Serier | Nyheder

The Lord of the Rings: Hvad ved vi om den nye serie?

AfDaniel Lindekilde Engberg
11. august 2021
Foto: The Lord of the Rings Amazon Original Series - First Series Image Courtasy of Amazon Studios/Amazon Studios

Del artikel

Informationer om den kommende Ringenes Herre-serie har i den seneste tid floreret blandt Tolkien-fans. Herunder den nyhed, som vi alle har ventet på: Hvornår kan vi se den?Hvornår får 'The Lord of the Rings'-serien premiere?


Prime Video

Hvor mange sæsoner kommer der?


Første sæson kommer til at bestå af otte afsnit, som vil udkomme på en ugentlig basis, så der er desværre ikke mulighed for at binge.

Hvor og hvornår foregår serien?


I billedet som Prime Video frigav, kan man i baggrunden mod lyset se to træer. Det anses, at disse to træer er Valinors træer, Laurelin og Telperion. Træerne er placeret i The Undying Lands. Dem med kendskab til Silmarillion vil vide, hvad dette betyder, men for fans af Peter Jacksons film vil det sige stedet, som Frodo, Bilbo, Gandalf og de sidste elvere sejler mod i slutningen af trilogien.

Der vides ikke noget om plottet endnu. Flere rygter cirkulerer om, at den første sæson i hvert fald vil fokusere på en ung Aragorn. Dette er dog intet andet end rygter på nuværende tidspunkt, da intet officielt bakker det op på nogen måde.

Hvad kan vi ikke forvente?


Ifølge Tolkien-eksperten Tom Shippey må Prime Video ikke modsige noget af det, Tolkien har skrevet. Yderligere må Prime Video kun lave indhold, der foregår i Den Anden Tidsalder. Det er som sagt over 3.000 år, så der vil være masser at tage fat på. Sidst fortæller Shippey, at Tolkien-boet har vetoret til at modsige sig alt det, de vil, i forhold til kreative beslutninger, Prime Video foretager.

Tom Shippey var i første omgang ansat som Tolkien-konsulent på serien, men det menes nu, at han ikke længere er tilknyttet projektet.

Hvad hedder serien?


Ringenes HerreRingenes Herre

Hvem er med i serien?


Senere i december 2020 annoncerede Prime Video, at Cynthia Addai-Robinson, Ian Blackburn, Kip Chapman, Anthony Crum, Maxine Cunliffe, Trystan Gravelle, Thusitha Jayasundera, Fabian McCallum og Lenny Henry også er tilsluttet projektet.

Selvom vi kender mange af de skuespillere, der medvirker, ved vi dog ikke, hvilke karakterer de kommer til at portrættere – med undtagelse af en. Morfydd Clark skal spille elverdronningen Galadriel (Spillet af Cate Blanchett i filmene).

Hvem står bag?


J.A. Bayona (Jurrasic Park: Fallen Kingdom) instruerer de to første afsnit i serien. Britisk-kinesiske Wayne Che Yip overtager derefter instruktionen i fire afsnit. Charlotte Brändström instruerer de to sidste afsnit i første sæson.

Hvor optog de?


Ringenes Herre-Hobbitten

Hvad var budgettet?


Det er alt, vi ved med sikkerhed (og nogle rimelig sikre bud) om den kommende Ringenes Herre-serie på Prime Video med premiere den 2 september.

Vi vil vide mere, når den første trailer udkommer, og den kan kun komme for langsomt.

LÆS OGSÅ: Fra mord til vampyrer: De bedste fantasy-serier

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af 'What If..?': Marvel starter helt forfra

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på streamingtjenesterne i august

Del artikel

Læs mere omAmazon Prime Video

Andre Serier | Nyheder