Serier | Guides

Du bør læse og se Harry Potter serien

AfVi Elsker Serier
20. september 2022

Del artikel

sponsoreret indhold image

Harry Potter-filmene er en af de mest populære filmserier nogensinde. De første tre film blev kaldt "Philosopher's Stone", "Chamber of Secrets" og "Prisoner of Azkaban". Harry Potter-filmene handler om troldmandsskolen Hogwarts, hvor den unge troldmand Harry Potter går på skole. Troldmandsskolen ligger i et slot midt i en magisk verden, og der er mange spændende figurer at finde på skolen. I de første tre film følger vi Harrys eventyr på skolen, og i de sidste fire film bliver vi introduceret for nye figurer og spændende historier.

J.K. Rowling, der er forfatteren af Harry Potter-bøgerne, har skabt et fantastisk univers med masser af dygtige skuespillere, flotte locations og ikke mindst et spændende plot. Hvis du ønsker at læse de populære Harry Potter bøger, kan du med fordel tage et kig på Bog & Ide.

Hvorfor er Harry Potter-serien så populær?


Harry Potter-serien er nogle af de mest populære bøger, der er skrevet. Dette skyldes blandt andet, at serien handler om noget, som mange børn og unge finder fascinerende - nemlig magi. I serien følger man hovedpersonen Harry Potter, der bliver sendt afsted til troldmandsskolen Hogwarts for at lære magi. På troldmandsskolen oplever han mange eventyr sammen med sine venner Ron Weasley og Hermione Granger. Derudover er Harry Potter-serien også blevet meget populær pga. dens filmatiseringer, som er en kæmpe succes verden over.

Er det nødvendigt at læse bøgerne, før man ser filmene eller omvendt?


Det er ikke nødvendigt at læse bøgerne, før man ser filmene eller omvendt. Man kan sagtens nyde filmene uden at have læst bogen, og vice versa. Har du kun set filmene, kan det dog anbefales, at du giver dig i kast med at læse bøgerne. Bøgerne rummer nemlig mange flere detaljer end filmene, hvilket er helt typisk for bøger, der bliver filmatiseret.

Se alle de bedste Harry Potter-film igen


Harry Potter filmene og bøgerne er blevet meget populære blandt både børn og voksne. I Danmark er de fleste Harry Potter-film blevet vist på TV, men det kan være svært at finde dem alle sammen på streaming-tjenesterne. Listen over de bøger og film, der findes indenfor Harry Potter universet kan du læse i nedenstående:

1) Harry Potter og De Vises Sten
2) Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer
3) Harry Potter og Fangen fra Azkaban
4) Harry Potter og Flammernes Pokal
5) Harry Potter og Fønixordenen
6) Harry Potter og Halvblodsprinsen
7) Harry Potter og Dødsregalierne – Del 1
8) Harry Potter og Dødsregalierne – Del 2

Harry Potter serien er en fantastisk serie, som du bør læse og se.

Del artikel

Mest læste