Serier | Guides

"Jeg gik fra at træne fire-fem gange om ugen til ikke at lave noget som helst i seks måneder"

AfCarina Nørgaard Schou
14. september 2022
Drømmeren Karen Blixen
Connie Nielsen som Karen Blixen i Drømmeren / Foto: Aske Alexander Foss / Viaplay

Del artikel

Skuespilleren Connie Nielsen måtte gennemgå en stor forvandling for at blive klar til rollen som Karen Blixen i serien 'Drømmeren', der har premiere 18. september på Viaplay.
"Jeg tabte seks kilo, og det meste var muskler," fortæller Connie Nielsen i et nyt interview til Femina.dk. Den danske skuespiller, der til daglig bor i San Fransisco med sin familie er netop nu aktuel i den nye storserie om forfatteren Karen Blixen, Drømmeren - Karen Blixen bliver til.

"I min forrige film skulle jeg spille kriger, så jeg havde kæmpestore armmuskler og stor overkrop, og de muskler skulle pines væk, der var ikke andet at gøre. Så jeg gik fra at træne fire-fem gange om ugen til ikke at lave noget som helst i seks måneder," siger Connie Nielsen i interviewet.

Det var altså noget af en vild transformation, den danske skuespiller måtte igennem for at komme til at ligne den sygdomsramte forfatter med sin krogede fysik og sammenfaldne holdning. Det hærgede udseende blev også hjulpet på vej af lag på lag af hvid og grå makeup i ansigtet.

"Tænk, hun havde jo taget arsenik i årevis for at blive helbredt for syfilis, det ætsede hele hendes krop væk," siger Connie Nielsen til Femina.


En mindre kendt side af Karen Blixen


Drømmeren - Karen Bliver bliver til

"Hun flyttede ind hos sin mor og tante og var nærmest tigger i familien, og hun var så dybt deprimeret, at hun ville begå selvmord. Det var først da, hun blev forfatter," fortæller Connie Nielsen i interviewet til Femina.

Hun sagde ja til at spille rollen som Karen Blixen, fordi hun gerne ville være med til at udbrede historien om en mindre kendt side af forfatterens liv:
"Dén historie kender folk ikke, og jeg tænkte på, hvor mange kvinder der står i den situation: De er midt i livet, har taget sig af hus og hjem og mand og børn – i Karens tilfælde en farm – og føler, at nu er løbet kørt. Måske føler de også, at de ikke længere har nogen værdi, fordi de har givet alting til andre hele deres liv. Det er der så mange kvinder, der gør," siger Connie Nielsen.

Læs hele interviewet med Connie Nielsen på Femina.dk.

Se traileren her


Del artikel

Læs mere omViaplayDrømmeren

Andre Serier | Guides