Serier | Guides

Fra kærlighed til kriminelle rumvæsner: Det skal du streame i uge 38

Af
Claus Nygaard Petersen
18. september 2023
Sex Education sæson 4 anmeldelse
Jean (Gillian Anderson) er nu blevet mor til to, og Otis (Asa Butterfield) skal vænne sig til tilværelsen på den nye skole i 'Sex Education' / Foto: Thomas Wood / Netflix

Del artikel

Hvilke film, serier og dokumentarer skal du tilbringe din tid med på streamingtjenesterne i denne uge? Vi Elsker Seriers journalist, Claus Nygaard Petersen, guider her til ugens bedste streamningtilbud.

Så sagde sensommeren farvel for den her gang, og dermed kan efterårssæsonen for streaming rigtig komme i gang.

De to store kanaler, DR og TV 2, har ugentligt nye programmer. Ganske vist ikke altid guld, men der er også noget charmerende ved at se noget, man kan grine af sammen, fordi det er lidt latterligt. De dyre drengeDRTV fra 22. september kunne godt være sådan en guldklump, og i hvert fald en af den slags dokumentar-/realityserier, alle kommer til at have en mening om.

Selv om det er en helt anden genre, gælder det samme for Spy Kids: Armageddon. Hvis man var fan af Robert Rodriguez’ originale film, er det muligvis et glædeligt nostalgisk gensyn. Eller også bliver det endnu en gang Netflix-juks.

Men man skal turde tage chancen. Se noget skrald for at finde frem til guldet. Der skal kysses nogle frøer, og selv om hverken Esben Smed eller Clara Rosager kan forveksles med den slags amfibier, er Bille August-filmen Kysset – som får premiere hos Prime Video 23. september – perfekt.

Og så skal sofa-ejendomsmæglerevnerne flekses, når den nye sæson Hammerslag banker på fra 18. september på DRTV, og værktøjsbæltet findes frem, når hver liste skal sættes fast og fliser være i vatter i den nye sæson af Nybyggerne, som ruller over skærmen fra 21. september på TV 2 Play.

Derudover er der følgende ni film-, serie- og dokumentarperler, som du bør under dig selv at finde tid til i dit mere og mere fyldte streaming-skema.

Som sædvanlig står titlerne i den rækkefølge, de får premiere i løbet af ugen.

The Saint of Second Chances

Ja, baseball er uden tvivl den kedeligste sportsgren nogensinde. Det er rundbold uden charme, og som varer så længe, at Oppenheimer fremstår som en kortfilm i den sammenligning.

Fokus i The Saint of Second Chances er heldigvis ikke på selve spillet. I stedet handler dokumentarfilmen om den opportunistiske Mike Veeck, der i kraft af faren Bills prominente position indenfor amerikansk baseball, får jobmuligheder, han ellers ikke ville.

Det resulterer også i nogle katastrofale beslutninger, og Netflix-dokumentaren samler op på, hvad der skete dengang som gjorde, at Mike blev persona non grata og, ikke mindst, hvordan han har forsøgt at komme tilbage og genvinde familiens gode ry.

The Saint of Second Chances kan ses fra 19. september på Netflix.

The Super Models/Fashion House

Der er to-for-en-tilbud på modedokumentarer i denne uge. For september er som alle modekyndige ved startskuddet for efterårssæsonens store modeshows.

I Apple TV+’s The Super Models starter vi tidsmaskinen og tager tilbage til 1990'erne. Dengang skridtede Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista og Christy Turlington alle de store catwalks tynde og prydede samtlige forsider på samtlige modemagasiner. Kvartetten fortæller om den spæde start i 1980'erne, højde- og lavpunkter samt en hulens masse insider-sladder fra modelverden.

Fashion House fortæller historien om de modehuse, der har leveret de overdådige klæder til supermodellerne. Første sæson handler om Gucci, Versace og Burberry. Dermed er det rigeligt guf for fashion-feinschmeckere som supplement til septemberudgaven af Vogue, hvor det i øvrigt er de fire førnævnte modeller, der pryder forsiden.

The Super Models og Fashion House kan begge ses fra 20. september hos henholdsvis Apple TV+ og SkyShowtime.

Det sjette bud

Man kan altid regne med, at DR har en krimiserie klar til ugen, og de skuffer heller ikke i denne omgang. Det sjette bud er intet mindre end en true-crime-serie i fire afsnit, hvor sagen nærmest er som taget ud af fiktionens verden.

De to naboer Peter Farqguhar (Timothy Spall) og Ann Moore-Martin (Anne Reid) lever en tilforladelig pensionisttilværelse uden de store begivenheder. Det vil sige, indtil den unge mand Ben Field (Éanna Hardwicke) kommer ind i deres liv.

Resultatet er en dødelig udgang og med den skarpe og erfarne Sarah Phelps (A Very British Scandal, Agatha Christie) bag manuskriptet, sidder spændingen lige i skabet, selv om man kender udfaldet på forhånd.

Det sjette bud kan ses fra 21. september på DRTV.

Sex Education sæson 4

Det er blevet tid til at sige farvel til en af de bedste ungdomskomedieserier fra Netflix i form af den opløftende og oplysende Sex Education, som runder af med fjerde sæson.

Der er ingen tvivl om, at målet for serieskaber Laurie Nunn med serien har været oplysning om sex, identitet og kærlighed samt den myriade af følelser og spørgsmål, som de emner afstedkommer.

Efter lukningen af Moordale-skolen, skal Otis (Asa Butterfield), Eric (Ncuti Gatwa) og flere af de andre tidligere elever starter på det meget moderne og inkluderende Cavendish. Men selv der er der kliker, jalousi og konkurrence. For Otis betyder det en kamp om at være skolens officielle sexterapeut, samtidig med at han savner måske-kæresten Maeve (Emma Mackey), der studerer i USA, noget så grusomt. Kort sagt, alt er som det plejer i Sex Education og så alligevel ikke.

Sex Education sæson 4 kan ses fra 21. september hos Netflix.

The Continental: From the World of John Wick

Det er næppe gået nogen forbi, at der er en actionfilm-serie ved navn John Wick med Keanu Reeves i hovedrollen som jakkesætklædt tidligere lejemorder, der er meget dygtig og opfindsom, når det gælder om at slå folk ihjel.

Derfor er det ikke så underligt, at der nu kommer en spin-off. Men at det er blevet en serie i tre afsnit, som fokuserer på bipersonen Winston (Colin Woodell) og foregår i 1970'erne, det var alligevel en overraskelse.

Serien handler om, hvordan Winston blev bestyrer af New York-filialen af The Continental, hotelkæden for lejemordere. Det tegner til, at der bliver smækket skaller og skudt med skarp, og så er actionveteranen Mel Gibson med som den daværende bestyrer af hotellet – det ender næppe med en fredelig magtoverdragelse.

The Continental: From the World of John Wick kan ses fra 22. september på Prime Video.

Love is Blind sæson 5

Har du heller ikke nok i Gift ved første blik, er Netflix altid leveringsdygtig i datingprogrammer. Og søreme om ikke en af deres største succeser Love is Blind er tilbage med femte sæson.

Konceptet er stadig det samme: En gruppe mænd og kvinder skal date hinanden. Krøllen på halen er, at de ikke ser hinanden, men taler sammen fra hver deres lille lokale. Hvis der er kemi, kan den ene vælge at fri til den anden, og hvis der er et ja, mødes de, og så står brylluppet fem uger efter.

Men til den tid er det ikke sikkert, at svaret stadig er ja. For kærlighed ikke altid blind.

Love is Blind sæson 5 kan ses fra 22. september på Netflix.

Cassandro

Kombinationen af machokultur i Mexico og wrestling skulle man umiddelbart ikke tro ville være grobund for en succesfuld karriere, hvis man er homoseksuel.

Ikke desto mindre er det tilfældet for Saúl Armendáriz (Gael García Bernal) i begyndelsen af 1980'erne. Efter råd fra træneren Sabrina (Roberta Colindrez) skifter han wrestling-persona til Cassandro el Exótico - en flamboyant type, der leger med den stereotype kønsopfattelse.

Evigt unge og charmerende Gael García Bernal (Og din mor, Mozart in the Jungle) leverer en pragtpræstation i den medrivende biopic, hvis man skal tro anmeldelserne fra premieren på Sundance filmfestivalen i januar, og traileren ser endda også meget lovende ud.

Cassandro kan ses fra 22. september på Prime Video.

Vild med dans

Kridt danseskoene, og børst sambaskørtet af, for det er den tid på året, hvor alle skal have en mening om en håndfuld mere eller mindre kendte personer, der forsøger sig på dansegulvet i bedste sendetid.

Ja, det er Vild med dans-tid, og selv om afdøde Britt Bendixen og hendes skønne væsen endegyldigt ikke er med mere og ditto Mister Classy, Jens Werner, er der stadig meget godt at komme efter.

Kan den tidligere politiker Özlem Cekic finde ud af en vals, er Andreas Bo en habil salsaræv og er Bachelorette-Mette den fødte quickstepper? Spørgsmålene er mange, og svarene får vi snart!

Vild med dans kan ses fra 22. september på TV 2 og TV 2 Play.

No One Will Save You

Er du hverken til dans, romance eller drama, er Disney+ redningskransen for alle med hang til science fiction-gys.

Præmissen er herligt enkelt. Den unge kvinde Brynn (Kaitlyn Dever) ligger og sover i sit store barndomshus, da hun pludselig hører lyde nede fra stuen.

Det er dog ikke almindelig indbrudstyv, men rumvæsner, og de har ikke venlige intentioner. Instruktør og manuskriptforfatter Brian Duffield har lagt pen til de underholdende (og blodige) The Babysitter og Love and Monsters blandt andet, så No One Will Save You kunne blive ugens streamingperle.

No One Will Save You kan ses fra 22. september på Disney+.

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste