Serier | Nyheder

5 oversete gode serier

AfFreja Hertz Tefcke
10. januar 2020
Foto: Dark/Netflix

Del artikel

Streamingtjenesterne er fyldt med så mange timers underholdning, at man meget nemt kan overse nogle af de bedste serier.

Her har jeg samlet fem fantastiske serier, der desværre ofte bliver overset – hvem ved, måske finder du din næste store binge-serie?

F is For Family


Streamingtjeneste: Netflix
Sæsoner: 4

En enormt undervurderet animationsserie, der fortjener lidt kærlighed!

Vi følger familien Murphy (bestående af Frank, Kevin, Bill, Sue og Maureen) i 70’erne, hvor børn løber frit, øllen flyder, og familielivet kan være en smule… stramt.

Serien er skabt af Bill Burr (som for øvrigt også er stemmen bag Frank) og er til dels en fortælling om hans eget familieliv. Den er hylende morsom, mørk og til tider dyb – man kan se den om og om igen og stadig være underholdt.

Laura Dern lægger stemme til Sue (Franks kone) og sammen med en bunke andre, dygtige skuespillere gør hun serien ganske underholdende!


The Frankenstein Chronicles


Streamingtjeneste: Netflix
Sæsoner: 2

Årh, en fantastisk serie, som absolut ingen har set! Det er synd og skam, fordi den kan altså noget – og så har den Sean Bean i hovedrollen.

Politiinspektøren John Marlott (Sean Bean) forsøger at opklare en række forbrydelser i det 19. århundrede i London, hvor morderen tyder på at have en forkærlighed for at lemlæste ofrene – men sagen ledes i en endnu mere uhyggelig retning, da det peger mod en gal videnskabsmand, der forsøger at samle en krop… stykke for stykke.

Den er simpelthen så god! Sean Bean spiller (selvfølgelig) helt usandsynligt godt, og passer perfekt ind i tidsperioden. Det dystre, beskidte London matcher stemningen og plottet supergodt, og serien er underholdende og spændingsfyldt.


Transparent


Streamingtjeneste: Viaplay
Sæsoner: 5

En anmelderrost, prisvindende dramaserie med fem sæsoner burde være én, alle havde set, men jeg har hørt kriminelt lidt snak om den ellers fantastiske serie.

Vi følger en familie, hvis liv bliver vendt op og ned, da patriarken (spillet af Jeffrey Tambor) afslører, at han er transseksuel – en afsløring, der udløser en form for dominoeffekt, der bringer hele familiens hemmeligheder til overfladen.

Det er en sjov serie, der har en pokkers masse dybde i sig, og den kan så meget! Fortællingen om det transseksuelle liv, familiens reaktion på det (der ikke altid er lige gode), dybe hemmeligheder og akavede situationer er så flot skruet sammen i et eminent plot. Alle bør gøre sig selv en tjeneste og se den!

LÆS OGSÅ: Husker du serien Stolthed og fordom?

Dark


Streamingtjeneste: Netflix
Sæsoner: 2

En tysk serie om kompleksiteterne (og farerne) ved tidsrejser kan måske godt lyde tung og trættende og som noget, man ikke lige har lyst til at se en lørdag aften, men jeg kan love dig, at Dark virkelig er en serie, der fortjener et kig!

Den er spændende at følge med i, og til tider skal man virkelig bruge sin egen forstand for at følge med i fortællingen om fire familier, der ender ud i en hektisk jagt for at finde svar, efter et barn forsvinder – de finder mere, end de havde håbet på, da de graver et hjernevridende mysterium op, der strækker sig over tre generationer.

Der er så meget spænding og godt skuespil i serien, at man faktisk snyder sig selv for én af de mest undervurderede bedste udenlandske serier, der findes på Netflix, hvis man ikke får set den!


Lore


Streamingtjeneste: Amazon Prime Video
Sæsoner: 1

Lore er en antologiserie, der bringer en gyser-podcast til live og følger nogle ægte begivenheder, der har været med til at skabe nogle af vores allerværste mareridt.

Den blander dramatik, animation, arkiv og indtaling sammen og afslører, hvordan skræklegenderne, vi alle er vokset op med, har rødder i sandheden.

Det er sådan et spændende koncept – og endnu bedre, så er det en serie, der blander drama, skuespil og virkelighed.

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af War of the Worlds

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste