Serier | Guides

Seriebekendelser: OK, jeg indrømmer! Jeg har aldrig set ’The Sopranos’

AfSigne Bjørg Granberg
8. november 2022
'The Sopranos'
Foto: HBO Max

Del artikel

Mange af os har mindst én serie, som vi en gang imellem kommer til at sige, vi har set, uden at det rent faktisk er tilfældet. Tidligere presseansvarlig for HBO i Danmark, Signe Bjørg Granberg, indrømmer i denne klumme sin største seriesynd.


Kender du det? At snakken går, referencerne flyver over bordet, og det ene ord tager det andet. Og pludselig sidder man der og nikker med og prøver at istemme koret, når en bestemt scene refereres fra den der helt vildt ikoniske serie, som alle roser til skyerne. I ved godt, hvad jeg mener, ik?


Undertegnede har fået den fornemme opgave at kickstarte Vi Elsker Seriers nye koncept ’Seriebekendelser’, og jeg starter med at bekende den vel nok største seriesynd, man kan begå. Det er med et bankende hjerte, at jeg indrømmer det: Jeg har aldrig set The Sopranos.


David Chases ikoniske epos om den plagede mafiaboss, Tony Soprano, blev startskuddet til HBOs enorme succes, og seriens fortælleform, produktionsværdi og karakterudvikling var ulig noget andet, man tidligere havde set på TV, da den udkom tilbage i 1999.


Tony Soprano blev udødeliggjort af dygtige James Gandolfini, som var den første rigtige antihelt i serieuniverset og brød med den gængse forestilling om en klassisk mafiaboss. Han har banet vejen for mange andre antihelte, og uden Tony Soprano havde vi nok aldrig fået fx Walter White og Carrie Mathison.

Hvad er der med ænderne?


Jeg erkender, at det om muligt plager mig endnu mere, end det allerede har gjort i årevis, nu hvor jeg skriver det sort på hvidt. Men jeg bliver nødt til at stå ved det og i samme moment bedyre, at det får jeg selvfølgelig lavet om på øjeblikkeligt!


For det ville jo rent faktisk være meget rart at vide, hvad der er med de ænder, hvorfor alle får våde øjne, når snakken falder på James Gandolfini, og hvad der egentlig skete, efter at skærmen blev sort. Det skal være slut med bare at lade som om, og mit mål er at have set hele The Sopranos, inden året er omme – der er immervæk 86 episoder, har jeg hørt!


Jeg kan allerede mærke, at det er en stor lettelse at have bekendt min første seriesynd for jer – og samtidig føler jeg mig lige nu ret fristet til at opremse alle de kanoniserede serier, jeg rent faktisk HAR set (blot så I ikke tænker, at jeg er fuldkommen serie-idiot). Nuvel, det må I tage mit ord for for nu.

Del artikel

Andre Serier | Guides