Serier | Guides

Så du også med: De mest sete danske serier i år

AfKaja Nielsen
30. august 2021
Foto: Badehotellet sæson 7/TV 2 / DANMARK ©

Del artikel

Hvilke danske serier var de mest populære i første halvår af 2021?


Listen tæller de serier, der er vist på dansk tv i 1. halvår i 2021.

1. Badehotellet sæson 8


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/03/Badehotellet_10.jpg
Foto: Badehotellet sæson 7/TV 2 / DANMARK ©

Sæsoner: 8
Premiere: 1. februar 2021
Seere: 1.669.000

Den danske komedie-dramaserie Badehotellet har endnu engang rullet over de danske skærme. Med nu ottende sæson er serien selvfølgelig kommet med på listen.

Serien starter ud med at foregå i 1928 og handler om Andersens badehotel. Her vises den danske sommer med indkvarterede hotelgæster samt hotellets medarbejdere og forholdet mellem disse parter.

Sæson 8 foregår i 1941 under besættelsen, hvor badehotellets gæster pludselig skal vænne sig til de tyske soldater, der opholder sig på nabohotellet.

Ikke desto mindre leverer Badehotellet fortsat interessante, karikerede karakterer samt morsomme intriger og er den mest populære danske serie i år.

2. Hvide Sande


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/08/Foto_-Henrik-Ohsten_TV-2.jpg
Foto: Henrik Ohsten/TV2

Sæsoner: 1
Premier: 3. maj 2021
Seere: 806.000

Er der noget, vi danskere kan lide, så er det da danske krimier. Måske også, fordi de kan være skudt velkendte steder netop som Hvide Sande, der er filmet i den vestjyske by af samme navn.

I serien møder vi den dansk-tyske drabsefterforsker Thomas (Carsten Bjørnlund) og den danske undercover-ekspert Helene (Marie Bach Hansen), der sammen skal agere ægtepar i deres opklaring af et mord i Vesterhavsbyen Hvide Sande. Dog finder de ud af, at der ligger nogle dybere ting til grund for mordmysteriet. Seriens to hovedroller har spillet med i andre danske serier såsom Borgen og Arvingerne.

Med flotte billeder skudt i det vestjyske og et godt cast kan man godt forstå, at Hvide Sande er en af de mest sete danske serier i 2021.

3. Sommerdahl sæson 2


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/08/Foto_-Mike-Kolloffel_TV-2.jpg
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Sæsoner: 2
Premiere: 28. februar 2021
Seere: 480.000

En anden serie på listen er TV 2 Charlies Sommerdahl, der udkom med anden sæson i år. En klassisk krimi med et makkerpar, der opklarer forbrydelser ... det er jo helt som det skal være.

Hovedrollen spilles af den folkekære Peter Mygind, der har spillet med i utallige danske film og serier, såsom Flammen og Citronen og Rejseholdet.

Sommerdahl omhandler politiefterforskeren Dan Sommerdahl (Peter Mygind), der både kæmper for at få sit ægteskab til at fungere samtidig med at opsnuse kriminaliteten i Helsingør sammen med sin makker.

4. Sneengle


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/08/DR-0582936.jpg
Foto: Sneengle/DR

Sæsoner: 1
Premiere: 4. april 2021
Seere: 441.000

Endnu en krimiserie, der har sneget sig ind på listen i år, er DR’s Sneengle. Serien bidrager med et nordisk sammenspil mellem både danske og svenske skuespillere, hvilket jo ikke er helt dårligt.

Sneengle leverer en sociologisk thriller stil, hvor både en forsvundet baby og mor med stofmisbrug bliver centrum for efterforskningen. Endnu et godt eksempel på, hvorfor danskere elsker krimier.

5. Under overfladen


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/08/DR-0575357.jpg
Foto: DR

Sæsoner: 1
Premiere: 14. marts 2021
Seere: 153.000

Mystik og drama gemmer sig i Under overfladen. Den dansk-tyske DR-serie portrætterer en sejltur, der vender op og ned på en dansk og en tysk familie, da det ene forældrepars søn på mystisk vis forsvinder.

I Under overfladen får vi seks afsnit, der hver viser den gådefulde begivenhed fra en ny karakters perspektiv og giver seeren et puslespil af en oplevelse.

6. Minkavlerne sæson 2


'Minkavlerne' Sæson 3
Foto: TV 2

Sæsoner: 2
Premiere: 11. april 2021
Seere: 119.000

I Minkavlerne kan seeren opleve populærere komikere som Mick Øgendahl og Ruben Søltoft såvel som velkendte skuespillere som Grand Danois’ Niels Haugaard og Kirsten Lehfeldt, som bl.a. har medvirket i Arvingerne.

Komedieserien handler om Gerda (Kirsten Lehfeldt) og Niller (Niels Haugaard), der er minkavlere, og som sammen med de andre beboere på gården skal sikre deres minkfarm. Men problemerne begynder at melde sig.

Minkavlerne sæson 2 giver et krimiplot spækket med et finurligt og velkendt karaktergalleri, der med god grund er favoritter i de danske hjem.

7. Guru


Simon Kvamm og Frederik Cilius i serien 'Guru' sæson 1
Foto: DR

Sæsoner: 1
Premiere: 8. april 2021
Seere: 106.000

Simon Kvamm, som de fleste danskere nok kender fra Drengene fra Angora eller som forsanger i Nephew, har indtaget hovedrollen i miniserien Guru på DR. Komedieserien giver os Kvamm i rollen som life coach Andreas Mertz, der flytter til sin barndomsby for at hjælpe med at give byens borgere ny selvtillid.

Guru byder på komik men også alvor og drama med den dygtige Simon Kvamm i hovedrollen.

8. En rigtig vejrmand


Sæsoner: 1
Premiere: 25. december 2020
Seere: 65.000

I denne serie oplever vi komiker Anders Grau i rollen som vejrmand. Egentlig en fiktionsrolle, hvor han spiller sig selv.

En rigtig vejrmand handler om en Anders G. Jørgensen (Anders Grau), der søger opmærksomhed fra både kolleger og kvinder i sin meget oversete tilværelse. I sin utilfredshed over sin livssituation forsøger han at lave om på tingene, men det går ikke altid lige efter planen.

9. Umage


Sæsoner: 1
Premiere: 4. januar 2021
Seere: 26.000

Komedieserier er der nok af på listen over de mest sete danske serier og med god grund.

Der er masser af sjov og spas i Umage, som er en seriefortælling, hvor medlemmerne består af Ruben Søltoft, Jakob Thrane og Theis Kildetoft. Med denne trio i hovedrollerne ved man næsten, at man kan forvente et godt grin.

Serien bygger på gruppens skøre og gakkede musikvideoer, hvor de i serien spiller tre gode venner, der samtidig er roomies. Her ligger trioen både op til gamle traditioner, diskussioner om ingenting og masser af komik.

Klovn sæson 8 optræder ikke med på listen, da serien alene kan ses på TV 2 PLAY.

Kilde: TV 2

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Serier anbefaler: 3 gode serier du skal se i august

LÆS OGSÅ: The Lord of the Rings: Hvad ved vi om den nye serie?

Gode serier og god vin går hånd i hånd i sommeren. Få gode tilbud på lækker vin her, og læs mere om Winefamly. Du støtter Vi Elsker Serier med et mindre beløb, hvis du bestiller vin gennem dette reklamelink.

Del artikel

Læs mere omDRTV

Andre Serier | Guides