Serier | Guides

Hvis du kunne lide 'Sons of Anarchy' og 'Peaky Blinders' vil du elske 'Gangs of London'

AfBrian Mogensen
10. december 2020
Hvis du kunne lide 'Sons of Anarchy' og 'Peaky Blinders' vil du elske 'Gangs of London'
Foto: Peaky Blinders / C More

Del artikel

Uanset om det er langhårede læderklædte mænd på motorcykel eller fortidens gadedrengebander med sixpence på hovedet og en cockney-accent, så er der bare noget over en gangsterserie fuld af vold, bedrag og tronraner.

Mangler du et alternativ til Sons of Anarchy eller Peaky Blinders? Så læs med her.

LÆS OGSÅ: Anbefalinger: 3 gode serier du bør se i december

Nu kommer så Gangs of London, der igen bevæger sig på den anden side af strafferammen og trækker os ind i en verden, hvor vi godt ved, at det vi ser, er forkert, men fordi det leveres på en velskrevet, vellavet og velserveret måde, så identificerer vi os alligevel med hovedpersonerne og forstår deres valg.

Som fader så næsten søn


Gangs of LondonNow is GoodA Long Way Down

Ligesom i Sons of Anarchy og Peaky Blinders er fokus på den unge tronfølger, der ikke er helt enige med, hvordan showet er blevet kørt indtil videre. Sean går til opgaven med ildhu, men han indser hurtigt, at det billede, han har haft i sit hoved, brister da han udsættes for virkeligheden. Både fordi han slet ikke har den samme indsigt som sin far, og fordi den verden han træder ind i efter faderens afgang til det hinsides hurtigt ændrer dynamik.

Forbrydersyndikatet står på den ene side og Seans mor og søskende på den anden i et gangsterdrama, der på mange måder deler lighedspunkter med big business-serier som Succession og Billions, for det er absolut ikke småpenge, der løber gennem hænderne på Wallace-familien. Og samtidig er der nogen tæt på Sean, der ikke er, hvem de udgiver sig for.

LÆS OGSÅ: De værste serier i 2020: Zombie-sh*tshow og den helende effekt af kvinders seksualitet

Og ofte kigger Charlie Hunnam og Thomas Shelby frem i den unge Sean, for deres kamp er den samme. De er fanget i en verden, de ikke selv har valgt, og som de til tider ville ønske var ganske anderledes. Men de er gode til det, de gør, og nogle gange er det nok til, at alt det andet er ligemeget.

Forskel på fisk (og forbrydere)


Peaky BlindersSons of AnarchyGangs of London

Det har skaberne bag serien brugt effektivt til at skabe en alsidig verden med flere, meget forskellige, forbrydergrupperinger, der er både facetterede og skaber en spændende dynamik, når de spiller over for hinanden. Både blandt de etablerede i storbyen og de håbefulde udefrakommende, der har nogle ganske anderledes spilleregler.

Vold på engelsk manér


Gangs of London

Men når det handler om at beholde tronen, er vold allestedsnærværende, og det holder Gangs of London ikke igen med. Til gengæld er der noget, til tider, yndefuldt i de slagsmålsscener, der vises, og de er med til at give serien et godt tempo.

Lady Stark og alle de andre


Hell on WheelsLayer CakeGame of Thrones

Laura Bach (Den Som Dræber, Rita) og Mads Koudal (Gælden, Copenhagen Ninja) leverer begge præstationer, som vi fint kan være stolte af herhjemme.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Seriemorder ville have hadet 'Des'

Gangs of London er Skys hidtil største satsning, og den blev en massiv succes, da den gik i luften i England. Nu kan du fange den på C more, og lur mig, om ikke vi en gang i fremtiden vil nævne den i samme selskab som Sons of Anarchy, Peaky Blinders, Breaking Bad og endda The Sopranos.

It’s THAT good!

Du kan se et nyt afsnit af Gangs of London hver tirsdag på C More, og 10. afsnit kommer d. 15. december. En anden sæson er under udvikling.

Del artikel

Læs mere omC More

Andre Serier | Guides

Mest læste