Serier | Guides

Fra toppen til træls – 6 seriekarakterer, det gik voldsomt ned ad bakke for

Af
Brian Mogensen
9. juni 2023
Eleven stranger things
Millie Bobby Brown som Eleven i 'Stranger Things' / Foto: Netflix

Del artikel

Jo flere sæsoner en serie har, desto bedre tid har karaktererne til at udfolde sig og få mere dybde. Det er desværre ikke altid for det gode.

Det sker ofte, at en serie ændrer kurs i løbet af dens levetid. Det kan der være mange forskellige årsager til, men det handler som regel om at holde publikum tilfredse. Vil de have mere spænding der? Mere action? Skal hende der dø, eller skal de to ende sammen?

Nogle gange betyder disse ændringer, at karakterer, vi ellers havde holdt af, ændrer sig og bliver nogle virkelig trælse typer.

Vi har fundet nogle af de karakterer fra serier, som vi plejede at elske. Og nu bare er topnederen.

Carl Grimes – The Walking Dead

Carl Grimes The Walking Dead
Chandler Riggs som Carl Grimes i 'The Walking Dead'
Foto: Gene Page / AMC

Det startede rigtigt godt … eller surt … for Carl Grimes. Da zombierne overtog verden i The Walking Dead, måtte han sige farvel til sin far sammen med resten af sin hverdag. I de første par sæsoner var han en af de karakterer, der blev udsat for så grueligt meget. Værst var det, da han blev tvunget til at tage sig af moderen Loris genoplivede lig, efter hun havde født Carls lillesøster.

Carls største ulempe er, at han konstant og hele tiden gør præcis det modsatte af, hvad han skal. Halvdelen af tiden er Rick og kompagni på jagt efter ham, fordi han har fået en eller anden idé om, at han ved bedre, og at det nok skal gå.

I takt med at tiden går, bliver han en vigtig del af holdet, men det sker udelukkende fordi, han er sin fars søn. For egne meritter har han ikke mange af.

Lige så træls som: En date med en person, der kun taler om sig selv og bruger 20 minutter om at beslutte sig for en forret.

The Walking Dead sæson 1-11 kan ses på Disney+.

Ross Geller – Venner

Ross Geller Friends
David Schwimmer som Ross Geller i 'Venner'
Foto: Warner Bros. Television

Da Venner startede, var Chandler, Joey og Ross skrevet som meget forskellige typer, der alle kunne byde ind med lidt forskelligt som modsætninger til deres kvindelige pendanter Monica, Rachel og Phoebe. Ross skulle være den modne, vidende storebror-type, der var en direkte modpol til den spontane Rachel, og med tiden skulle han være en god indflydelse på hende.

Men den rummelige, gode og forstående type blev hurtigt bedrevidende, nedladende og enormt egoistisk.

Ross tænker nemlig kun på sig selv, og det går hårdt ud over Rachel, der som oftest må stå model til en del kommentarer og handlinger, der ville få de fleste til at flygte i den modsatte retning.

Og det til trods for, at de naturligvis var ”on a break”.

Lige så træls som: Et hul i en sok, der gør, at en enkelt tå gnubber op mod skoen.

Venner sæson 1-10 kan ses på HBO Max.

Eleven – Stranger Things

eleven stranger things
Millie Bobby Brown som Eleven i 'Stranger Things'
Foto: Ursula Coyote / Netflix

I første sæson kunne hun dårligt tale, men med tiden fandt hun sin plads i gruppen i Duffer-brødrenes gyserhit-serie, Stranger Things. Og de første sæsoner var hun også en af årsagerne til, at serien blev så stor en succes, som den gjorde.

Men teenageårene ramte som en forhammer, og hvad der ellers var en slagkraftig ung pige med uanede kræfter, blev reduceret til en pibende kæresterolle, som havde mere travlt med at sukke efter hendes kæreste end at koncentrere sig om, hvad der skete omkring dem.

Eleven var befriende fri for de regler, der gjaldt for at skrive de andre i serien. Men det potentiale blev spildt på en halvkedelig kærlighedshistorie, der bare gjorde hende virkeligt irriterende.

Lige så træls som: Din kollega, der konstant kommer 20 minutter for sent, når du skal afløses.

Stranger Things sæson 1-4 kan ses på Netflix.

Ted Mosby – How I Met Your Mother

Ted Mosby How i met your mother
Josh Radnor som Ted Mosby og Alyson Hannigan som Lily Aldrin i 'How I Met Your Mother'
Foto: Matt Sayles / AP / Ritzau Scanpix

Han var oprindelig den sidste romantiker, der søgte kærligheden med lys og lygte i How I Met Your Mother. Hans krav til en kæreste var enkle: En kvinde, han kunne elske og leve lykkeligt med. Men i takt med at vi lærte ham at kende, blev det tydeligt, at han blot var endnu en selvcentreret klaphat, der ikke vidste, hvad han ville have. Men som var meget bevidst om, hvad han ikke ville have.

Bevares. De var ikke alle sammen lige succesfulde, men han skrotter det ene forhold efter det andet, fordi han konsekvent finder en eller anden petitesse at hænge sig i. Han er ligeglad med, om de allerede er i et forhold eller ej. Og han har enormt svært ved at håndtere det, når nogen kalder ham for det røvhul, han så afgjort fortjener at blive kaldt.

Lige så træls som: En begyndende snue på den dag, du har taget afspadsering for blive hjemme og se serier.

How I Met Your Mother sæson 1-9 kan ses på Disney+.

Alle – The Big Bang Theory

Big Bang Theory
'Big Bang Theory'
Foto: PR

Det er ikke nogen hemmelighed, at The Big Bang Theory er en sump af håbløse karakterer. Det starter med Sheldon, der – under dække af en række diagnoser – får undskyldt sine enormt upassende og uforskammede opførsel om og om igen. Til Leonard og Penny, der begge udnytter den anden på hver sin måde for at opnå noget.

Howard og Raj er indbegrebet af en moderne incel, og de to sidstankomne – Bernadette og Amy – slutter sig hurtigt til de dårlige vaner i flokken.

Den første af de to er en dominerende og nedgørende kæreste og veninde, der konstant påpeger fejl og mangler hos alt og alle. Og den sidste er manipulerende overfor alt og alle. Men i særdeleshed Sheldon Cooper, der pludselig har kapaciteten til at forandre sig. Hvilket fjerner den sidste undskyldning for hans opførsel.

Lige så træls som: At gå tur i regnvejr med en hund, der har dårlig mave.

The Big Bang Theory sæson 1-12 kan ses på HBO Max.

Arya Stark – Game of Thrones

Arya Stark
Maisie Williams som Arya Stark i 'Game of Thrones'
Foto: HBO Max

Alle Stark-børnene lider under Ned Starks alt for tidlige død, og de håndterer deres rolle i verden på vidt forskellige måder. For Arya (Maisie Williams) er fremtiden en hævner-historie, hvor hun er fixeret på at få hævn over dem, der bidrog til hendes faders død.

Men hvad der virker for Batman, virker ikke for Arya Stark. Igen og igen viser hun sig som smålig og hævnfikseret. Hun stikker folk i ryggen hele tiden, og selv om hun ikke færdiggør sin træning i The House of Black and White, bliver hun fremhævet som en færdiguddannet ansigtsløs.

Hvilket hun så går ud og beviser, at hun ikke er.

Lige så træls som: Sidste sæson af Game of Thrones.

Game of Thrones sæson 1-8 kan ses på HBO Max.

Del artikel