Serier | Guides

Nye serier og sæsoner på Netflix i oktober 2022

AfAmanda Lee Edelstein
3. oktober 2022
The Playlist anmeldelse
Fra serien 'The Playlist' / Foto: Netflix.

Del artikel

Du bliver taget med til både Irland, Sverige, Tyskland og Frankrig, hvis du giver dig i kast med de nye serier og sæsoner på Netflix i oktober 2022.


Selvfølgelig kan du rejse til mange flere lande end de nævnte med Netflix. Se hele listen herunder, og sæt gang i de internationale oplevelser!


Ud over nedenstående vil vi også slå et slag for serien Inside Man, der bl.a. har David Tennant (Doctor Who) og Stanley Tucci (The Hunger Games, The Devil Wears Prada) i hovedrollerne. I Inside Man bliver du inviteret med inden for på Dødsgangen – og så vil vi heller ikke afsløre mere. Serien bliver udgivet i løbet af oktober, men Netflix har desværre ikke opgivet en dato endnu.

Derry Girls, sæson 3


Premiere: 07.10.2022
Sprog: Engelsk
Genre: Komedie


Derry Girls er en komedieserie, du ikke bør snyde dig selv for. Serien garanterer masser af grin, men også indsigt i livet i Irland i 1990’erne og hjertevarme venskaber. Tredje sæson er ingen undtagelse. Men det voksne liv begynder at banke på for vores hovedkarakterer, og det medfører nogle ændringer i deres hverdag.


På rollelisten finder du bl.a. Nicola Coughlan (Bridgerton), Saoirse-Monica Jackson, Louisa Harland, Jamie-Lee O'Donnell, Dylan Llewellyn og Ian McElhinney (The Outlaws).

Se traileren til Derry Girls, sæson 3The Midnight Club


Premiere: 07.10.2022
Sprog: Engelsk
Genre: Gys, thriller og drama


Kan du ikke vente på Halloween og gys? Så skal The Midnight Club stå på din liste over serier, du skal se i oktober. Serien skal nok nå ind under huden på dig, så du får gåsehud og hopper lidt i sofaen. Det er ikke en klassisk gyserfortælling, men derimod en dramaserie med flere uhyggelige elementer.


The Midnight Club er baseret på Christopher Pikes roman af samme navn, der blev publiceret i 1994. I serien følger vi en række døende teenagere. De befinder sig på et hospice, hvor de afventer døden, og om natten mødes de for at fortælle historier. I klubben aftaler de, at dem, der dør, skal sende tegn fra graven.

Se traileren til The Midnight ClubThe Playlist


Premiere: 13.10.2022
Sprog: Svensk
Genre: Biografisk og drama


Hør historien om, hvordan streamingtjenesten Spotify blev til i The Playlist. Serien er produceret af vores svenske naboer, og det ligner en serie, man skal glæde sig til. For hvor mange af os bruger ikke Spotify i vores hverdag uden nogensinde at have undret os over, hvordan tjenesten blev til?


I The Playlist følger vi Spotifys skabere, Daniel Ek (Edvin Endre, Vikings) og Martin Lorentzon (Christian Hillborg, The Last Kingdom), idet de bliver frustrerede over den eksisterende måde at lytte til musik på. Med hårdt arbejde formår de at ændre hele musikindustrien.

Se traileren til The PlaylistNotre-Dame


Premiere: 19.10.2022
Sprog: Fransk
Genre: Drama


På listen over nye serier og sæsoner på Netflix i 2022 finder du miniserien Notre-Dame, der er inspireret af virkelige hændelser. Serien stiller nemlig skarpt på tragedien i 2019, hvor den historiske kirke i Paris, Notre-Dame, stod i flammer.


I miniserien Notre-Dame hører vi om forskellige personers oplevelser i forbindelse med branden. Men der er tale om en dramatisering af hændelserne – det er altså ikke en dokumentarserie. Alligevel kan serien være med til at give indblik i en begivenhed, som de fleste af os kun oplevede via medierne.

Se traileren til Notre-DameBarbarians, sæson 2


Premiere: 21.10.2022
Sprog: Tysk
Genre: Drama, action og historisk


Hvis du godt kan lide serier som The Last Kingdom, Vikings og Game of Thrones, tør vi godt sige, at serien Barbarians lige er noget for dig. I serien vil du stifte bekendtskab med de lokale stammer i Germanien og den romerske overmagt. Det er uundgåeligt, at disse folkeslag kommer i kamp mod hinanden.


Barbarians er en tysk produktion, så der er lagt i kakkelovnen til fede scener og god forståelse for den historiske fortælling. I oktober er det anden sæson, der bliver gjort tilgængelig, så du kan jo lige nå at se den første sæson inden.

Se traileren til Barbarians, sæson 2Big Mouth, sæson 6


Premiere: 28.10.2022
Sprog: Engelsk
Genre: Animation og komedie


Den amerikanske animations- og komedieserie Big Mouth er tilbage med en sjette sæson. De nye sæson bliver gjort tilgængelig i slutningen af oktober, så du har stadig lidt tid at glæde dig i. Har du endnu ikke set eller hørt om Big Mouth, bør du give den Emmy-vindende serie en chance.


Men vi må hellere lige skrive en disclaimer. For Big Mouth kan godt være lidt grænseoverskridende for nogle. Det skyldes, at den fokuserer en del på sex, hvilket dog giver god mening, da det er en coming of age-fortælling. Men man skal nok ikke give sig i kast med den, hvis man hader hentydninger og eksplicitte samtaler om seksualitet.


Big Mouth sæson 6
Big Mouth. Nick Kroll as Lola in Big Mouth. Cr. COURTESY OF NETFLIX © 2022

Flere nye serier og sæsoner på Netflix i oktober 2022


High Water, 05.10.2022
The Fight for Justice: Paolo Guerrero, 05.10.2022
Glitch, premiere 07.10.2022
Man on Pause, premiere 07.10.2022
Little Women, premiere 08.10.2022
The Cage, premiere 11.10.2022
Belascoarán, PI, premiere 12.10.2022
Everything Calls for Salvation, premiere 14.10.2022
Holy Family, premiere 14.10.2022
Mismatched, sæson 2, premiere 14.10.2022
Black Butterflies, premiere 14.10.2022
Once Upon a Small Town, premiere 17.10.2022
The Green Glove Gang, premiere 19.10.2022
From Scratch, premiere 21.10.2022
Guillermo Del Toro's Cabinet of Curiosities, premiere 25.10.2022
If Only, premiere 28.10.2022
Deadwind, sæson 3, premiere 29.10.2022
Inside Man, premieredato ukendt

Del artikel

Læs mere omNetflix