Serier | Guides

The Sopranos' Italien eller Sons of Anarchys USA: Hvilken vin passer til din serieaften?

AfBrian Mogensen
2. august 2021

Del artikel

Den perfekte aften foregår i selskab med mennesker, vi holder af, serier vi elsker og et eller andet lækkert, som vi kan ”hygge os med”. Det kan være snacks af en art – eller hvad med et godt glas vin?


typer

Heldigvis findes der et fællesskab for vinentusiaster hos Winefamly, som gør det muligt, nemt og hurtigt at få adgang til denne brede vifte af, hvad munden kan begære. Ligesom et godt måltid kan blive forstærket af en god vin, kan en aften med en god serie også blive en lidt mere lækker oplevelse, hvis du vælger den rigtige vin.

I forrige artikel så vi nærmere på, hvilke typer af vin der passer til hvilke typer af serier. Nu går vi dybere og kigger på, hvor i verden du finder de vine, der passer perfekt til nogle af seriehistoriens absolutte topscorere.

Serie: Sopranos
Streamingtjeneste: HBO Nordic
Land: Italien

En stor del af gangstergenrens absolutte mesterværk handler om mad og om italiensk madkultur. Det gælder også vin. Men spørgsmålet er, hvordan du vil koordinere dit vinvalg.

Skal du gå efter en siciliansk vin som Compagnia Siciliana Real Academia Nero d’Avola DOC fra 2019? En lækker vin lavet på 100 % Nero d’Avola-druer, der er den primære druesort på Sicilien. Øen er et af landets mest kendte vinområder, og det er sjovt nok også her, Cosa Nostra er opstået.

Eller skal du gå all-in på vinoplevelsen og leve dig endnu mere ind i serien, kan du prøve kræfter med en vin fra et helt andet område. For flere gange i serien ses en ganske særlig vin på bordet i Casa Soprano. Nemlig en 2002 Ruffino Chianti Classico Riserve Ducale.

Der er løbet meget vin gennem glasset siden da, og Tony og vennerne er storforbrugere af vin, så det er nok svært at finde netop denne flaske. Du kan dog sagtens opnå den samme autentiske følelse ved at trække proppen op på en Canonica A Cerreto Chianti Classico Riserva fra 2014.

Serie: Succession
Streamingtjeneste: HBO Nordic
Land: Frankrig

Du kan ikke sidde der i sofaen med en juicebrik, når du mænger dig med de rige og glamourøse. Og få er rigere end karaktererne i Succession. Serien omhandler den neoaristokratiske og dybt dysfunktionelle Roy-familie, der ikke har ladet sig nøjes. Her svinger de om sig med ”80.000 dollars wines”, som Logan Roy ikke tøver med at råbe ud i fuld offentlighed.

Det er dog godt, at Succession er så fremragende på mange punkter, for de er faktisk ikke helt gode, når det gælder vin-etikette. På et tidspunkt i serien blender de en bourgogne for at ”hyperdekantere” den. En rigtig praksis, som er opfundet af en medarbejder ved Microsoft.

Dermed ikke sagt at folk, der arbejder med Windows, ved, hvordan man skal behandle vin. Så du kan med god ro i sindet bestille en Pinot Noir, som fx Winefamlys Pascal Prunier Bonheur. Så længe du holder dig til vin fra Bourgogne, er du sikker på at signalere stil, magt og penge. Se Winefamlys udvalg af vine, som du faktisk har råd til at købe, fra Bourgogne her.

Så lad blenderen blive i køkkenskabet, så kan du bryste dig af, at du måske nok ikke har de samme penge, som mediefamilien bøvler med, men du har uendeligt meget mere stil.

Serie: Sons of Anarchy
Streamingtjeneste: Netflix
Land: USA

Charlie Hunnams karakter i Sons of Anarchy, Jax Teller, og resten af Sam Crows ryttere holder til i Californiens Central Valley. Det er også her, du kan finde det mest velkendte amerikanske vindistrikt, Napa Valley. Her har amerikanerne formået at dyrke mange forskellige druer, så, ligesom medlemmerne af SAMCRO, udvalget af Napa Valley-vine er bredt. Mange af dem er virkelig vellykkede, så også her kan du roligt bestille hjem i vildskab.

Ét af vinhusene i området, Duckhorn, er et af Winefamlys mest populære huse. Det forstår man jo godt, når man ser på dets udvalg. Særligt den række vine, de kalder Decoy, er et hit, og ordet er jo ikke helt udenfor den normale biker-retorik.

Her finder du både røde, hvide og rosé vine. Der findes Zinfandel, Pinot Noir, Chardonnay, Merlot og mange mange flere. Så tag bare Jaxs eksempel og gør det, der passer DIG. Eksempelvis en fadlagret amerikansk Chardonnay, der både er sofistikeret og utilregnelig, helt som Gemma Morrows temperament.


Få ting er så saftige som scener, hvor Juice Ortiz folder sine mest bizarre tilbøjeligheder ud. Det skulle da lige være et glas Pinot Noir fra Sonoma Coast. Området, hvor kun vinens kvalitet overstiger antallet af mystiske dødfald.Hos Winefamly bliver du en del af et fællesskab, der handler om at få bedre vin i glasset. Her får du personlige anbefalinger på vin, som passer til din smag, din mad og dit budget. Altid med prisgaranti – uanset om du skal bruge 1 eller 24 flasker. Kvaliteten er, som du kender fra specialbutikkerne, og prisen som i supermarkedet.


Har du svært ved at vælge, så tag WineFamilys vintest lige her.

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste