Serier | Guides

Fra drama til komedie: 5 oversete og absolut anbefalingsværdige serier lige nu

AfLiv Raahauge-Pedersen
23. februar 2022
'Pigerne fra Berlin'
Foto: DR

Del artikel

Her får du anbefalinger til serier, ingen taler om, men som alligevel fortjener din opmærksomhed.

Du scroller på livet løs gennem de forskellige streamingtjenester. Jagten er sat ind efter dit næste serie-fix. Selvom der er nok at vælge imellem, føles det som om, du allerede har set alt det gode.

Men måske du har misset en af disse oversete serier, som bestemt er værd at kaste sig over.

Her får du fem anbefalinger af serier, du måske har overset.

Young Royals

'Young Royals' sæson 1
Foto: Netflix

Streamingtjeneste: Netflix
Sprog: Svensk
Genre: Drama

Denne svenske serie havde premiere i 2021 på Netflix, men med den kæmpe hype, som både den nyeste sæson af The Crown og den norske serie Exit skabte omkring samme tidspunkt, kan Young Royals have gået en smule under radaren.

Serien har i hvert fald slet ikke fået den opmærksomhed, som den fortjener. Det er ærgerligt, for Young Royals kan virkelig noget! Og med en score på 8,5 på IMDb er seerne også begyndt at få øjnene op for denne dramafyldte ungdomsserie.

Young Royals handler om den fiktive prins Wilhelm af Sverige. Wilhelm drømmer om et normalt ungdomsliv med fester og venner som alle andre. Men efter et slagsmål, der ender i en større medieskandale, bliver han sendt på kostskole.

De andre velhavende elever vil gerne have Wilhelm med i deres gruppe, men han drages mere og mere af den flotte Simon, som ikke kommer fra den rige adel. Der opstår hurtigt kemi mellem de to unge fyre. En kemi, som udvikler sig til en romance. Men uventede begivenheder gør, at Sverige og kongehusets forventningerne til Wilhelm bliver en helt anden, end han troede. Og valget mellem pligt og kærlighed bliver pludseligt et meget større dilemma.

Hvis du var vild med tredje sæson af Skam og har slugt The Crown med hud og hår, så vil du helt sikkert også elske Young Royals, som har elementer fra begge serier.

Pigerne fra Berlin

'Pigerne fra Berlin'

Streamingtjeneste: DRTV
Sprog: Tysk
Genre: Drama, Historie

Pigerne fra Berlin (på tysk Ku’damm) er en tysk miniserie i tre sæsoner, der følger søstrene Monika, Helga og Eva i 50’erne og 60’ernes Vestberlin.

Pigernes mor er leder af en danseskole og har en klar holdning til, hvad hendes døtre skal med deres liv: De skal være husmødre og giftes godt.

Selvom pigerne forsøger at leve op til moren, er det ikke nemt. Især for seriens hovedrolle, Monika, bliver det til et opgør med både sin mor og tidens konventioner. Monika tiltrækkes nemlig af livet som rock'n'roll-danser, kvindefrigørelsen og den spændende Freddy, som bestemt ikke er svigermors drøm.

Serien er spændende, da den skildrer livet i Vest- og Østtyskland i årene efter Anden Verdenskrig. Her må efterkrigstidens unge gøre op med deres forældre og samfundets konservative verdenssyn i jagten efter det gode liv og kærligheden.

Pigerne fra Berlin har en score på 7,6 på IMDb, og der er ingen tvivl om, at den ville have fået meget mere opmærksomhed, hvis den var landet på en af de større streamingtjenester.

Snabba Cash

'Snabba Cash'
Foto: Netflix

Streamingtjeneste: Netflix
Sprog: Svensk
Genre: Drama, krimi, action

Her er endnu en svensk serie, som du vil elske, hvis du er vild med en god gangsterserie eller havde næsen presset mod skærmen til Exit.

Her følger vi Laya, som bor i ghettoen og er enlig mor. Alligevel er hun mere ambitiøs end de fleste. Ingen skal stå i vejen for, at hun kommer frem i verden, og hun dolker gerne sine nærmeste i ryggen for at opnå succes. Da hun skal kickstarte sin virksomhed, låner hun penge af en bandeleder, og det viser sig at være alt andet end uproblematisk.

Samtidig indleder hun et forhold til bandemedlemmet Salim, som balancerer mellem en tilværelse som bryllupssanger og lejemorder/gangster. Salim er træt af ghettomiljøet og kæmper en indædt kamp for at komme ud af det.

Der er fuld fart i alle seks afsnit. Især Evin Ahmad, der spiller Leya, og som også kendt fra Netflix-serien The Rain, leverer en flot skuespillerpræstation.

Feel Good

'Feel Good'
Foto: Netflix

Streamingtjeneste: Netflix
Genre: Komedie
Sprog: Engelsk

Feel good er en komedieserie skrevet af den prisvindende canadiske stand-upper Mae Martin. I serien spiller Mae Martin en fiktiv udgave af sig selv, hvor hun forelsker sig i den heteroseksuelle kvinde George.

Denne komedieserie kan virkelig noget. Mae er charmerende og har lidt svært ved at få styr på tilværelsen. Hendes voldsomme forelskelse og problemer med stofmisbrug og fraværende forældre bliver fremstillet både komisk og optimistisk.

Foruden den talentfulde Mae Martin i hovedrollen gør Lisa Kudrow (bedst kendt som Phoebe fra Friends) det utrolig godt som Maes upassende mor, som man både formår at hade og elske.

Overleverne

'Overleverne'
Foto: TV 2 play

Streamingtjeneste: TV 2 Play
Genre: Drama, komedie
Sprog: Dansk

Overleverne handler om otte danskere, som alle har overlevet kræft og er gået i stå efter deres behandling. Derfor skal de på kursus i, hvordan de kommer videre i livet. Det er dog ikke sådan lige til, og der venter mange udfordringer for deltagerne.

Selvom omdrejningspunktet for seriens handling er alvorlig og trist, så formår serien at være både humoristisk og rørende.

Serien er i seks afsnit og har en række af kendte skuespillere med – blandt andet Kirsten Lehfeldt, Sebastian Jessen, som også er kendt fra serien Alfa og Katinka Lærke Petersen, der er med i serierne Far og Når støvet har lagt sig.

Del artikel