Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'The Lincoln Lawyer' er ikke overraskende mere detektivserie end retssalsdrama

AfBrian Mogensen
18. juni 2022
Manuel Garcia-Rulfo som Mickey / Foto: The Lincoln Lawyer/Courtesy Of Netflix © 2022

Del artikel

Advokater, journalister, politifolk, og detektiver. Lige bortset fra læger, findes der flere serier om disse end om nogen anden profession, og nu får den første kategori endnu et skud på stammen med 'The Lincoln Lawyer'.


Serien starter med drabet på en anden advokat, der overlader hele sin praksis til Haller, inklusive den højt profilerede drabssag med en hovedrig tech-guru i fokus. Haller ved dog ikke helt, hvorfor alting ender på hans bord, og mange af sagerne – inkl. drabssagen – er fyldt med huller, han skal fylde ud.

Haller får backup af sine to ekskoner, en efterforsker med en fortid i en motorcykelbande og en tidligere narkoman, der bliver ansat som chauffør.

Dermed er scenen sat til et let hypet retssalsdrama, der dog mere handler om Hallers kamp for at få fyldt hullerne ud i de sager, han har overtaget, og dermed finde frem til, hvem der har dræbt advokaten og hvorfor.

Men det er jo ikke …


The Lincoln Lawyer

Opklaringsarbejde, der burde ligge hos politiet, men de er – traditionen tro – portrætteret som lettere inkompetente, da det konstant er Haller, der finder frem til de afgørende spor i sagerne.

Når man er storforbruger af serier, kan det være trættende, at de igen og igen markedsføres som noget, de ikke er. Og når serien handler om at dukke op de rigtige steder, snakke med de rigtige folk og opspore video-, lyd- og telefonoptagelser, er det jo reelt set det, det hele handler om.

Problematikken bliver endnu skarpere, når man tager med i betragtning af, at serien er skabt af David E. Kelley, der blandt andet har stået bag Ally McBeal, The Practice og LA Law. Han burde vide bedre.

Bevares. Det er nok de færreste politifolk, der har råd til de skarpt skårede jakkesæt, hovedrolleindehaveren Manuel Garcia-Rulfo går rundt i, eller den åbenlyse product placement-tunge Lincoln-garage, han går rundt i.

Så forklaringen på, hvorfor snushanen Haller er forklædt som advokat er ikke så svær at gennemskue.

Og hvad så?


The Lincoln Lawyer

Karaktergalleriet er interessant, og skuespillerne leverer præstationer, der måske ikke revolutionerer noget som helst, men det hæmmer heller ikke oplevelsen.

Garcia-Rulfo er god nok til at være både charmerende og seriøs, uden at det bliver for meget af nogle af delene, og han er omgivet af gode kræfter i form af bl.a. Neve Campbell, der bl.a. blev kendt for Scream-filmene tilbage i 90’erne, og som efterfølgende tog en lang pause fra Hollywood.

De forskellige karakterer har rigeligt med historie bag sig, og der er god basis for flere personlige forviklinger i senere sæsoner. (Selvom Netflix på nuværende tidspunkt ikke har valgt at forny serien med en yderligere sæson.)

Det gode cast og de spændende historier komplimenteres af en lækker visuel stil, der dog samtidig er meget tidstypisk og derfor heller ikke smider noget nyt på grillen.

Et godt råd er at holde sig til én ting ad gangen, og jeg er sikker på, at The Lincoln Lawyer ville vinde som retssalsdrama, hvis de droppede detektiv-delen og omvendt, men serien vil langt hellere være en detektiv-serie, og det er på bekostning af retssalsdelen, der lider kraftigt under denne nedprioritering.

Så draget over nakken er hermed givet, og medmindre det er noget, du finder dybt utilgiveligt, så er der god underholdning i The Lincoln Lawyer. Og er du ligeglad, så er serien måske også fire hjerter værd.

Information om ’The Lincoln Lawyer’:
Skabt af: David E. Kelley og Ted Humphrey
Instruktør: Liz Friedlander, Erin Feeley, Bill D’Elia m.fl.
Medvirkende: Manuel Garcia-Rulfo, Neve Campbell, Becki Newton, Angus Sampson m.fk.
Sæson: 1
Afsnit: 10
Land: USA
Dansk Streamingtjeneste: Netflix

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste