Serier | Guides

Disse film og serier skal du streame i maj 2024

Af
Claus Nygaard Petersen
30. april 2024
Sommerdahl sæson 5
Peter Mygind i femte sæson af 'Sommerdahl' / Foto: Henrik Petit/ TV 2

Del artikel

Vores journalist Claus Nygaard Petersen har fundet de bedste film og serier, som du skal se på streamingtjenesterne i maj måned.

Bare fordi solen er ved at komme frem, og temperaturerne stiger, er det ikke ensbetydende med, at streamingtjenesterne holder op med at sende gode nye titler ud.

Maj måned byder således på fortsættelser af elskede serier, fængende miniserier, reality af den slags, alle taler om dagen efter, og en masse nye spændende serier og film.

Og så er det måneden, hvor HBO Max pensionerer de ikoniske tre bogstaver og bruger det samme navn som den højeste indstilling på de fleste elektroniske produkter.

Mere præcist er det 21. maj, at Max-brandet ser dagens lys i Danmark. Vi har alle detaljerne omkring skiftet i nedenstående artikel.

Som altid har vi sørget for, at titlerne står i den rækkefølge, de har premiere i løbet af måneden for overskuelighedens skyld.

Hacks sæson 3

Vi er nået til tredje omgang med den feterede standupper Deborah Vance (Jean Smart).

Efter at karrieren for alvor har været på retræte, ser tingene unægtelig ud til at have forandret sig til det bedre i traileren til sæson tre af HBO Max-serien Hacks.

Samarbejdet med hendes faste joke-forfatter, Ava (Hannah Einbinder), var ellers stoppet, men den succesfulde duo kan ikke holde sig fra hinanden. Slet ikke, fordi de også er blevet rigtig gode venner med årerne.

Hacks sæson 3 kan ses fra 2. maj hos HBO Max.

The Idea of You

Har verden brug for endnu en film om en britisk boybandsanger, der starter et forhold med en helt almindelig person?

Svaret er selvfølgelig et rungende JA, når hun bliver spillet af rom-com-dronningen Anne Hathaway, og han bliver spillet af Nicholas Galitzine (Bottoms, Red, White & Royal Blue) og er instrueret af komedieveteranen Michael Showalter (Wet Hot American Summer, The Big Sick).

The Idea of You handler om den 40-årige singlemor Solène (Hathaway), der tager sin teenagedatter med til musikfestivalen Coachella, Der møder og starter hun en romance med den 24-årige berømte sanger Hayes Campbell (Nicholas Galitzine), og det kommer ikke til at gå stille af sig, for både venner, familie og samfundet har masser af kommentarer til deres forhold.

The Idea of You kan ses fra 2. maj hos Netflix.

A Man in Full / En stor mand

Hvis ikke, det var fordi, Tom Wolfes romanforlæg til A Man in Full udkom tilbage i 1998, kunne man godt mistænke serien for at være løst baseret på Donald Trump.

For David E. Kelleys (Big Little Lies, Ally McBeal) miniserie handler om den skruppelløse forretningsmand med speciale i ejendomme, der med næb og kløer skal forsvare sit imperium fra konkurs og konkurrenter.

Jeff Daniels (The Newsroom, Dum og dummere) spiller hovedrollen, og derudover er Diane Lane og Lucy Liu at finde på rollelisten, og så er skuespilleren Regina King (Watchmen) i øvrigt instruktør på tre af seriens afsnit.

A Man in Full kan ses fra 2. maj hos Netflix.

STHLM Blackout

Til trods for den meget lidt mundrette titel virker STHLM Blackout som en overordentlig interessant svensk actionserie.

Danske Milad Schwartz Avaz (Alfa, Bedre Tider) er bagmand til historien om, hvordan en ganske almindelig date udvikler sig fuldstændig uventet og vildt.

Journalisten Arthur (Erik Johansson) og true crime-entusiasten Mille (Hanna Alström) er på deres første date sammen. Men på arbejdet er han kommet i besiddelse af nogle oplysninger, som gør, at både politi og lyssky elementer jagter ham.

Traileren lover romance, øretæver og blackouts i massevis, og det ligner en herlig actionkomedie af den gode slags.

STHLM Blackout kan ses fra 3. maj hos Prime Video.

Sommerdahl sæson 5

Danmarks farligste by Helsingør danner endnu en gang rammen om mord i massevis og andre hensynsløse forbrydelser. Hvis ikke, det var, fordi tonen var lidt uhøjtidelig og afdæmpet, kunne Sommerdahl nemt ende med at fremstå som en af de mest brutale serier i verden.

Men det er stadig hyggekrimi, som er i højsædet, når den navnkundige panserbasse i skikkelse af Peter Mygind skal forsøge at opklare alskens kriminalsager, mens privatlivet også skal balanceres.

Der er gået et halvt siden, Dan fik sat den skumle fiskehandler Otto (Kurt Ravn) bag lås og slå for narkosmugling. At det så også indebar, at politimandens udkårne Josefine (Maibritt Saerens) røg bag tremmer, var dog klart en streg i regningen.

Dan forsøger at få hende løsladt, men Otto har ikke tænkt sig at det skal gå så let, samtidig med at mordene jo stadig bliver begået på daglig basis i den mildest talt betændte by.

Sommerdahl sæson 5 kan ses fra 5. maj hos TV 2 Play.

Bachelorette 2024

'Bachelorette'
De to nye bachelorettes er fundet til anden sæson af TV 2's datingprogram 'Bachelorette', der får premiere i maj
Foto: Lotta Lemche/TV 2

Månedens realityanbefaling er uden tvivl den nyeste sæson af Bachelorette, hvor 17 håbefulde ungkarle skal forsøge at vinde de to singlekvinders gunst.

Denne gang er kurmageriet hensat til Sri Lanka, og igennem 27 afsnit skal bacheloretterne Lissa og Sofie uddele roser til de heldige og tage tårevædet afsked med de fyre, som bliver valgt fra.

Igen i år er Petra Nagel kyndig sprechstallmeister i det amourøse cirkus, hvor det eneste, der er varmere end temperaturerne, er de romantiske relationer.

Bachelorette 2024 kan ses fra 7. maj hos TV 2 Play.

Dark Matter

Streamingtjenesten Apple TV+ med flest kvalitetsserier – som få desværre ser – har endnu en potentiel perle af en science fiction klar.

Dark Matter handler om fysikeren Jason (Joel Edgerton), der bliver kidnappet over i en parallel verden. Derfra er han nødt til at finde en vej hjem, inden nogen gør hans familie fortræd.

Det tegner til at blive en nervepirrende thrillerserie, hvor man hele tiden sidder ude på kanten af sofaen og frygter det værste for de uskyldige. Udover Edgerton medvirker også Jennifer Connelly, Alice Braga og Jimmi Simpson i den fascinerende serie fra Blake Crouch, som er baseret på hans egen roman.

Dark Matter kan ses fra 8. maj hos Apple TV+.

Bodkin

Tre podcastere rejser til den lille irske by Bodkin for at undersøge nogle mystiske forsvindinger 25 år tidligere. I takt med at de graver i fortiden, opdager de flere og flere hemmeligheder, som også vokser i størrelse og alvor.

Den syv afsnit lange serie er forankret i thrillergenren, men har sine humoristiske aspekter, hvilket naturligt kommer, når man har en af de sjoveste skuespillere i Hollywood med i form af Will Forte.

Bodkin fungerer på den måde både som en lille spoof over de mange true crime-podcasts, der eksisterer, og som et spændende mysterium, man har lyst til at få forklaringen på.

Bodkin kan ses fra 9. maj hos Netflix.

Pretty Little Liars: Summer School

Var du en af dem, som sad klinet foran skærmen igennem syv sæsoner af Pretty Little Liars, da den kørte imellem 2010 og 2017, er der ingen vej udenom den nye spin-off.

Med undertitlen Summer School er det faktisk anden omgang i den nye spin-off, hvor den første sæson, Original Sin, var en overraskende veloplagt whodunit, som elegant trak inspiration fra alskens 90'er-teenagegyserfilm.

Serieskaber af det her format, Robert Aguirre-Sacasa, har tidligere stået bag den dunkle version af Riverdale og Netflix-perlen Chilling Adverntures of Sabrina, og i den her omgang dufter inspirationen af 80'er-slashere som Fredag den 13. og lignende – det bliver så godt!

Pretty Little Liars: Summer School kan ses fra 9. maj hos HBO Max.

