Serier | Guides

De absolut bedste serier, vi så i december

AfCarina Nørgaard Schou
4. januar 2023
De bedste serier, vi så i december
Foto: Apple TV+

Del artikel

Julemåneden er overstået, men december bød på nye serier, der sagtens kan tåle at blive set langt ind i det nye år. Her er vores 5 favoritter fra den forgange måned. 

Slow Horses sæson 2

Gary Oldman er i topform i spionserien Slow Horses. Her spiller han Jackson Lamb, der er leder for en række MI5-agenter, som har fucket op i deres karriere - også kendt som slagtehestene. Nogle er endt i hans afdeling, fordi de er superskarpe til deres arbejde, men for rebelske til at indordne sig MI5-systemet. Andre fordi de simpelthen er for uduelige. At bygge en serie op om spionfiaskoer er et anderledes take på genren, men serien er naturligvis stadig spækket med spionplots. Gary Oldman får stærkt modspil af Kristin Scott Thomas, der er leder af MI5 og elsker sin magtfulde position. Slow Horses er en underholdende spionserie med et fint glimt i øjet.

Slow Horses kan ses på Apple TV+

His Dark Materials sæson 3

His Dark Materials er tilbage med en sidste og afsluttende sæson 3. Den er baseret på Ravkikkerten, den sidste bog i Philip Pullmans prisvindende trilogi, der på dansk er kendt under titlen Det gyldne kompas.

Handlingsmæssigt springer vi direkte videre, hvor anden sæson slap, og der er masser af plotlinjer, der skal forfølges. Det helt store tema i tredje sæson af His Dark Materials er, at Lyra og Will rejser til De dødes land for her at finde Lyras afdøde ven Roger og bringe ham tilbage til livet. Hvis du er fan af bøgerne og af de foregående sæsoner af His Dark Materials, skal du ikke snyde dig selv for afslutningen på historien.

His Dark Materials kan ses på HBO Max

Emily in Paris sæson 3

Den kitschede, smukke og utrolig komiske sitcom Emily in Paris er nået til sin tredje sæson. Serien spiller især på kontrasten mellem de snobbede, excentriske franskmænd og de vulgære (ringarde!), fladpandede amerikanere. Hovedpersonen Emily Cooper (Lily Collins) laver den ene marketingulykke efter den anden, men ender alligevel altid med at redde dagen som som en anden Fætter Højben-figur, der vader uforvarende ind i sine successer.

Se den, hvis du elsker velskrevne replikker, veloplagt komik, og en iscenesættelse, der er en fryd for øjet. Paris har sjældent taget sig smukkere ud på skærmen.

Emily in Paris kan ses på Netflix

The Sinner sæson 4

Fjerde og sidste sæson af krimiserien The Sinner holder niveauet og er stadig fremragende. Harry Ambrose har nu sagt sit job og er sammen med sin nye kæreste taget på ferie til en lille ø i Maine. Der går dog ikke lang tid på Hanover Island, før han bliver involveret i sagen om den unge kvinde Percy Muldoon (Alice Kremelberg), der forsvinder sporløst.

Bill Pullman er enestående i hovedrollen som Harry Ambrose. Måden han formidler Harrys indre smerte på, er intet mindre end fantastisk. Fjerde sæson indeholder dog også en snert af det overnaturlige og spirituelle elementer over The Sinner. Da det det er sidste sæson af serien, klæder det den at have en mere refleksiv stemning i denne omgang.

The Sinner kan ses på Netflix

Kim Schumacher - i alle regnbuens 80'er farver

Kim Schumacher – i alle regnbuens 80'er farver anmeldelse
Billede fra dokumentaren 'Kim Schumacher – i alle regnbuens 80'er farver'
Foto: DR

Ingen over, ingen ved siden af. Der findes kun en original speedsnakkende sprogekvilibrist fra 1980'erne, og det er naturligvis Kim Schumacher, vi taler om. Dokumentarserien Kim Schumacher - i alle regnbuens 80'er farver tegner et godt portræt af det sproglige unikum, der gjorde verden til et sjovere sted i den korte tid, han berigede os. Fortalt af journalister og hans venner får vi hele historien om den folkekære vært, fra barndom til den alt for tidlige død af AIDS i 1990. Et must for alle, der elsker 80'ernes musik, lyd og æstetik.

Kim Schumacher - i alle regnbuens 80'er farver kan ses på DRTV

Del artikel