Serier | Guides

Dem, vi ikke taler om: 10 undervurderede serier

AfFreja Hertz Tefcke
27. juni 2022
Annie Murphy, Catherine O'Hara, Eugene Levy og Daniel Levy som Alexis, Moira, David og Johnny Rose fra serien 'Schitt's Creek' på C More

Del artikel

Det kan til tider være svært at finde rundt i det hav af serier, der findes nu til dags, så her er 10 undervurderede serier, du måske ikke har set.

Vi skal en bred vifte af serier igennem, så vi må hellere bare hoppe ud i det.

Unorthodox

Amit Rahav og Shria Haas som Yanky og Esther Shaprio i serien 'Unorthodox' på Netflix
Foto: Netflix

Tjeneste: Netflix
Afsnit: 4
Genre: Drama
Medvirkende: Shira Haas, Amit Rahav, Jeff Willbusch m.fl.

En yazidisk jødisk kvinde, der egentligt bor i Brooklyn, flygter til Berlin for at komme væk fra et arrangeret ægteskab og bliver taget ind af en gruppe musikere. Hun håber på at kunne starte et nyt liv, men fortiden indhenter hende.

Det, der er virkelig fedt ved denne serie er, at der egentligt ikke findes en person, der er decideret ond; alle forsøger nemlig at gøre det, de mener er det rigtige. Det er en fantastisk serie, og skuespillet især fra hovedrolleindehaveren, Shira Haas, er eminent.

Sisters

Lucy Durack og Maria Angelico som Roxy Karibas og Julia Bechly i serien 'Sisters' på Netflix
Foto: Netflix

Tjeneste: Netflix
Afsnit: 7
Genre: Drama, komedie
Medvirkende: Lucy Durack, Antonia Prebble, Maria Angelico m.fl.

Hvis der er noget, man ikke har lyst til at finde ud af, mens ens far er ved at dø, så er det altså, at man har mere end 100 brødre og to søstre. Det er ikke desto mindre det, Julia ender ud i – og hendes to søskende er ikke helt, hvad hun forventede.

Det er kriminelt, hvor få mennesker der har set denne serie! Helt oprigtigt, så er det en fantastisk velskrevet serie, der får dig til at flække af grin i ét øjeblik og lige efter at græde som pisket. Det er en smuk, dybtfølt og sjov serie, der virkelig fortjener meget mere kærlighed.

Atlanta

Donald Glover som Earnest Marks i serien 'Atlanta' på Disney+
Foto: FX Productions

Tjeneste: Disney+
Afsnit: 2 sæsoner af 11 afsnit
Genre: Komedie, drama, musik
Medvirkende: Donald Glover, Brian Tyree Henry, Zazie Beetz m.fl.

Det er faktisk noget nær kriminelt, at Atlanta ikke snakkes om mere. Den er en af de bedste moderne serier, jeg har set.

Vi følger Earnest (Donald Glover, Community, Solo: A Star Wars Story), der vender tilbage til Atlanta, efter han droppede ud af Princeton – han finder hurtigt ud af, at hans fætter er blevet en stor og ret populær rapper i Atlanta, og derfor går tingene lige så stille fremad – på trods af, at de to gutter er ret modstridende, når det kommer til alt, og at fætter Albert har en underlig stoner-ven, der måske nok også er lidt synsk. Det er et indblik i rap-verdenen samt et fantastisk skrevet indblik i racisme, kultur og livet, og den fortjener virkelig at blive set.

Divorce

Sarah Jessica Parker og Thomas Haden Church som Frances og Robert i serien 'Divorce' på HBO Max
Foto: HBO Max

Tjeneste: HBO MAX
Sæsoner: 3
Genre: Komedie, drama
Medvirkende: Sarah Jessica Parker, Thomas Haden Church, Molly Shannon m.fl.

Divorce er en serie, der lidt blev glemt, efter at den fik premiere. Selv med tre sæsoner er der ikke mange, der husker – eller overhovedet kender – den, og det er altså synd, for den er fed.
Frances (Sarah Jessica Parker, Sex & the City) beslutter sig for, at hun vil skilles fra sin mand, Robert, Denne beslutning kommer efter en hyggelig fest, hvor hendes veninde ved et ”uheld” kom til at skyde sin mand. Det kan ske. Under alle omstændigheder får det Frances til at tænke på, hvad hun egentligt gerne vil have ud af sit liv – og det leder så videre til en meget lang, stridig skilsmisse.
Serien er skrevet helt fantastisk, og skuespillet er virkelig også på toppen hele vejen igennem!

Crashing

Tjeneste: Netflix
Afsnit: 6
Genre: Komedie
Medvirkende: Phoebe Waller-Bridge, Jonathan Bailey, Adrian Scarborough m.fl.

Det er egentlig underligt, at lige præcis Crashing er en serie, der blev overset og undervurderet, fordi der er et ensemble af skuespillere, der er eminente og et manuskript, der bare fungerer – det er virkelig en skam, at der ikke er flere, der kender den!

En underlig gruppe mennesker i 20’erne flytter ind på et forladt hospital – for en lav husleje, så længe de holde øje med selve grunden. Det er hysterisk morsomt og virkelig godt skrevet, og selvom der kun er 6 afsnit (indtil videre, jeg krydser fingre for en sæson 2), så er det virkelig det værd at se!

