Filmguide til sommerferien: 5 gode familiefilm og -serier på SkyShowtime

Af
Vi Elsker Serier
5. juli 2023
Syng 2
Foto: SkyShowtime
https://imgix.vielskerserier.dk/2021/08/Large_wheel_16x9.jpg
Vi har fundet 5 kvalitetsfilm og -serier, som du kan se i løbet af sommeren sammen med dine børn, hvad enten de er små eller teenagere.

Kender du det, når dine børn bare vælger den ene håbløse og larmende film eller serie efter den anden, hver gang du har lagt op til en eftermiddag med gode, indholdsrige film og serier i sofaen?

Og med så mange valgmuligheder kan det være svært lynhurtigt at spotte en god film i rækken, så I ender bare med at se den irriterende dårlige film eller serie, som dine børn har valgt. Igen.

Den pine slutter nu! For med denne guide til film og serier på SkyShowtime sikrer du dig og dine børn kvalitetshygge fra øverste hylde. Der er sjove film og serier til de allermindste, og der er romantiske og dramatiske film og serier til de større børn, hvor I sammen kan tale om de følelser, der må opstå.

Og husk at få downloadet et par film og serier til flyturen med børnene. Hvis I skal på kør-selv i Europa, kan børnene på bagsædet streame direkte fra SkyShowtime-appen.

Rigtig god fornøjelse!

Shrek

Shrek

Aldersgrænse: Tilladt for alle
Genre: Animation, adventure, komedie
Spillefilm

Vi lægger ud med intet mindre end én af historiens bedste animerede børnefilm, Shrek. Filmen vandt en Oscar i 2002 og slog dermed skaberne af Toy Story, der var nomineret i samme kategori med monstersuccessen Monsters Inc.

Shrek udmærker sig bl.a. ved gentagne gange at udvise humor i to lag, ét til voksne og ét til børn, og dermed får den både voksne og børn til at tænke og grine. I vil med garanti forelske jer i filmens hovedkarakter, det grønne troldelignende monster, Shrek. Og når I gør det, kan I glæde jer over, at der venter jer yderligere tre film og en musical med ham på SkyShowtime.

Men først skal I se denne film, som handler om den halvgnavne Shrek, der sammen med en flok eventyrfigurer bor i en sump. En dag tager den onde grev Farquaad sumpen fra Shrek og forlanger, at han befrier prinsessen Fiona fra en kæmpe drage, så Farqaad kan gifte sig med hende. Før kan Shrek ikke få sumpen tilbage. Shrek må acceptere handlen og vandrer afsted sammen med det mildest talt meget irriterende, men dybt underholdende æsel.

Svampebob Firkant

Svampebob Firkant

Aldersgrænse: Tilladt for alle
Genre: Animation, komedie, familie
Serie

Fra én af de bedste til en anden: Her kommer en moderne serieklassiker, som du se sammen med dine børn. Der er tale om Svampebob Firkant, som er så stor en succes, at den har været produceret siden 1999. På SkyShowtime kan du se de fem nyeste sæsoner.

Gentagne gange har serien været nomineret til den prestigefyldte Emmy-pris, og hvorfor den ikke har vundet, bør besvares af statsministeren til næste spørgetime. Historierne er gakkede, og figurerne er elskelige, og du vil helt sikkert grine sammen med dine børn flere gange i løbet af bare et enkelt afsnit.

Serien foregår i undervandsbyen Bikinibunden, hvor havsvampen SvampeBob Firkant bor i en ananas og arbejder i en burgerbar. Hvem vil ikke gerne det? Sammen med sin bedste ven, den lyserøde søstjerne Patrick, tager han på skøre eventyr. Stemmen til SvampeBob Firkant leveres sublimt af Jens Jacob Tychsen.

Syng 2

Syng 2

Aldersgrænse: 7 år
Genre: Animation, adventure, komedie
Spillefilm

Den næste film er en af nyere tids bedste animationsfilm og kan ses af børn i skolealderen. Mestrer dine børn endnu ikke det engelske sprog godt nok til at kunne følge med i filmens handling, kan I vælge at se filmen med dansk tale. Og det er der endnu en god grund til at gøre, for nogle af landets dygtigste dubbere har været i studiet for at lægge stemmer til denne films figurer, heriblandt Mads Knarreborg, Annette Heick, Torben Zeller, Emma Sehested Høeg, Andreas Jessen, Lars Mikkelsen og Bodil Jørgensen.

