Serier | Guides

Ka-POW! De bedste serier fra DC og Marvel nogensinde

AfBrian Mogensen
16. august 2022
Doom Patrol / Foto: HBO Max

Del artikel

Der er absolut ingen mangel på superheltefilm derude. Vores barndoms forbilleder giver skurkene et par på kassen flere gange om ugen for tiden, og det er en fryd for de fleste.


Desværre betyder det også, at det fra tid til anden ender med at blive en noget middelmådig affære. Heldigvis er niveauet generelt godt, men visse serier skiller sig ud fra de andre.


Vi har samlet de 10 bedste serier, der har afsæt i en tegneserie fra et af de to seriehuse, Marvel og DC.

10. 'Loki' (Marvel) – Kan ses på Disney+


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/05/VOD5800_105_comp_v006_20210614_r709.1095.jpg
Loki (Tom Hiddleston) / Marvel Studios' LOKI, exclusively på Disney+. / Foto: Marvel Studios. ©Marvel Studios 2021. All Rights Reserved.

Tom Hiddleston gør det fremragende som halv-asen Loke, der spillede en stor rolle i Marvel-filmene, ind til han ikke gjorde længere. Serien Loki er løssluppen, og der er rigeligt med guf for fans af tegneserier og dem, der ikke kender ham fra andet end filmene.


Plottet i Loki spænder over hele sæsonen, og der er rigeligt med muligheder for at se hovedpersonens mange personlighedstræk.

9. 'X-Men' (Marvel) – Kan ses på Disney+De fleste fans af tegneserien vil nok give mig ret i, at de gode film har meget lidt med hæfterne at gøre, men den tegnede TV-serie X-Men fra starten af 1990’erne ramte plet, og selv om det måske nok er lidt kitschet den dag i dag, er serien stadig værd at bruge tid på.

8. 'Gotham' (DC) – Kan ses på Netflix


https://imgix.vielskerserier.dk/2016/06/gotham_post.jpg
Billede fra serien Gotham. Foto: Netflix.

Tanken bag Gotham var at skabe et sideløbende univers, der både var en forgænger for film og serier, og så alligevel ikke helt. Nogle skurke var meget tydeligt dem, vi kender, mens andre bare … mindede meget om dem.


Uanset om det er det ene eller det andet, er der elementer fra Batmans hjemstavn, der gjorde Gotham til en god og seværdig serie. Den efterlader lige præcis nok frihed til at drage egne konklusioner - i stedet for at forære det hele væk i løbet af hvert afsnits første fem minutter.

7. 'Daredevil' (Marvel) – Kommer på Disney+


https://imgix.vielskerserier.dk/2018/11/Netflix.jpg
Daredevil / Foto: Netflix

Den første af serierne, der ledte op til The Defenders var en stor succes – i modsætning til den nærmest katastrofale Daredevil-film fra 2003 med Ben Affleck i hovedrollen. Væk er de mærkelige sonar-syn-sekvenser, og i stedet er Matt Murdochs kampevner portrætteret som både troværdige og effektive.

Seriens helt store styrke er dog Vincent d’Onofrios kraftpræstation som skurken Kingpin, der er VIRKELIG skræmmende.

6. 'Agents of S.H.I.E.L.D.' (Marvel) – Kan ses på Disney+


Agents of S.H.I.E.L.DAgents of S.H.I.E.L.D

Phil Coulson er agent i Nick Furys S.H.I.E.L.D., og sammen med sit hold kommer de godt rundt i de mindre kendte og profilerede dele af Marvels univers. De ser sig da heller fri fra at bringe en cameo fra filmene i ny og næ.

5. 'Preacher' (DC) – Kan ses på Viaplay


Foto: Preacher sæson 4/Viaplay
Foto: Preacher sæson 4/Viaplay

Præster kommer i mange udgaver, og Jesse Custer passer perfekt ind i det varme røvhul af en amerikansk bondeby. Han drikker og ryger, lyver og manipulerer, og en dag bliver han velsignet med en guddommelig kraft. Det sender ham på en jagt efter Gud for at finde ud af, hvad der lige præcis foregår.

Hvis det skal være mørkt. Sådan RIGTIGT mørkt, ligger Preacher lige for. Custers jagt på Skaberen er en fryd for både øje og den actionhungrende del af hjertet. Og så har de fundet en virkelig lækker måde at filme på, der ofte giver indtryk af at være en tegneserie.

4. 'The Boys' (DC) – Kan ses på Prime Video


The Boys

Det er en makaber og samtidig realistisk afbildning af en verden med superkræfter, og den giver genren en ekstra dimension. Så hvis du vil se, hvordan verden så ud, hvis Clark Kent ikke var vokset op i sunde omgivelser i Kansas er The Boys lige noget for dig.

3. 'Doom Patrol' (DC) – Kan ses på HBO Max


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/09/source-DPL101b002220V1-medium.jpg
Doom Patrol sæson 1/Diane Guerrero/ Foto: HBO Max

Og hvis du leder efter en serie, der er det modsatte af de polerede Superhelte-poses og forudsigelige giv-dem-en-på-singadusen, er Doom Patrol et must.

Det er ikke første gang, en gruppe ukendte superhelte ender med at redde dagen, men Doom Patrol har noget mere end bare superkræfter. De har charme og personlighed. Kombineret med et lækkert og spændende univers, hvor der er højt til loftet, og alle regler er røget ud af vinduet, er der god grund til at sætte tænderne i denne lækkerbisken.

2. 'Punisher' (Marvel) – Kommer til Disney+


https://imgix.vielskerserier.dk/2019/01/1-punisher.jpg
The Punisher / Foto: Netflix

Jon Bernthal dukkede første gang op som The Punisher i Daredevil, og den første sæson er noget nær det bedste, der nogensinde er lavet indenfor superheltegenren. Det er den perfekte balancegang mellem at bygge videre på noget og ikke at svælge i det.

Anden sæson kunne ikke helt matche den, men i modsætning til Daredevil går den heller ikke amok i flyvende trylleninjaer og andet pladder.

1. 'Batman: The Animated Series' (DC) – DVD-biblioteket


Batman: The Animated Series

Så hvis du var i tvivl om, hvem der virkelig er den bedste joker, så er svaret altså Luke Skywalker.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Moon Knight' kryber som den første Marvel-serie over i horror-genren

LÆS OGSÅ:Netflix Marvel-serierne kommer på Disney+

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Disney har stadig ikke vippet ‘Daredevil’ af pinden

Del artikel

Andre Serier | Guides