Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af 'Doom Patrol': Karakterudvikling behøver ikke at betyde stilstand

AfBrian Mogensen
5. januar 2022
Foto: Doom Patrol/HBO Max

Del artikel

'Doom Patrol' har formået at skabe sin helt egen plads, og den byder på mere dybde, indhold og værdi end stort set alle andre superhelteserier.


: WatchmenThe BoysDoom Patrol

Af disse tre er Doom Patrol den, der tør mest. I hvert fald i forhold til at fylde på med det unormale og utraditionelle. Som fx en ged, der er et omvandrende ormehul, et monster, der dænger alt til i voks og et afsnit, der bruger forholdsvist meget tid på at lave pandekager i miniatureformat.

Hvis det er din kop te, er den netop afsluttede sæson 3 et must-see.

Anden sæson sluttede noget abrupt, og historien om Dorothy’s indre monster, The Candlemaker, blev afsluttet på en cliffhanger pga. coronavirussen. Tredje sæson samler derfor op, hvor den tidligere sluttede, men uden at spoile alt for meget, er det ikke noget, der fylder ret meget i de nyeste afsnit.

Det gør heltene til gengæld.

Et kig indenfor


Doom Patrol

Sådan foregår det dog ikke her. Og skribenterne på serien har formået at skabe en overliggende historie i tredje sæson, der giver alle karakterer mulighed for at udvikle sig og bringe sig i spil på nye måder, samtidig med at plottet drives fremad.

Det kan virke forvirrende i starten. For der sker virkelig meget på meget kort tid. Og resten af sæsonen bærer da også præg af, at de ikke fik lov til at slutte den tidligere ”ordentligt” af. Mange af de sidste tråde fra anden sæson bliver derfor lukket af i løbet af de første tre-fire afsnit.

Det er dog ikke noget, der trækker ned. Snarere tværtimod giver det fint mening, at netop Doom Patrol gør det. Og det tvinger seerne ud af deres vanetænkning. Hvilket er utroligt sundt.

Nyt nyt og gammelt gammelt


To karakterer skinner gennem. Filmstjernen Rita Farr, der er spillet blændende af April Bowlby (Two and half men, How I Met Your Mother) og Crazy Jane.

Vi kender deres baggrund, men nu handler det om at bevæge sig fremad, og mens Rita finder sin plads i tilværelsen ved at flygte fra den, får Crazy Jane og de 63 andre personligheder i Kays hoved, virkelig slået rystet posén.

Det betyder ikke, at der ikke også er rigeligt med indhold for fans af robotmanden Cliff, Larry Trainor eller Cyborg. De har også nogle gode og karakterrelevante historier, der spiller fint ind i det som hele sæsonen bevæger sig hen imod.

Historierne er fortalt med flair og indlevelse, og de er i stand til at finde en god balance mellem at lade personerne udvikle sig og stadig beholde den uforudsigelighed, der gør Doom Patrol så utroligt let at holde af.

Plads til pjat i seriøsiteten


For selvom det er karaktertungt, har de naturligvis skrevet en historie, der giver plads til både nye og velkendte elementer fra en verden, hvor der findes narrøve.

Hvis du bare gerne vil have superheltelandinger og rappe replikker, skal du nok holde dig til Avengers. Men har du intet problem med at dykke ned i en genre, der allerede leger med det urealistiske og unaturlige, og har truffet beslutningen om, at (bogstaveligt talt) alt kan ske, så er Doom Patrol lige noget for dig.

Tredje sæson er ikke bare mere af det samme. De nye afsnit beviser, at bare fordi du tager dig tid til at udvikle dine karakterer, behøver du ikke gå ned i tempo eller på kompromis med plot og indhold.

Og da slet ikke på kvaliteten.

Fakta om 'Doom Patrol' sæson 3
Skabt af: Jeremy Carver
Manuskriptforfattere: Jeremy Carver m.fl.
Medvirkende: April Bowlby, Brenda Fraser, Diane Guerrero, Matt Bomer, Joiwan Wade m.fl.
Afsnit: 10
Premieredato: 23. september
Streamingtjeneste: HBO Max

LÆS OGSÅ: Kendt seriemorder gør sit indtog i traileren til anden sæson af 'Beforeigners': Se den her

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Kamikaze' er meget mere end blot den første danske HBO Max-serie

LÆS OGSÅ: De bedste Netflix-serier til dig der elsker sci-fi

Gode serier og god vin går hånd i hånd i sommeren. Få gode tilbud på lækker vin her, og læs mere om Winefamly. Du støtter Vi Elsker Serier med et mindre beløb, hvis du bestiller vin gennem dette reklamelink.

Del artikel

Læs mere omDoom PatrolHBO Max

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste