Serier | Guides

De bedste serier, vi så i april 2023

Af
Alexander Jørgensen
26. april 2023
De bedste serier, vi så i april 2023
Ali Wong som Amy i 'Beef' på Netflix / Foto: Netflix

Del artikel

Der er ingen tvivl om, at Netflix har vundet streamingdysten i april. Halvdelen af serierne på vores liste er produceret til Netflix - ligesom månedens absolutte højdespringer, den sorte komedie ’Beef’.

Netflix har virkelig været leveringsdygtig i god serieunderholdning i april.

Først og fremmest er der jo den nye komedieserie Beef fra studiet A24 (Everything Everywhere All At Once, Midsommar, Euphoria). Vores anmelder var ellevild med den og kaldte den: ”En af de bedste Netflix-serier nogensinde.”

Og som om det ikke var nok, så kvitterer Netflix også lige med en gedigen spionthriller i form af The Diplomat og en skræmmende true-crime-serie i form af den danske Sygeplejersken.

Det skal dog også lige nævnes, at de andre streamingtjenester også er at finde på vores liste for april. Komedieserien Barry bliver flot afsluttet med en 4. sæson. Apple TV+ er også på banen med den vellykkede dramaserie om vin, Drops of God.

Barry, sæson 4

Det lader til, at fortiden endelig har indhentet vores aspirerende Hollywood-stjerne Barry (Bill Hader). Hans voldelige bijob som lejemorder blev opdaget, og han er kommet i fængsel. Her må han prøve at forene sine to personligheder og finde ud af, om man kan være begge dele, eller om han er dømt til at være en voldelig morder resten af sine dage.

Det samme gør sig egentlig gældende for alle de andre karakterer i denne sidste sæson af serien. Deres sande jeg begynder at blive afsløret, og de bliver nødt til at forholde sig til spørgsmålet: Kan man virkelig ændre sig som menneske?

Selvom oplægget lyder meget seriøst, og det nok også er den mest dramatiske sæson af serien, er det stadig en komedie med tid til de sorte og absurd sjove situationer, som serien gør så godt.

Barry kan streames på HBO Max.

Beef

Har du prøvet at blive vred? Sådan rigtig vred? Så vred, at det slår klik, og man ikke helt ved, hvad man gør. Det er netop det, der sker i Beef. Den forfejlede håndværker, Danny (Steven Yeun), og den uforløste familiemor, Amy (Ali Wong) mødes i et blændende øjeblik af road rage, hvor alle deres frustrationer over dem selv og deres liv pludselig får et fokuspunkt, som vreden kan kanaliseres ud gennem.

Det bliver til en serie på 10 afsnit, hvor fejden bare eskalerer og samtidig udpensler karakterernes egne problemer og usikkerheder i en sort komedie, som vores anmelder gav seks hjerter.

Beef kan streames på Netflix.

The Diplomat

Kate Wyler (Kerri Russell) udnævnes til amerikansk ambassadør i England. Det kommer som en overraskelse for alle, ikke mindst Kate selv. Oven i den overraskende forfremmelse kommer den tilspidsede verdenssituation, hun skal navigere i. Et engelsk militærskib er blevet beskudt med et missil, og der er flere døde. Den britiske premierminister vil have en fjende, han kan angribe, men det er ikke så simpelt, og Kate må manøvrere det politiske spil for at finde ud af, hvem der virkelig stod bag angrebet.

Serien formår at samle lige dele højspændt politisk drama med små romantiske episoder blandt kolleger, og vi er ret spændte på at se, hvad Debora Cahn (Homeland og The West Wing) gør med den anden del af den to-delte serie.

The Diplomat kan streames på Netflix.

Drops of God

Camille Léger bliver inviteret til Japan for at få læst sin fars testamente og opdelt boet. Men hendes far var ikke bare hvem som helst, han var den legendariske ønolog, Alexandre Léger (Stanley Weber). Da hun ankommer til sin fars stilfulde og luksuriøse bolig i Japan, finder hun hurtigt ud af, at der er mere til det testamente end som så.

Hun skal dyste med farens stjerneelev Issei Tomine (Tomohisa Yamashita) om, hvem der får farens hus og vinsamling til en værdi af 148 millioner dollars.

Det er et medrivende drama om familietraditioner, medfødt kunnen kontra dedikation og vin, som den guddommelige drik det kan være.

Drops of God kan streames på Apple TV+.

Sygeplejersken

Pernille (Fanny Louise Bernth) er ny sygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus. Hun kommer under oplæring hos den garvede sygeplejerske Christina (Josephine Park), men finder hurtigt ud af, at der er noget galt på sygehuset. Patienter bliver syge og dør på mystisk vis.

Denne true-crime-serie fungerer ikke kun på grund af det utroligt uhyggelige oplæg, men i høj grad også på grund af de virkelig gode skuespilpræstationer og en velskreven historie. Den undersøger de uhyggelige nuancer i en giftig arbejdskultur, hvor alle ved, at der er noget galt, men ingen tør sige det.

Sygeplejersken kan ses på Netflix fra 27. april.

Del artikel

Andre Serier | Guides