Serier | Guides

De nye serier, vi ser frem til i 2023

AfSigne Bjørg Granberg
20. december 2022
The Idol
Lily-Rose Depp i serien 'The Idol' / Foto: HBO Max

Del artikel

En ny Spielberg-serie, et musikalsk drama med Lily-Rose Depp og The Weeknd i hovedrollerne og den længe ventede opfølger til 'True Detective'. Der er både drama, sci-fi, spil-adaptioner og krimigåder på tapetet i serieåret, der kommer.


Efter et voldsomt stærkt serieår i 2022 er der ingen tvivl om, at 2023 har nogle store sko at fylde. Streamingkampen ruller for fuld udblæsning, og også i det kommende år skyder de forskellige tjenester med skarpt. Vi har udvalgt nogle af de serier, vi ser mest allerfrem til i 2023.

The Last of Us


Serieversionen af det populære spil The Last of Us er lige på trapperne, og specielt de mange inkarnerede spilfans venter i en blanding af frygt og spænding. Pedro Pascal (Game of Thrones og The Mandalorian) spiller hovedrollen som smugleren Joel Miller, der får til opgave af få teenageren Ellie Williams (Bella Ramsey, Game of Thrones) i sikkerhed, efter at USA er blevet ramt af en voldsom svampeinfektion, der gør folk til zombier – også kaldet ”the infected”. En af dem, der har stået for at overføre The Last of Us til serieformatet, er manuskriptforfatter Craig Mazin, som også stod bag storhittet Chernobyl.


The Last of Us får premiere 15. januar på HBO Max.


The Last of Us
Fra serien 'The Last of Us'
Foto: HBO Max

Masters of the Air


Med den vel nok mest omtalte mandlige skuespiller i øjeblikket, Austin Butler (Elvis), i hovedrollen og solide kræfter som Cary Joji Fukunaga (True Detective S1, No Time to Die), Steven Spielberg og Tom Hanks bag kameraet, er der lagt i kakkelovnen til et brag af en miniserie. Masters of the Air er en slags tematisk opfølger til Band of Brothers og The Pacific. Den følger elleve soldater under Anden Verdenskrig, der opererer det amerikanske bombefly "Flying Fortress". Serien er baseret på bogen Masters of the Air: America's Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany af Donald L. Miller.


Premieredatoen er endnu ikke afsløret, men den forventes at lande i 2023 på Apple TV+.


Masters of the Air
Billede fra bogen 'Masters of the Air - How The Bomber Boys Broke Down the Nazi War Machine' af Donald L. Miller

True Detective: Night Country


Selvom de første tre sæsoner af antologiserien har været en blandet fornøjelse, fornægter konceptet True Detectivesig ikke. At vi tilmed får fornøjelsen af Jodie Foster i hovedrollen i den nye sæson gør, at forventningsniveauet er skruet gevaldigt i vejret. True Detective: Night Country finder sted i den lille by Ennis, Alaska, hvor otte mænd, der arbejder med at drive Tsalal Arctic Research Station, forsvinder uden nogen forklaring. Efterforskerne Liz Danvers (Jodie Foster) og Evangeline Navarro (Kali Reis) bliver sat på sagen, og som altid med True Detective, er de nødt til at konfrontere deres egen mørke fortid for at kunne opklare sagen.


Premieredatoen er endnu ikke afsløret, men den forventes at lande i 2023 på HBO Max.


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/05/Jodie-Foster.jpg
Jodie Foster som Clarice Starling / Foto: Silence of the Lambs/Orion Pictures

Secret Invasion


Naturligvis, fristes man til at sige, er der også en ny Marvel-serie på tapetet i 2023. Og den er med ingen ringere end Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn og Emilia Clarke (i sin første serierolle siden Game of Thrones) i de bærende roller. Jackson genoptager sin rolle som Nick Fury, og Mendelsohn spiller Talos i historien, der involverer en invasion af Jorden af de såkaldte ”Skrulls”. En gruppe af alien-formskiftere, der i hemmelighed har erstattet mange af superheltene i Marvel-universet. Serien er en efterfølger til Captain Marvel, Spider-Man: Far From Home og Black Panther: Wakanda Forever.


Premieredatoen er endnu ikke afsløret, men den forventes at lande i 2023 på Disney+.The Idol


Sam Levinsons barske ungdomsserie Euphoria er næppe gået manges serie-næser forbi, og der er derfor også store forventninger til den kommende dramaserie fra Levinsons hånd: The Idol. Denne gang har Levinson slået pjalterne sammen med musik-fænomenet The Weeknd, som både producerer og spiller en af hovedrollerne i serien.


Omdrejningspunktet i The Idol er den unge popstjerne, Jocelyn (Lily-Rose Depp), der indleder et forhold med en L.A.-klubejer (The Weeknd), som viser sig at være leder af en hemmelig kult. Der er mange andre stærke navne på rollelisten, blandt andre Dan Levy (Schitt’s Creek), Jane Adams (Hacks) og Troye Sivan (Boy Erased).


Premieredatoen er endnu ikke afsløret, men den forventes at lande i 2023 på HBO Max.Copenhagen Cowboy


Vi kipper også lige med dansker-hatten over Nicolas Winding Refn, der barsler med den nye Netflix-serie, Copenhagen Cowboy med blandt andre Zlatko Buric og Angela Bundalovic på rollelisten.


Serien får premiere den 5. januar på Netflix.Nye sæsoner, der får premiere i 2023


Sidst, men ikke mindst, skal vi ikke glemme alle de tilbagevendende serier, der barsler med nye sæsoner. Blandt de mest ventede er Succession sæson 4 (HBO Max), Squid Game sæson 2 (Netflix), The Mandalorian sæson 3 (Disney+), Loki sæson 2 (Disney+), Ted Lasso sæson 3 (Apple TV+), The Crown sæson 6 (Netflix), Young Royals sæson 3 og Bridgerton sæson 3 (Netflix).

Del artikel

Andre Serier | Guides