Har du større børn, kan I få glæde af filmens originale stemmer, som tæller ingen ringere end store stjerner som Scarlett Johansson, Reese Witherspoon og Matthew McConaughey. Den lader vi bare stå der.

2-tallet i filmens titel afslører naturligvis, at der er tale om en fortsættelse. Har I endnu ikke set filmseriens første film (Syng), kan I fluks se den på SkyShowtime, før I trykker ’play’ på 2’eren. Syng 2 handler også om den optimistiske koala Buster Moon og hans lysende musicaltrup. Denne gang forbereder de sig til deres mest ekstravagante show nogensinde, men de kan kun få lov til at spille i den berømte by Redshore City, hvis de overtaler den legendariske rockstjerne Clay Calloway til at slutte sig til dem.

De bedste premierefilm og eksklusive serier – fra de største filmstudier i verden

Den helt nye streamingtjeneste, SkyShowtime, giver dig en unik sammensætning af underholdning fra de af største filmstudier og skabere: Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks, SHOWTIME®, Sky Studios, Paramount+ og Peacock. Oplev et unikt katalog sprængfuldt af spændende indhold inkl. nye og eksklusive film og serier, børne-og familieunderholdning, historier fra den virkelige verden, dokumentarer samt et bibliotek proppet med vores favoritklassikere gennem tiden.

Opret og stream nu på SkyShowtime.com

Grease

Grease

Aldersgrænse: Tilladt for alle
Genre: Komedie, musical, romantik
Spillefilm

Denne musicalfilm har begejstret unge piger og drenge i flere generationer. Trods dens 45 år på bagen kan de fleste spejle sig i den udvikling, som flere af filmens karakterer gennemgår. Dine børn vil med garanti føle sig genkendt, hvis du præsenterer dem for denne film til jeres næste filmaften.

Grease har Olivia Newton-John og John Travolta i hovedrollerne som den søde Sandy og den hårde Danny, der forelsker sig i hinanden på en ferie. Da ferien slutter, viser det sig, at Sandy skal begynde på gymnasiet Rydell High School, hvor Danny er leder af den læderklædte drengegruppe, T-Birds. Sandy møder pigegruppen Pink Ladies, som arrangerer et gensyn med Danny, men han er slet ikke den romantiske fyr, som Sandy forelskede sig i.

Filmen er ifølge Medierådet for Børn og Unge tilladt for alle, men med sproget, smøgerne og handlingen taget i betragtning lyder anbefalingen herfra først at se den med dine teenagebørn. I så fald vil du med stor sandsynlighed få nogle gode snakke med dine børn om emner, som generthed og blufærdighed normalt sætter en stopper for at tale om; forelskelse og andre teenageproblemer. Når I er færdige med at tale, kan I passende finde dit gamle soundtrack i cd-reolen og synge med på filmens kæmpestore hits. Og når I er færdige med det, kan I se den spritnye serie Grease: Rise of the Pink Ladies, der kan streames eksklusivt på SkyShowtime.

Kamikaze

Kamikaze

Aldersgrænse: 12 år
Genre: Drama, thriller
Serie

Den næste og sidste anbefaling lyder på en nyere såkaldt coming of age-serie, som er oplagt at se med dine teenagebørn. Serien har Dansegarderoben-skuespilleren Marie Reuther i hovedrollen som den 18-årige Julie.

Uden forvarsel mister hun sine forældre og sin bror i en flyulykke. Tilbage står hun helt alene i et stort, mennesketomt hus i det velhavende Nordsjælland. Hun forsøger at begå selvmord, men da det mislykkes, drager hun i stedet ud i verden for at kæmpe en eksistentiel kamp.

Kamikaze og særligt Marie Reuther italesætter på stærkeste vis en teenagers kamp for at finde sig selv og sin plads i livet. Derfor er filmen det oplagte valg, hvis du har større teenagebørn siddende i sofaen og gerne vil se en kvalitetsserie sammen med dem.

Del artikel

Læs mere omSkyShowtimeAnnonce