Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'Emily in Paris' sæson 3 er stadig chik, sjov og charmerende

AfCarina Nørgaard Schou
21. december 2022
Emily in Paris sæson 3 anmeldelse
Lily Collins som Emily Cooper i 'Emily in Paris' sæson 3 / Foto: Stéphanie Branchu / Netflix

Del artikel

Netflix-serien 'Emily in Paris' om amerikanske Emily Cooper på eventyr i Paris er tilbage med sin tredje sæson. Serien er lige så kitch, corny og cute som sædvanlig, og historien er fyldt med nye romantiske forviklinger, plotmæssige twist and turns og cliffhangers.

Har man fulgt med i de foregående sæsoner af Emily in Paris, vil man formentlig bekende sig til en af følgende grupper. Der er dem, der hader serien. Og så er der dem, der slet ikke kan få nok. Der findes ikke rigtig noget indimellem.

Serien deler i den grad vandene med sin kitschede sitcom-form, sin klichéfyldte komik, der især går på kontrasten mellem de snobbede, excentriske franskmænd og de vulgære (ringarde!), fladpandede amerikanere, og sin happy go lucky-hovedperson, Emily Cooper, der vader ind i den franske befolkning med hø i træskoene.

Emily, der spilles til perfektion af Lily Collins, laver masser af ulykker undervejs, men hun formår alligevel altid at redde dagen og vende potentielle katastrofer til dundrende marketingsucceser. Hun er med andre ord en person, som mange elsker at hade.


Guf for fans


Emily in Paris

Her et år efter, at Emily er flyttet fra Chicago til Paris for at arbejde med marketing hos det franske luksusagentur Savoir, der er kommet på amerikanske hænder, er hun for alvor havnet i et dilemma. Skal hun fortsætte med at arbejde for sin amerikanske chef Madeline (Kate Walsh), der taler alt for højt med mad i munden og har for store armbevægelser? Eller skal hun følge med sine franske kolleger - anført af den chikke og temperamentsfulde Sylvie (Philippine Leroy-Beaulieu), der er brudt ud for at etablere et nyt bureau?

Hendes kærlighedsliv er heller ikke blevet nemmere. Britiske Alfie (Lucien Laviscount) vil gerne have Emily, men hun kan stadig ikke glemme sin nabo, kokken Gabriel (Lucas Bravo). Og det er lidt et problem, for han har jo Camille (Camille Razat), der er Emilys gode veninde.

Og hele dette ménage à trois eller quatre volder stadig dem alle store problemer. Heldigvis har hun sin gode veninde Mindy (Ashley Park) at støtte sig til. Men også denne relation bliver udfordret her i tredje sæson pga. en ny kærlighedsrelation, der slår en kile ned mellem de to.

Uden at sige for meget kan vi kan godt afsløre, at trekantsdramaet kun bliver yderligere kompliceret i sæson 3. Under et sanseligt måltid på en Michelin-restaurant i Provence falder brikkerne pludselig på plads for Gabriel, og han ser sin fremtid meget klart.


Eksistentiel angst


Det er bl.a. de mange referencer til både fransk og amerikansk kultur (høj som lav), filosofi og film, der gør, at Emily in Paris stadig er seværdig her i tredje sæson, selv om karakterudviklingen er minimal. Replikkerne er velskrevne, komikken veloplagt, og iscenesættelsen er om muligt en endnu større fryd for øjet end tidligere.

Det er den amerikanske film- og tv-producer Darren Star, der står bag Emily in Paris. Hvis navnet lyder bekendt, er det fordi, det også pryder introen til både den legendariske ungdomsserie Beverly Hills 90210 (1990) og den banebrydende Sex and the City (1998). Det er med andre ord ikke hvem som helst, der har skabt kæmpesuccesen om den unge amerikaner i Paris. Men hovedarkitekten bag flere af den moderne tv-histories største popkulturelle fænomener.

Og nu har han gjort det igen. Fans iklæder sig ud outfits fra serien og fotograferer sig selv på udvalgte steder i Paris under hashtagget #emilyinparis for at hylde serien. Det er den legendariske stylist Patricia Field, der også skabte de mange ikoniske outfits (aviskjolen!) til castet i Sex and the City, som står for hovedpersonernes garderober her i Emily in Paris. De er præcis ligeså fantastiske og overdrevent utroværdige som resten af historien.


Slutter på en cliffhanger


Emily in Paris

Det er en serie, der ikke kræver det store af dig, men tager dig kærligt i hånden og aer dig blidt over panden, mens du svælger i de smukke kostumer. Den viser dig de mest Instagram-værdige steder i Paris og Sydfrankrig og underholder med sine mange misforståelser, der opstår på baggrund af sproglige og kulturelle forskelle mellem franskmænd og amerikanere.

Man kan dog godt savne lidt af seriens vildskab og frisind fra første og anden sæson, hvor der blev knaldet på kryds og tværs, og Emily fik strømmen til at gå i hele etageejendommen pga. en vibrator, der havde svært ved at klare det franske elnet.

Her er serien blevet mere poleret og pæn i sin tredje sæson. Men det får den rig mulighed for at råde bod på i en stensikkert kommende fjerde sæson. Emily in Paris sæson 3 slutter nemlig på en gigantisk cliffhanger, så vi tør godt satse på, at vi også skal tilbringe næste jul i selskab med Lily Collins' charmerende Emily Cooper.


Se traileren til 'Emily in Paris' sæson 3


Fakta om 'Emily in Paris' sæson 3:

Instruktør: Andrew Fleming m.fl.
Manuskriptforfatter: Darren Star
Medvirkende: Lily Collins, Philippine Leroy-Beaulieu, Lucas Bravo, Ashley Park, Camille Razat m.fl.
Antal afsnit: 10
Land: USA / Frankrig
Produktionsår: 2022
Dansk premieredato: 21. december 2022
Dansk streamingtjeneste: Netflix

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste