Serier | Guides

Gode serier og bøger til børn

AfVi Elsker Serier
8. marts 2021
gurli gris

Del artikel

Serier findes for børn i alle aldre. Det er en god måde at få lidt ro på en gang imellem eller noget distrahering, når mor og far ikke har tid til at tage sig af de små.


Det kan give meget til børnene. Når de er spædbørn, er det nok ikke noget, der kan give dem så meget. Men når de små begynder at være mere opmærksomme på alt muligt ret tidligt. Så omkring 1-års alderen vil det allerede være spændende for børnene med den slags stimulering. Det er både i form af bøger og i form af serier og film.

LÆS OGSÅ: 5 succesfulde film og serier, der er inspireret af bøger

Der er masser at vælge imellem, i alle kategorierne. Det kan være en smule uoverskueligt, så til en start kan du kigge på den her liste med gode bøger, til børn i alle aldre. Her vil vi komme med nogle bud på gode serier og film til de mindste. Det er selvfølgelig individuelt, hvad man selv synes, og hvad der lige fanger børnene, men vi deler det alligevel op i aldersgrupperne 0-3 år og 4-6 år.

0-3 år


Gurli Gris


Gurli Gris

Det er en velkendt serie og populær i store dele af verdenen. Det handler om Gurli og hendes familie, når de oplever alle mulige sjove ting. Gurli Gris er en sød og lærerig serie.

Mini Muppets


Mini Muppets

Her kan der også være lidt nostalgi for forældrene, for Muppets har eksisteret i mange år og de fleste har set en serie eller film med dem tidligere. Mini Muppets er en sjov og fantasifuld serie. Hvis man kan lide den, findes der også Mini Muppets - Vis og fortæl, der består af kortere episoder, hvor karaktererne viser forskellige ting frem.

Barbapapa


Barbapapa

Det er også en serie, der kan være nostalgisk for forældrene eller bedsteforældrene. Den følger Barbapapa, Barbamama og deres 7 børn i deres hverdag, hvor der sker en masse sjove og spændende ting.

4-6 år


Mickey’s klubhus


Mickeys klubhus

I serien tager Mickey børnene med rundt på eventyr, hvor han lærer børnene matematik og problemløsning, der passer til førskolebørn. Mickeys klubhus er en lærerig serie, med masser af afsnit, de små kan give sig i kast med. Er du mere interesseret i Disney-filmene, kan du finde de bedste Disney film her.

Spørgebotterne


Spørgebotterne

Det er spørgsmål som. hvad elektricitet er, hvor planeter kommer fra, og hvordan en computer fungerer. Der er masser at lære og forældrene kan måske endda lære lidt sammen med børnene. Der er masser at lære og en masse afsnit at se.

Der var engang


Der var engang

Hvert afsnit er nemlig lavet på en af H.C. Andersens mange eventyr, lige fra Svinedrengen til Den flyvende kuffert. De er skønt tegnet og der er en dejlig stemning hele vejen igennem. Det er en serie børn såvel som voksne kan nyde, fordi alle kender eventyrene.

En masse sjove og lærerige timer


Der findes bøger med karaktererne fra Frost, og Frost-filmene kan du selvfølgelig finde på Disney Plus. Hvis dine børn kan lide Anders And-bladene eller Jumbobøgerne, så kan i også give jer i kast med Ducktales på Disney+.

På Netflix finder du Pedersen og Findus film. De to karakterer er kendt fra en lang række sjove bøger, hvor Pedersen og hans kat, Findus, kommer ud for en masse finurlige ting.

Der er masser af fantastiske film, serier og bøger, til børn. Der er masser af tage sig til. Det gode ved ting, der er henvendt til børn, er, at de alle forsøger at lære noget fra sig og indstille gode værdier hos børnene. Det er en god måde for dem at lære om alle mulige ting, for eksempel vulkaner, men også værdier, og de kan alle sætte gang i deres fantasi.

LÆS OGSÅ: Guide til lydbogstjenester

LÆS OGSÅ: Tæt på forfatteren: Robert Galbraith

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ´Aftentid og morgengry´ illustrerer, at Follett stadig er på toppen

Del artikel

Andre Serier | Guides