Serier | Nyheder

5 fede krimier på Netflix

AfIsabella Lisberg
31. juli 2019
5 fede krimier på Netflix
(Foto: Mindhunter/Netflix)

Del artikel

Er du også helt vild med (serie)mord, efterforskning og mystik? Så læs med her når jeg lister 5 fede krimier på Netflix, som du ikke må snyde dig selv for!

The Sinner

The Sinner er sommerens helt store krimihit. Det er en krimi fyldt med dramatik, mystik og spænding. Første sæson af The Sinner handler om mor og hustru, Cora Tannetti, som pludselig, på en solrig dag ved stranden, angriber en ung mand og knivstikker ham adskillige gange og slår ham ihjel. Da Cora, spillet fænomenalt af Jessica Biel, ikke kan huske hverken at have set manden eller kan forklare, hvorfor hun pludselig fik trang til at myrde ham, går en kompliceret sag i gang i forhold til at afdække Coras fortid - og dermed hendes mange hemmeligheder. The Sinner holder dig med et jerngreb fæstnet til skærmen, indtil du har samlet alle brikkerne af puslespillet perfekt.

Læs også: Anmeldelse af The Sinner

Mindhunter

Serien Mindhunter forgår i slutningen af 70’erne, hvor en ung og relativt uerfaren (men ambitiøs!) FBI-gidselforhandler, Holden Ford, teamer op med en rutineret veteran Bill Tench om at afdække psykiatrien bag en ny form for kriminelle, nemlig seriemorderne, som på daværende tidspunkt er et nyt fænomen. I forsøget på at forstå seriemordere, håber de at kunne opklare kriminalitet bedre og mere effektivt, men for at forstå dem må de undersøge og interviewe dem, hvilket leder til nogle forfærdelige fortællinger fra morderens egen vinkel. Deres mission er, som Bill Tench siger det: ”How do we get ahead of crazy, if we don’t know how crazy thinks.” Så derfor forsøger de at lære 'crazy' at kende. Nogle af de kriminelle karakterer som præsenteres er baseret på rigtige amerikanske seriemordere, så hvis du er truecrime fan kan du måske genkende nogle detaljer.

Du kan varme op til anden sæson af Mindhunter, som får premiere på Netflix d. 16 August, ved at se sæson 1, der er tilgængelig samme sted.

Læs også: Anmeldelse af Mindhunter

Sons of Anarchy

Er du fanget indendørs denne sommer og har brug for et af de længere projekter, så er Sons of Anarchy måske et godt bud med 7 sæsoner af 13-14 afsnit hver. Denne serie udspiller sig i en motorcykelklub, SAMCRO, Sons of Anarchy Motorcycle Club Redwood Originals. Klubbens vicepræsident og seriens hovedperson er Jax Teller som er spillet af Charlie Hunnam, and girls... you are in for a treat, yum! De syv sæsoner er spækket med intriger, vold, kriminalitet og skæbner fanget af valget mellem rigtigt og forkert og loyalitet til klubben. SOA er en personlig favorit, da plot, karakterer (måske er jeg farvet lidt af mit Jax-crush), skuespilpræstationer, musik og autenticitet går op i en højere enhed. De sidste sæsoner er af lidt tyndere kvalitet, men stadig anbefalelsesværdige. Jeg advarer dog imod, at hvis man binger, så kan sprogbrug og adfær smitte en anelse af på dig. Be warned!

Læs også: Anmeldelse af Sons of Anarchy sæson 1-7

Bodyguard

I serien Bodyguard får vi et glædeligt gensyn med Game of Thrones-stjernen Richard Madden, som ikke længere er Konge i Norden Robb Stark, men en britisk sergent, der bliver forfremmet til at beskytte den truede indenrigsminister, Julie Montague. Bodyguarden David Budd er vant til at være professionel og parere ordrer, men den smukke og stålfaste ministers holdninger får ham sat på prøve, både professionelt, men i særdeleshed også privat. Nøgleordene for denne serie er politik, terrorisme, magt og indre dæmoner, hvor følelser og forholdet mellem rigtigt og forkert bliver testet.

Bodyguard er action-packed, nervepirrende og holder seeren til ilden hele vejen igennem de seks afsnit.

Ozark

Netflix har bekræftet, at en tredje sæson af serien Ozark er in the making, hvilket giver god anledning til at få set de første to. Serien tager udgangspunkt i en ellers helt almindelig amerikanske familie, familien Byrde, som ad omveje og ufrivilligt havner i en penibel situation, hvor der skal hvidvaskes afsindig mange penge for et mexicansk narkokartel. Familien består af far og forretningsmand Marty Byrde (Jason Bateman), den bebrejdende mor Wendy Byrde (Laura Linney) og deres to uvidende børn, som løbende lurer, at forældrene ikke har rent mel i posen.

Uden at afsløre for meget, så ender familien i den lille by Ozark, heraf titlen, hvor de prøver at få de kriminelle handlinger til at gå op med dagligdagens pligter og forholdene internt som en familie. Serien følger familien, men introducerer også nogle skæve personligheder i birollerne som jeg personligt er ligeså involveret i som hovedpersonerne. Min personlige favorit, Ruth Langmore (Julia Garner), spiller over al forventning, keep an eye out for her! Ozark har en snert af Breaking Bad over sig, hvor den sorte underspillede humor gør serien anderledes fra andre krimiserier.

God fornøjelse med krimierne!

Læs også: De bedste krimiserier på Netflix

Del artikel

Andre Serier | Nyheder