem af de bedste øjeblikke i Frasier, både fra de nye og tidligere afsnit. Her er det ikke nødvendigvis humoren, der er i højsædet (selv om der selvfølgelig også skal være plads til det). Hele serien kan ses på SkyShowtime, så der er ingen undskyldning til ikke at kaste sig ud i nogle af de bedste grin, serieverdenen har at byde på.

SPOILERALERT: Vi kommer også ind på nogle af de sjove øjeblikke fra den nye 2023-sæson i artiklen nedenfor.

1. Crane-brødrene sættes på plads (s. 1 ep. 3)

Vi skal ikke længere ind i serien end til tredje afsnit af første sæson, før et af de mere dramatiske øjeblikke finder sted. De to brødres planer om at tage faren med på en af de mest eksklusive restauranter i byen for at introducere ham for nogle af de finere ting i livet går i vasken, og derfor ser Frasier og Niles sig nødsaget til at tage med på Martins valg af restaurant. Hele middagen er fyldt med slet skjulte fornærmelser fra de to elitære brødre om maden, stedet og personalet.

Men så kører Martin de store kanoner i stilling og siger, at deres mor ville skamme sig. De har nok arvet smagen for det finkulturelle fra hende, men hun følte sig aldrig for fin til at nyde de små ting i livet og gjorde aldrig nar af andre.

Moren, Hester, og hendes tidlige død er et ømt punkt for dem alle, og Martins ord om hende får Frasier og Niles til at tage et godt kig på sig selv. Det bliver en fin lektie om at behandle andre med respekt, uanset hvor i det sociale hierarki man befinder sig.

2. Singlemor i storbyen (s. 5 ep. 3)

I starten af femte sæson kommer Roz med nyheden om, at hun er blevet gravid. Prævention virker kun 99 ud af 100 gange, og hvem kan slå de odds, som Roz morsomt siger.

Det giver anledning til morsomme situationer, men det viser også de udfordringer, som en singlemor går igennem på daglig basis og er med til at afstigmatisere det at være en enlig forældre.

Det står som et pejlemærke for Roz’ personlige udvikling, der giver varige efterdønninger for hendes rolle i serien, men rækker også ud i virkeligheden og viser en normalisering af mindre traditionelle familieformer.

De bedste premierefilm og eksklusive serier – fra de største filmstudier i verden

Den helt nye streamingtjeneste, SkyShowtime, giver dig en unik sammensætning af underholdning fra de af største filmstudier og skabere: Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks, SHOWTIME®, Sky Studios, Paramount+ og Peacock. Oplev et unikt katalog sprængfuldt af spændende indhold inkl. nye og eksklusive film og serier, børne-og familieunderholdning, historier fra den virkelige verden, dokumentarer samt et bibliotek proppet med vores favoritklassikere gennem tiden.

Opret nu, og få 3 mdr. For 39 kr./md.

*Tilbuddet slutter den 27.11.23. Efter 3 måneder automatisk fornyelse til 69 kr./måned, medmindre det annulleres. Opsig når som helst. Kun nye abonnenter. Betingelser gælder.

Opret og stream nu på SkyShowtime.com

3. Martin begynder på arbejde igen (s. 9 ep. 4)

Mod slutningen af serien tager Martin den beslutning at begynde at arbejde igen som sikkerhedsvagt på deltid. Foruden at man bliver glad på hans vegne for igen at komme ud i mere vante rammer, så bringer det minder frem hos Martin om hans sidste dag som betjent, hvor han blev skudt, og det forhold han havde til sine børn dengang kontra nu.

Sit-coms har ofte ikke det store i forhold til karakterudviklinger, da man gerne skal kunne trykke på en form for 'genstart' knap i begyndelsen af hvert afsnit. Efter ni sæsoner, når man kigger tilbage, bliver det pludselig meget tydeligt hvor langt karaktererne faktisk har rykket sig.

For en komedieserie, der ofte gør sig i farcer, fortæller det en rørende historie om, at det aldrig er for sent at komme op på hesten igen eller at genoprette tabte relationer. Det virker udelukkende, fordi serien har brugt ni år på at bygge karaktererne og deres forhold op, så det rammer seeren, som det gør.

4. Hvad skal der blive af sønnike? (2023 ep. 4)

Det er ikke nogen hemmelighed, at Frasier og hans søn Frederick har problemer i deres forhold i den nye serie. Der er friktion mellem de to karakterer, og det er også her, der er allermest kød på i den nye serie.

Da vi endelig kommer ind til sagens kerne om Frasiers utilfredshed med Freddys karrierevalg, lægger der noget meget mere menneskeligt til grund end blot irritationen over, at han ikke udnytter sit fulde potentiale - nemlig at gå i faderens fodspor.

Det er et af de øjeblikke, der hæver sig over mængden i den nye serie. Både grundet Kelsey Grammers mere dramatiske skuespil i scenen, men også fordi den nænsomt trækker tråde tilbage til den gamle serie og forholdet til Frasiers egen far.

5. En yderst blind date (2023 ep. 6)

En situation, man godt kan glæde sig til i den nye serie, er det sjette afsnit, hvor Eve har arrangeret en blind date for både Freddy og Frasier. Af forskellige årsager ved både far og søn intet om kvinderne, de kommer til at møde, ej heller at det er samme aften, de skal møde dem.

Da daten June ankommer til lejligheden, taler hun om kunst og fine designermøbler med Frasier. Når Freddy kommer ind i billedet, går snakken derimod på øl og sport. Begge tror, at June er der for at møde dem, og i ægte Frasier-stil prøver de (ikke så subtilt) at finde ud af, hvem der skal bejle for June.

Det er her i denne kavalkade af misforståelser og stigende absurditet, at Fraiser for alvor genfinder den humor, der gjorde forgængeren så populær. Det er stunder som dette, der viser at Frasier anno 2023 er en værdig arvtager, der kan underholde flere år endnu.

Del artikel

Mest læste