Serier | Guides

Min top 5: Kvindeserier på Viaplay

AfFreja Hertz Tefcke
31. maj 2019
Min top 5: Kvindeserier på Viaplay
(Foto: The Tudors/Viaplay)

Del artikel

Så mange serier, så lidt tid! Hvis du har svært ved at finde en serie, du vil se eller bruge tid på, om det er sammen med veninderne eller alene med et glas vin, så kan du med fordel læse med her!

Buffy the Vampire Slayer (7 sæsoner)

Vi starter stærkt ud med en ældre serie, som har en af de mest badass, kvindelige hovedroller længe set; Buffy!

Serien følger teenageren Buffy, som forsøger at leve et helt normalt liv, på trods af sin konstante kamp mod det onde, der bliver ved med at poppe op i hendes lille by – alt fra dæmoner, kæmpe flagermus-mennesker og vampyrer, dukker op, og hun forsøger at balancere sin almindelige hverdag med lektier, venner og kærligheden og hendes kamp mod det onde.

Effekterne holder måske ikke helt, men historien og karaktererne holder perfekt – og så kan man altså ikke sige nej til Spike og Angel…

The Tudors (4 sæsoner)

Et periode-drama? Ja tak! Serien følger den unge konge, Kong Henry VIII, gennem alle hans skandaler, affærer og hans besættelse af at producere en mandlig arving, der ændrede kirken, hans ægteskab og verdenen for evigt.

Serien er både flot produceret, og fyldt med intriger, drama og virkelig… Øh… pæne affærer – nu skal man ikke sidde og heppe på de forkerte, men det er som om, at The Tudors har skaffet alle de pæneste skuespillere, der findes.

Så om ikke andet, så kan man da lade den køre og håbe på at se en bar overkrop i ny og næ – og så er det en serie, der er nogenlunde historisk korrekt, så man kan lære noget samtidigt!

Chicago Med (2 sæsoner)

Hvis du leder efter et drama med medicin i forgrunden, så er det her altså en serie, der er værd at se!
Ja ja, jeg ved godt at Grey’s Anatomy også eksisterer, men man kan da godt køre lidt død i det – så er Chicago Med altså et godt valg!

Vi følger teamet af ansatte, der arbejder i det kaos, et hospital kan skabe. Der er intriger, kaos, kærlighed og meget mere, og det er en serie, der er et fantastisk bud på en ny slags medicinsk drama.

American Woman (1 sæson)

Så er der girl-power for alle pengene!

I 70’ernes Hollywood går Bonnie fra glitter, glam og glamour til at være en enlig mor uden indkomst – serien handler om glitter, venskab, søsterskab og plateausko (seriøst, det er 70’ernes og de er over det hele) og er en sindssyg stærk serie. Det er ikke nødvendigvis en lang en af slagsen, nu hvor der kun er en sæson indtil videre, men den er sindssyg binge-værdig – og så kan man ikke gå galt i byen med 70’er- mode.

Will & Grace (10 sæsoner)

En serie om venskab, kærlighed, show-tunes og god mad? Det er præcis hvad Will & Grace er!
Will og Grace bor sammen i en lækker New York-lejlighed – han er en homoseksuel advokat, og hun er en single indretningsdesigner. Deres venner Karen og Jack er hysterisk morsomme, åndssvage og hele serien er fyldt med humor, kærlighed og en masse genkendeligt drama.

Det er en perfekt sammenkobling af alt, hvad man kan nyde i en serie – så gør klar med en boksvin og et tæppe, fordi du kommer til at bruge mange timer foran skærmen!

Andre serier, der er værd at nævne:

Parks and Recreation (7 sæsoner)
Glee (6 sæsoner)
Catastrophe (3 sæsoner)
Unforgettable (4 sæsoner)

Læs også: Min top 5: Mandeserier på Viaplay

Læs også: Sex and the City - en serie for rigtige mænd

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste