Serier | Guides

De bedste serier, vi så i oktober 2022

AfDaniel Lindekilde Engberg
1. november 2022
Bedste serier i oktober
Foto: Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities/Ken Woroner/Netflix © 2022

Del artikel

Oktober 2022 var en god måned for serieelskere. Både musik, mad og gys har fyldt måneden ud, og givet os nok at gå i gang med.

The Playlist


The Playlist er baseret på bogen Spotify Untold og fortæller historien om tjenestens tilblivelse i alle aspekter. Hvert afsnit tager udgangspunkt i en ny person, der på sin måde bidrog til at tjenesten blev den mastodont, vi kender i dag. Intet bliver glemt. Vi skal høre om IT, juridiske problemer, musikbranchens reaktion og alt det finansielle, der skal gå op.

Det er naturligvis en seriel behandling af virkeligheden, så hvad der sker i serien skal tages med en gran salt. Ikke desto mindre har The Playlist en fed stil og et super tempo, der får tiden til at suse afsted. Nærmest som når du sætter din egen yndlings-playliste på.

The Playlist kan streames på Netflix.


Riget Exodus


Riget

Via søvngængeren Karen (Bodil Jørgensen) får vi atter adgang til gangene på Rigshospitalet, hvor så mange groteske og absurdkomiske situationer udspiller sig på samtlige etager af det gakkede hus. Denne gang er der føjet flere metalag til, så serien både kommenterer på de foregående sæsoner, sine egne karakterer og sågar instruktøren selv.

Som med alt andet Lars von Trier må man tage de gode med det onde, men mest det gode, da Riget Exodus er i absolut særklasse.

Riget Exodus kan streames på Viaplay og kommer på DR senere på året.


Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities


Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities

Det ligger i sagens natur, at når der er tale om en antologiserie, er alle afsnit ikke ens. Det gælder både, når det kommer til udtryk, men også når det kommer til kvalitet. Heldigvis kommer den aldrig ned og skraber bunden, men når den rammer toppen, rammer den helt plet.

Serien holder fast i gode praktiske effekter, der er tidløse, og bruger kun CGI, når nødvendigheden banker på døren. Med spilletider fra 38 minutter til lidt over en time er det let fordøjeligt og nemt at få presset ind selv i en travl hverdag.

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities kan streames på Netflix.


The Bear


The Bear

Michelinkokken Carmen ‘Carmy’ Berzatto tager - efter at hans bror har begået selvmord - hjem til Chicago fra New York, for at drive brorens restaurant videre. Ambitioner og personligheder mødes på klingen, og efter nogle afsnit føles det, som om man har været i en orkan.

The Bear viser en yderst troværdig gengivelse af, hvordan tilværelsen er i et køkken, hvor tempoet er højt, og personlighederne er store. Når folk i køkkenet råber ad hinanden, musikken stiger i volumen, og klipperytmen bliver mere hektisk, kan man ikke undgå selv at blive inddraget i det organiserede kaos. Det er en vild oplevelse, og sæson to er allerede på vej.

The Bear kan streames på Disney+.


Nordland '99 (DR)


Stranger Things Twin PeaksNordland ’99

Mysteriet udfoldes elegant som lagene på et løg, og den trøstesløse atmosfære emmer af slut 1990'erne, komplet med videoudlejningsbutik og musik fra perioden. Stjernefrøet Emilie Kroyer Koppel er fremragende i hovedrollen som en af de forsvundnes søster. Med ren mimik formidler hun mere, end de fleste skuespillere formår i minutter-lange monologer.

Serieskaber Kasper Møller Rasks Nordland ’99 formår at skabe sin egen eksistensberettigelse ved ikke at gabe over mere, end serien kan rumme. Derfor undgår den også at fremstå som en pastiche af førnævnte klassikere, men står i stedet som en ekstremt dygtigt udført ungdomsserie. Lysten til at følge mysteriet til ende er så overvældende, at man snildt sluger den i én mundfuld.

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste