Mørket og seriesæsonen er over os: Disse thrillers skal du se lige nu

AfRedaktionen
24. november 2023
'Det sindssyge eksperiment'
'Det sindssyge eksperiment' på TV 2 / Foto: TV 2
https://imgix.vielskerserier.dk/2023-11-17/allente_logo_blue_rgb.png
Det mørke og bidende kolde vejr kalder på thrillers under dynen. Her er 5 nervepirrende serier til lejligheden.

Det er ikke ligefrem spænding i livet, der er mest af på denne tid af året. Det er mørkt, når vi tager afsted om morgenen, og mørkt når vi kommer hjem. Mest af alt har man bare lyst til at krybe sig sammen på sofaen med en god film eller serie. Men så er det jo godt, at du kan finde spændingen netop her!

Der er nemlig massevis af serier derude, der kan få pulsen op og holde dig underholdt i den mørke tid. Er du også vild med thrillers, så skal du læse med her, hvor vi har samlet 5 nervepirrende og skræmmende serier på tværs af streamingtjenester.

Har du mest af alt lyst til at binge alle serierne, så frygt ej – det kan du nemlig sagtens med Allente.

Allente samler tv-kanaler og streamingtjenester på ét sted, i én faktura og i én app. Du får desuden mulighed for at udskifte tjenesterne hver måned, så du hele tiden kan blive opdateret på dine favoritserier – den ene måned har du for eksempel HBO Max og den næste SkyShowtime. Helt genialt for alle film- og serieelskerne, der bare ikke kan vælge!

Oxen

'Oxen' på TV 2
'Oxen' på TV 2
Foto: TV 2

Vi starter selvfølgelig med serien, der er på alles læber lige nu: Oxen. Den danske serie handler om den PTSD-ramte soldat Niels Oxen, som kommer i karambolage med landets øverste samfundslag og smidt ud af Forsvaret. Niels Oxen starter et nyt liv i Rold Skov; alene, hjemløs og arbejdsløs. Trods sine forsøg på at distancere sig fra omverdenen bliver han dog hurtigt viklet ind i en kompliceret mordsag.

Til at levere det spændende plot står en stærk skuespillertrio: Jacob Lohmann som Niels Oxen, Josephine Park som agenten Margrethe Franck og Ellen Hillingsøe som PET-chefen Frigg Mossman. Et helt perfekt cast, der løfter serien her til noget virkelig godt.

Oxen kan ses på TV 2. Stream serien på Allente her.

30 Coins

'30 Coins'
'30 Coins' på HBO Max
Foto: HBO Max

Skal det gyse lidt mere, så skal du kaste dig over HBO Max’ horrorserie 30 Coins, der netop er aktuel med en sæson 2. Serien er spanskproduceret og følger præsten Padre Vergara, der både er tidligere indsat og eksorcist. I første sæson oplever vi ham konfrontere overnaturlige kræfter for at afsløre en sammensværgelse, der involverer Vatikanet og Judas’ 30 sølvmønter (en reference til de 30 sølvmønter, Judas modtog for at forråde Jesus).

Nu til en spoiler fra sæson 1: Første sæson sluttede med, at de 30 sølvmønter blev spredt. I sæson 2 tilslutter ingen ringere end mesterskuespilleren fra Billions, Paul Giamatti, sig castet som en mystisk milliardær, der forsøger at samle dem. Og præsten vil selvfølgelig stoppe ham – koste, hvad det vil.

30 Coins kan ses på HBO Max. Stream serien på Allente her.

Bliv kongen af underholdning med Allente

Allente er en fusion mellem tidligere Canal Digital og Viasat og en af de største tv-udbydere i Norden. Hos Allente kan du samle tv-kanaler og streaming i samme pakke, så du altid har alt det bedste lige ved hånden – og samlet på ét sted.

Hos Allente finder du både film, serier og sport. Du kan vælge mellem forskellige pakker, så du får den løsning, der passer allerbedst til dig. Som et stort plus i bogen har du desuden muligheden for at shuffle rundt mellem forskellige streamingtjenester, så du kan til- og fravælge streamingtjenester alt efter, hvad du har lyst til at følge med i.

Læs mere om Allente her.

Det sindssyge eksperiment

'Det sindssyge eksperiment'
'Det sindssyge eksperiment' på TV 2
Foto: TV 2

Ting bliver først rigtig uhyggelige, når de er virkelige. Det er netop tilfældet i dramadokumentaren Det sindssyge eksperiment, en miniserie i fire afsnit om en af Danmarkshistoriens største psykiatriskandaler. Serien er skabt af journalist Lotte Mathilde Nielsen, og Thure Lindhardt har instrueret rekonstruktionerne af de gruvækkende begivenheder.

I serien ser vi, hvordan et lægehold i 60’erne og start 70’erne behandlede patienter i psykiatrien med LSD som en del af et (sindssygt) eksperiment. I hovedrollerne finder vi blandt andet Amalie Dollerup og Søren Pilmark, der spiller lægerne på Frederiksberg Hospital, som var skyld i, at en lang række patienter dengang fik alvorlige følgevirkninger.

Det sindssyge eksperiment kan ses på TV 2. Stream serien på Allente her.

Poker Face

'Poker Face'
'Poker Face' på SkyShowtime
Foto: SkyShowtime

Tilbage til fiktionsverdenen, hvor kreative friheder og plots bestemt også har sine fordele! En serie, der virkelig beviser det, er Poker Face. Serien er produceret af Rian Johnson, der også står bag de succesrige Knives Out-film, som kombinerer humor med krimi og mord. Akkurat samme dejlige cocktail serveres i serien her, som er både spændende og sjov.

I serien følger vi Charlie Cale (Natasha Lyonne), en servitrice fra Las Vegas, der er vores amatørdetektiv. Charlie har nemlig en helt særlig egenskab: Hun kan se, om folk lyver. En evne, der både kan opklare kriminalsager og virkelig give hende problemer.

Poker Face kan ses på SkyShowtime. Stream serien på Allente her.

Riget Exodus

'Riget Exodus'
'Riget Exodus' på Viaplay
Foto: ©2023 Viaplay Group

Lars von Triers klassiker Riget fik premiere helt tilbage i 1994, og i 2022 kom så den tredje og afsluttende sæson, Riget Exodus – men gammel uhygge ruster ikke. Serien er stadig god at gyse til, og har du endnu ikke set den, må tiden nu være inde.

Serien foregår på Rigshospitalet, også kaldet Riget. Og her sker altså noget mærkeligt, som lægevidenskaben på ingen måde kan forklare. Serien er kort fortalt et komplet vanvid, der stikker i mange retninger, og hvor det er svært at beslutte sig for, om man skal grine eller græde. Ofte bliver det til en blanding.

Riget Exodus kan ses på Viaplay. Stream serien på Allente her.

Del artikel

Læs mere omAnnonce

Mest læste