Serier | Guides

De bedste true crime-serier på Netflix du måske ikke kender

AfJosepha Pultz
16. marts 2022
Crime Scene The Times Square Killer / Foto: Netflix

Del artikel

Hvis du elsker true crime, så er de følgende otte serier, som du måske ikke kender, helt sikkert noget for dig.Crime Scene: The Times Square Killer


'Crime Scene: The Times Square Killer'
Foto: Netflix

Miniserien Crime Scene: The Times Square Killer er en dokumentar, der kigger nærmere på seriemorderen Richard Cottingham – bedre kendt som Torso-morderen, der hærgede halvfjerdsernes New York.

Richard Cottingham fik sit tilnavn på grund af sin grusomme måde at håndtere ligene af ofre på. Crime Scene: The Times Square Killer handler om ham og de mord, han begik. Serien er fordelt på tre episoder og kaster lys over nogle hårrejsende og modbydelige forbrydelser.

Inside The World’s Toughest Prisons


Inside The World’s Toughest Prisons

Modige og nysgerrige journalister bevæger sig ind bag fængslernes mure for at leve blandt de indsatte. journalisterne er derinde med samme udgangspunkt og vilkår som de fængslede. I denne serie får man et indblik i, hvordan det er at være indsat, og hvordan det barske samfund bag tremmer foregår.

Real Detective


https://imgix.vielskerserier.dk/2018/02/Real-Detective-Daniel-Cudmore-som-Detektiv-Rinek-Kred.-Netflix.jpg
(Foto: Real Detective/Netflix)

True crime-serien Real Detective er en gengivelse af virkelige mordsager, og karaktererne i serien er bygget op over rigtige detektiver og deres fortællinger.

Hvert enkelt afsnit er baseret på en ægte mordsag, og efterforskningen anskues fra den oprindelige detektivs perspektiv. Real Detective har to sæsoner, og sæson 2 kan streames på Netflix. Hver episode er uafhængige af hinanden, så man behøver ikke at have set første sæson for at være med.

I’m A Killer


I’m A Killer

I serien får morderne lov til beskrive deres forbrydelser i deres førstehåndsberetninger. I’m A Killer dykker både ned i den egentlige forbrydelse, men samtidig også i følelserne og motivet bag. Serien fra 2020 består af to sæsoner med ti episoder i hver.

The Assassination Of Gianni Versace American Crime Story


I true crime-serien The Assassination Of Gianni Versace American Crime Story kommer man helt tæt på Andrew Cunanans liv, og hvordan hans handlinger udspringer sig fra hans opvækst.

The Confession Killer


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/02/The-Confession-Killer.jpg
The Confession Killer — Joyce Lemons, mor til Lucas' offer Debbie Sue Willamson, holder hendes datters high school afgangsfoto

Husker du Henry Lee Lucas? Manden, der tilstod at have begået hundredevis af uopklarede drabssager tilbage i firserne?

I dokumentarserien The Confession Killer fra 2019 bliver der set nærmere på den virkelige sandhed bag tilståelserne, og hvilke konsekvenser det medbragte efterfølgende. Løgne, sandheder og konsekvenser er nøgleord i denne true crime-serie bestående af fem afsnit.

Sophie: A Murder In West Cork


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/02/Sophie-A-Murder-in-West-Cork.jpg
Foto: Sophie A Murder in West Cork / Netflix

Miniserien dykker ned i den franske producer Sophie Toscan Du Plantiers død. Hun blev dræbt i Irland nær sit hjem for over 20 år siden, og i Sophie: A Murder In West Cork følger vi efterforskningen på drabet og den mangeårige søgen på afklaring og en retfærdig afslutning.

True crime-serien består af tre episoder, der ser nærmere på drabet, mystiske anholdelser og et korrupt politi.

The Confession Tapes Tilståelsessager


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/02/The-Confession-Tapes.jpg
Foto: The Confession Tapes / Netflix

Denne true crime-serie fra 2019 ser på forhenværende eller nuværende indsatte, der er dømt for mord, men som hævder at de er dømt ud fra usande og fremtvungne tilståelser.

The Confession Tapes Tilståelsessager er en dokumentarserie på to sæsoner, der undersøger de dømtes mordsager, og om der er hold i deres nogle af deres påstande.

LÆS OGSÅ: 4 bud på din næste true crime-besættelse

LÆS OGSÅ: 5 fede krimier på Netflix

LÆS OGSÅ: Ny sæson af uhyggelig true crime-serie på Netflix

Del artikel

Læs mere omNetflix