Genera+ion

Uly Schlesinger, Chase Sui Wonders og Justice Smith som Nathan, Riley og Cheaster i serien 'Genera+ion' på HBO Max
Foto: HBO Max

Tjeneste: HBO MAX
Afsnit: 16
Genre: Drama, komedie
Medvirkende: Justice Smith, Nathanya Alexander, Nava Mau m.fl.

En moderne verden, mange seksualiteter og endnu flere kønsidentiteter. Det er det, vores gruppe af unge, står overfor i Genera+ion, hvor de alle sammen forsøger at navigere og udforske deres seksualitet og køn i en moderne verden.

Det er virkelig en serie, der har meget fyld, og som går i dybden med en masse problematikker og oplevelser, som LGBTQ+ unge kan støde på – desuden er skuespillet simpelthen så fantastisk, at jeg næsten ikke kan være i det. Det er et ærligt indblik i livet som teenager, der forsøger at finde sig selv, og det er fantastisk.

iZombie

Rose McIver som Olivia Moore i serien 'iZombie' på Netflix
Foto: The CW

Tjeneste: Netflix
Sæsoner: 5
Genre: Komedie, drama, krimi, comic-baseret, let gys
Medvirkende: Rose McIver, Rahul Kohli, Malcolm Goodwin

Hvorfor der ikke er flere, der er faldet pladask for iZombie, forstår jeg seriøst ikke. Det er en sjov, spændende og til tider både dyster og dybfølt serie, der er så bizar i sit præmis, at man næsten ikke kan tro det.

Olivia er en medicinstuderende, der har det hele – og så bliver hun bidt af en frådende zombie, som for to minutter siden bare var en gut, der havde taget lidt sjov til næsen. Hun bliver selv en zombie, men en fungerende en af slagsen – og får et job i et lighus for politiet, så hun har adgang til hjerner.

Problemet er bare, at hun får minder, lyster og personligheden fra de hjerner, hun spiser, og hun skal forsøge at holde sin tilstand hemmelig … Men altså, hun kan jo bruge hjernekraften til noget godt.

Seriøst, det er en hamrende sjov serie, der bruger hot sovs som en indikator for zombie-ism. Mere skal jeg ikke sige.

Starstruck

Nikesh Patel og Rose Matafeo som Tom og Jessie i serien 'Starstruck' på HBO Max
Foto: HBO Max

Tjeneste: HBO MAX
Sæsoner: 2
Genre: Komedie
Medvirkende: Rose Matafeo, Nikesh Patel, Emma Sidi m.fl.

Det er ikke en særligt gammel serie, for den kom i 2021 og har en 7,6 rating på IMDb, men alligevel kender nærmest ingen til serien. Det er så ærgerligt, for den er faktisk virkelig sjov og underfundig.

Jessie tumler rundt i London, uden egentligt at vide, hvad hun vil eller skal med sig selv og sit liv, og efter hun går i seng med Tom Kapoor, vågner hun op til … at han er en virkelig hot og stor filmstjerne. De to møder derfor en masse uventede (og ventede) udfordringer, og forsøge at takle den lidt akavede dagen derpå.

Det er virkelig en sjov serie, der har enormt meget bag sig, og fortjener at blive set af mange flere!

Schitt’s Creek

Eugene Levy som Johnny Rose i serien 'Schitt's Creek' på C More
Foto: C More

Tjeneste: C More
Sæsoner: 6
Genre: Komedie
Medvirkende: Eugene Levy, Dan Levy, Catherine O’Hara m.fl.

Det er en så skæv, vidunderlig og skør serie, og mange, mange flere burde se den!
Vi følger en meget velhavende familie, der lige pludselig mister alt, de havde – og bliver nødt til at flytte til den lille by Schitt’s Creek, som de for sjov købte en gang for længe siden. Her skal de lære at leve med mindre luksus og mere … ydmyghed.

Det er en virkelig sjov serie, hvor især Catherine O’Hara og Eugene Levy får lov til at udfolde deres talenter indenfor komediens verden, og det passer dem godt!

Zoey’s Extraordinary Playlist

Jane Levy som Zoey i serien 'Zoey's Extraordinary Playlist'
Foto: C More

Tjeneste: C More
Afsnit: 12 (sæson 2 begynder i juli)
Genre: Komedie, musical
Medvirkende: Skylar Austin, Jane Levy, Alex Newell m.fl.

Zoey’s Extraordinary Playlist er en af de serier, ikke mange kender til og fortjener hele verden. Seriøst.

Zoey får et lille stød og opdager, at hun kan høre de helt hemmelige og private tanker fra andre folk omkring hende … Men i sang. Og dans. Altså, i virkeligheden sidder folk bare på deres kontorstol eller står i kø til den næste bagel, men for Zoey? Der er det store musical-numre, der udspiller sig – og hun bruger sin evne til at forstå folk omkring sig og hjælpe dem, så meget hun nu kan … med varierende succes.

Det er virkelig en serie, der både er sød, sjov og hamrende hjertevarm, og den fortjener langt mere kærlighed!

Del artikel