Bridgerton sæson 3 – del 1

Romance-kostumedramaet nummer 1 i streamingland igennem de seneste par er endelig klar med tredje sæson, og hvor har ventetiden på Bridgerton været lang.

I denne omgang er det Bridgerton-søskendebarnet Colin (Luke Newton), hvis kærlighedskvaler vi skal stifte bekendtskab med. Eller rettere sagt, det er gossip-dronningen over dem alle, Lady Whistledown aka Penelope Featherington (Nicola Coughlan), som er det primære fokus.

For efter hendes årelange ugengældte crush på Colin er hun endelig ved at være kommet over ham. Men da han så kommer tilbage efter fra sine sommerrejser, og hun er kølig overfor ham, beslutter ungersvenden sig for at genvinde hendes venskab ved at hjælpe hende med at finde en mand. Og den slags har det jo med i romantiske fortællinger at betyde, at Amors pile begynder at ramme plet igen.

Bridgerton sæson 3 – del 1 kan ses fra 16. maj hos Netflix.

Outer Range sæson 2

En af de mere usædvanlige science fiction-serier i dette årti, er uden tvivl Outer Range.

Josh Brolin spiller den fåmælte rancher Royal Abbott, som opdager et sort hul midt ude på en græseng i et afsides hjørne af sin ejendom.

I anden sæson dykker vi videre ned i hullet og de tidsrejsende aspekter af det. Samtidig skal Royal håndtere den hævngerrige patriark fra den rivaliserende Tillerson-familie, Wayne (Will Patton), der oven i købet er meget ivrig for at slippe af med Royal og hans slægt en gang for alle.

Outer Range sæson 2 kan ses fra 16. maj hos Prime Video.

Grundtvig

https://imgix.vielskerserier.dk/2024-05-06/dr-0785146_0.jpg
Ulrich Thomsen som Grundtvig og Josephine Park som Marie Toft i den nye dramadokumentar på DR
Foto: A&M Productions/Alonso Mayo) (Foto: © Alonso Mayo)

En af de helt store skikkelser i den danske historie er forfatteren, digteren, præsten, historikeren, politikeren og meget mere, N.F.S. Grundtvig.

DR er nu klar med en dramadokumentar i tre afsnit om den store personlighed, hvor det med public service-stationens egen beskrivelse skal handle om fødslen af det moderne danske samfund.

Det er Ulrich Thomsen, der skal varetage den store opgave at gestalte den berømte dansker, hvor Josephine Park, Laura Bro, Søren Sætter-Lassen, Mads Reuther og Nicolaj Kopernikus også er blandt de medvirkende.

Grundtvig kan ses fra 19. maj på DRTV.

Atlas

Efter den vidunderligt kaotiske musicalfilm This Is Me Now: A Love Story baseret på sit seneste album af næsten samme navn, er megastjernen Jennifer Lopez nu klar med en rendyrket fiktionsfilm.

Med den mundrette genrebeskrivelse sci-fi-actionthriller er der langt an til en hæsblæsende og intens omgang.

I en fjern fremtid spiller Lopez dataanalytikeren Atlas Shepherd, der vrangvilligt bliver nødt til at deltage i en mission for at fange en robot, som hun har en mystisk fælles fortid med. Det umage makkerpar bliver nødt til at samarbejde for at redde ikke bare dem selv, men også hele menneskeheden.

Atlas kan ses fra 24. maj hos Netflix.

Eric

Eric
Benedict Cumberbatch og Ivan Howe i 'Eric'
Foto: Netflix

Benedict Cumberbatch brød, som de flest nok husker, igennem som den excentriske og lettere hensynsløse detektiv Sherlock Holmes i serieskaberne Mark Gatiss og Steven Moffats version af den berømte efterforsker.

Senere er det blevet til mange forskellige roller, hvoraf den seneste kunne tegne til at blive en af de mest interessante.

Med manuskript af Abi Morgan (The Iron Lady, Shame) handler Netflix-miniserien Eric om dukkeføreren Vincent (Cumberbatch) i 1980'ernes New York. Hans søn Edgar forsvinder sporløst, og faren tager en deroute ned i stofmisbrug.

Det er derigennem, at Vincent bliver overbevist om, at den eneste måde at blive genforenet med Edgar på, er med hjælp fra dukkeførerens langt over to meter lange dukke, Eric.

Eric kan ses fra 30. maj hos Netflix.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel