Serier | Guides

En guide til god Netflix-adfærd i hjemmet

AfKim Sørensen
14. maj 2020
(Foto: Better Call Saul/Netflix)

Del artikel

Med den seneste tilføjelse af Netflix, som vel sagtens kan beskrives som streamingtjenesternes Goliath, må et mobilabonnement hos TELMORE vel næsten siges at være det samme for mobilselskaber. Det er det i hvert fald, hvis man spørger mig. Med masser af streaming, musik, data og tale for et helt fair beløb, så er det svært ikke at føle, man har gjort sig en god handel.

I kølvandet på at have adgang til utroligt meget streaming kan der dog også forekomme nogle forhindringer undervejs. I hvert fald hvis man ligesom mig jonglerer arbejdsliv og børnefamilie med at være bidt af en gal streamer og ikke helt synes, det er nok med en time eller to foran tv-alteret om ugen.

Vi Elsker Serier har derfor lavet en guide eller en slags manual til, hvordan man bliver den bedste udgave af sig selv og udviser det, som vi kan kalde korrekt Netflix-adfærd i hjemmet.

Serie cheating


Hvad er det nu lige en serie-cheater er? Jo, det er en person, der simpelthen ikke kan lade være med at se foran i serier, som man har en klar aftale om at være fælles om. Det er naturligvis ikke god stil.

Men bare rolig, der er hjælp at hente hos Vi Elsker Serier, fordi vi sørger for, at det aldrig kommer så vidt, at du skal være nervøs, hver gang din partner logger ind sammen med dig, og du er tvunget til at komme med søforklaringer og argumenter.

Det kan godt være, man har fællesøkonomi i hjemmet, men én af de gode ting ved at have streaming igennem sit mobil abonnement er, at man dermed også har sine streamingtjenester for sig selv. Det er jo lykken for en ægte serie-cheater, fordi så kan man rigtigt skjule sin utroskab. Nej, for heldigvis har Netflix og de andre streamingtjenester godt styr på deres algoritmer og data, så de kan fortælle din partner præcist, hvor langt du er nået i de serier, du har set. Så Netflix er altså ikke med til at opfordre til serie-cheating, kan vi konkludere.

Her er 3 tips til at undgå at invitere serieutroskabens væmmelige ansigt indenfor i hjemmet:


  • Det er en god idé afstemme kalenderen og blive enige om de serier, som er hellige for jer at se sammen, og det er vigtigt, at I bliver enige om tidspunktet. Det er sundt at glæde sig til noget. Hvis denne faste struktur begynder at køre, tør vi godt garantere, at der helt automatisk følger en Netflixandchill-effekt med. OBS! Der er en uofficiel Vi Elsker Serier regel om, at hvis din partner bryder en serieaftale to uger i træk, så er du ikke længere en serie-cheater. Punktum!

  • I kan starte med at se tre serier, for så du kan holde abstinenserne fra den lange serie, som I elsker og er i gang med sammen på afstand.

  • Det handler om at investere i at se serier sammen, for det kan vise sig at være værdifuldt for jeres parforhold. Der er altid noget at snakke om, når man har samme passion for serier. Til sidst er det vigtigt at huske, at din partner dømmer dig på din seriesmag mere, end du ved:


https://imgix.vielskerserier.dk/2016/09/netflix-lovesurvey_samlet.jpg

Spoilers


https://imgix.vielskerserier.dk/2019/02/Spoilerfree-zone.png
(Vi spoiler intet, så du kan nyde serien)

Nej, det er aldrig ok, når man spoiler handlingen i en serie. Du skal ganske enkelt droppe alt, hvad der minder om "vidste du godt at Darth Vader er Luke Skywalkers far"? og Ulf Pilgaard er morderen-agtige indskydelser, når du deler din passion for en serie med din partner. Det skal ikke sammenlignes med, at du ikke må dele din begejstring og dine analyser af forskellige serier, men det er altid en god idé at starte med at stikke en finger i jorden for at vurdere, om din partner er up to date med serien, inden du åbner op for Pandoras æske.

Vi Elsker Serier anbefaler:


  • Giv en mild teaser om en serie, du synes andre skal se. Fremhæv præmissen og de mest spændende aspekter ved serien samtidig med, at du namedropper et par af skuespillerne. Hvis du har fundet en serie, som du ved passer til din partner, så viser du jo faktisk interesse for din partner, og det tager altså kegler.

  • Hvis du vil undgå at give subtile-spoilere, så er det no-go at anbefale folk at undersøge for meget om en series handling på nettet. Det er ikke alle onlinefora, der har lige stærk disciplin, når det kommer til spoiler advarsler.

  • Vær forberedt på, at din partner stiller spørgsmål, som de måske ikke ved, de ikke vil have svarene på. Husk altid sætningen "jeg vil jo ikke spoile noget, men overordnet så er det noget med en mand, der er alvorligt syg, mangler penge og nu vil redde sin familie med at sælge meth (ref. Breaking Bad, Netflix) eller jamen, det er bare noget med en masse gale mennesker, der vil dræbe hinanden, fordi de vil sidde på tiger tronen i USA (Ref. Tiger King,Netflix). Så har du ikke sagt for meget, du har blot forhåbentligt skabt lidt interesse.


Pause fra virkeligheden


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/05/Reality-1.jpg

Vi kan alle få brug for et afbræk fra virkeligheden. Hermed kan serier noget ganske unikt. Det gælder også, når du skal have et afbræk fra børnene og sætter dem igang med at se Ninjago, Troldejægerne eller Carmen Sandiego, så du kan få lidt tiltrængt fred. Du skal jo heller ikke misse ud og være den eneste i frokoststuen, der ikke er helt opdateret i serieverdenen, vel? Men tag det nu roligt, det skal jo ikke tage overhånd.

Vi Elsker Serier anbefaler:


  • Max 20 afsnit pr. uge (sådan ca)

  • Vi følger sundhedstyrelsens anvisning om minimum 30 minutters motion hver dag (til og fra sofaen tæller ikke)

  • Husk minimum at tjekke tre nyheder fra den virkelige verden hver dag (helst fra troværdige kilder), så har du et skud tæt alibi og kan roligt trykke pause og vende tilbage til serierne.


her

Læs også: Nye serier og sæsoner på Netflix i maj

Læs også: Netflix-quizzen

Del artikel

Læs mere omNetflixTelmore

Andre Serier | Guides

Mest læste