Serier | Guides

Seks serier, der redder din sportsløse sommer

AfBuster Kristensen
1. juli 2020
sportsserier
Foto: The English Game / Oliver Upton / Netflix

Del artikel

Sommeren er som regel fyldt med sport men ikke i 2020. Det kan man heldigvis gøre op for med disse fede serier om sport.

Tragedien er indtruffet. Sommerens større sportsarrangementer er aflyst.

EM i fodbold. Olympiske Lege. Tour de France. ALT er aflyst.

Der bliver der ingen storskærm på Gl. Torv eller Islands Brygge.

Ingen vellydende vuvuzelaers forførende klange skal sno sig gennem gaderne, og glem alt om at få fingrene i en af de hysterisk skægge hatte, prydet af hænder, der kan klappe sammen kun ved hjælp af et genialt udtænkt snoretrækssystem.

Men du skal selvfølgelig ikke snydes helt og vi giver dig her vores bud på seks sportsserier, der forhåbentlig kan afhjælpe dine abstinenser!

Ready, set, goooo!!

6. The English Game

Vi lægger benhårdt ud med Netflix’ nye serie The English Game. Serien er et fantastisk indblik i fodboldens historie med alt, hvad der hører til af brune læderbolde, britisk arbejderklasse-slang, snurrede overskæg og intense én-mod-én-dueller!

https://imgix.vielskerserier.dk/2020/06/TEG_101_Unit_00821_R.jpg
Foto: The English Game / Oliver Upton / Netflix

The English Game, der foregår i 1879, handler om fodboldens professionalisering og arbejderklassens opgør med et rigidt regelsæt, der, selvfølgeligt får man lyst til at sige, er bestemt af den finere, snobbede britiske upper class.

Se den, hvis du også syntes Downton Abbey savnede benbrækkende vanvidstacklinger og hjernerystende hovedstødsdueller!

5. Sunderland ’til I Die

Vi bliver i engelsk fodbold, men spoler 140 år frem i tiden.

Fodboldklubben Sunderland A.F.C. rykker ud af den bedste engelske række efter en katastrofal sæson og skal vænne sig til en ny tilværelse, nye spillere, nye budgetter, men den samme, gamle, uforanderlige kærlighed fra byens loyale fans.

https://imgix.vielskerserier.dk/2020/06/SUNDERLAND06.jpg
Foto: Sunderland ’til I die/Craig Sugden/Netflix

Ambitionerne er stadig tårnhøje, målet er oprykning til Premier League og et kamerahold er hyret til at forevige rejsen tilbage til storhed. Hvordan vejen er for Sunderland og deres hårdtprøvede fans må du selv se, men vi kan afsløre, at den ikke er så ligetil, som det lyder!

Se Sunderland 'til I die, hvis du tror AGF-fans har det hårdt. Serien kan ses på Netflix.

4. Eastbound and Down

Okay, okay, Eastbound and Down stikker lidt udenfor her. Den handler ikke som sådan om sport, men den er eddermame sjov.

Serien er en komedie og handler om faldet fra berømmelsens tinder. Omdrejningspunktet er baseballspilleren Kenny Powers, et ubehageligt røvhul med storhedsvanvid - komplet med hockeyhår og lokumsbræt.

Powers skal efter en omtumlet karriere vænne sig til livet som falleret stjerne, der må flytte ind hos sin kedelige bror, tage arbejde på sin gamle high school og slå sig ned i den lille flække, han er vokset op i. Stadig med storhedsvanvid, vel at mærke.

Se den, hvis du altid har ment, at Diego Maradonas liv fortjener at blive lavet til en komedieserie med Danny McBride i hovedrollen. Du kan se Eastbound and DownHBO Nordic og Amazon Prime Video.

3. Hobro – En liga for sig

Listens eneste danske bidrag, men hvilket bidrag!

Hobro IK er en lille, undseelig fodboldklub fra Himmerland. Spillerne er på deltid, og har alle jobs ved siden af – de er landmænd, gymnasielærere, bankelever og studerende. Klubben har et stærkt sammenhold, tætte venskaber og nogle af spillerne bor endda sammen.

Så hvad gør det ved en lille klub, når man mod alle odds vinder ligaen og rykker op i landets bedste række? Og hvordan tackler man som menneske at skulle balancere den pludselige succes med sit vante hverdagsliv?

Hobro – En liga for sig er et enormt rørende portræt af en klub, som bygger sammenhold, venskab, foreningsliv og hvordan kollektivet tackler det, når klubben gør det umulige.

Se den, hvis du tit har undret dig over, om man både kan nå at malke køer og vinde over FCK på én og samme dag. Du kan se serien på DR TV.

2. Formula 1 – Drive to survive

Formula 1 – Drive to survive handler om, ja, Formel 1, og hooooold nu fast, hvor går det stærkt!

Dyk med ned under kølerhjelmen, oplev de brølende benzinmotorer, og kom under hjelmen og ind i kraniet på de vanvittige vovehalse, der dødsforagtende sætter sig bag rattet i det hæsblæsende, vanvidscirkus, som Formel 1 er.

https://imgix.vielskerserier.dk/2020/06/UF1D_Unit_09449.jpg
Foto: Formula 1: Drive to Survive/Daniel Vojtech/Netflix

Nå, du er ikke til biler og motorsport?

Jo... Jo, du er. Tro os.

Se den, hvis du også kan mærke det lille sus, når du rent faktisk formår at få Berlingo’en op på de tilladte 130 km/t på motorvejen. Du kan se den hæsblæsende serie på streamingtjenesten Netflix.

1. The Last Dance

Det er nok de færreste serienørder med respekt for sig selv, der ikke har hørt om Netflix’ største sportsserie til dato, The Last Dance.

Hvis du nu ikke har, så handler serien om basketball-holdet Chicago Bulls’ sidste store sæson i 1997, hvor de kæmper for at vinde deres sjette mesterskabstitel i NBA.

https://imgix.vielskerserier.dk/2020/06/MJ_PIC9014M.jpg
Foto: The Last Dance/Nathaniel S. Butler/Netflix

Og hvis man har sagt basketball i 90’erne og Chicago Bulls, så kommer man ikke udenom ham. Michael Jordan. Den ubesværede, altdominerende, individualistiske og overmenneskelige superstjerne, der hæver sig over alle andre i kampen om at være den bedste.

Han er ekstremt dygtig, han er det ultimative konkurrencemenneske, han er kæk, han er flot og han er umulig at beundre. Og så kunne de fleste af os flytte direkte ind i hans jakkesæt, uden at skulle skille os ad med andet end den plakat af LeBron James, vi jo alligevel har pillet ned nu.

The Last Dance er historien om Michael Jordan og verdens bedste basketballhold, fortalt af Michael Jordan. Det kan godt være, det ikke alt sammen er sandt, men føj, hvor er det bare ekstremt underholdende.

Se den på Netflix, hvis du er 90’er-barn med hang til antikkens guddommelige idealer.

LÆS OGSÅ: Serier, vi glæder os til i resten af 2020

Del artikel

Andre Serier | Guides