Serier | Guides

Hvilken vin bør du drikke til din yndlingsserie?

AfBrian Mogensen
9. juli 2021
Claire Foy og Matt Smith som dronning Elizabeth II og prins Philip i sæson 1 / The Crown / Robert Viglasky / Netflix

Del artikel

Der er mange ligheder mellem en god vin og en god serie. De består begge af mange forskellige dele, der sammen skaber en samlet oplevelse. Og hvor nogle værdsætter godt skuespil, er andre mere til en god historie eller en lækker scene.


Bedst er det dog, at det er nemt at kombinere vin og serier. Bare skænk op inden du tænder for skærmen. Så bliver det ikke meget bedre.

Men hvilke vine skal du drikke til hvilke serier? Her hos Vi Elsker Serier får du i samarbejde med Winefamly et godt bud på, hvilken type vin du skal drikke til din yndlingsserie.


Rødvin


Rødvine er ofte mere komplekse end de andre vintyper, og derfor passer de perfekt til dem, der gerne vil have en serie, der kan udfordre seerne.

Fx serier som Sons of Anarchy og The Sopranos. Hvor seriøse mænd gør alvorlige ting, og hvor vold og venskab går hånd i hånd. Alsidige serier, der spiller på flere tangenter. Og som bliver bedre med alderen.

Serier hvor det virkelig er tydeligt, at der er lagt kærlighed i produktionen, som The Wire og Breaking Bad, der har fundet berømmelse på samme måde som vinverdenens legender Chateau Neuf du Pape og Romanee-Conti Grand Cru fra 1972.

Det er også serier, der ligesom vinen, forsvinder hurtigt. For et glas tager det næste, fuldstændig ligesom et afsnit afløses af det næste. Heldigvis findes der mange flere vine og serier derude.

Få et skarpt tilbud på den perfekte grillpakke med lækker rødvin lige her

HvidvinHvidvin giver er en let fornøjelig smag, som gør sig godt til serier med samme friske og lette tilgang. Komedier gør lige præcis det. Servere let fornøjelig underholdning.


Som fx The Good Place eller New Girl er det nemt at lade sig rive med, og du kan som regel godt finde lysten og tiden til at snuppe et enkelt afsnit her og der.

Og skulle du ende med at se mere end et enkelt afsnit af serier som Scrubs eller Seinfeld, er de heldigvis så korte, at du stadig har noget i glasset, når dåselatteren dør ud.

Rosé


Så uanset om du er til Happy Endings, This Is Us eller Downton Abbey, er rosé det helt rigtige valg, når du bare gerne vil mærke sommerfuglene i maven.

Spar 43% på den perfekte Rosékasse. Se mere her eller klik på billedet nedenunder.


Mousserende Vin


Så føler man sig også lidt mere fancy, når boblerne løber op ad indersiden på det lange tynde glas.

Det betyder også, at det er helt på sin plads at vælge serier, hvor der er fokus på high society, balkjoler og smoking, og hvor der er hurtigt biler og dyre lystyachts.

Derfor er det optimalt at lade propperne springe, når Sex and the City ruller hen over skærmen. Men også serier som Billions og Succession, kan nydes med et glas bobler i hånden.

Og kan du forestille dig at drikke noget som helst andet end Champagne, hvis du er i selskab med de royale i The Crown?

Få et skarpt tilbud på den perfekte sommerhuspakke med lækker vin lige her


Dessertvin


Derfor giver det jo helt perfekt mening at finde dessertvinsglassene frem, når de gamle danske dramaer som Matador og Krøniken ruller over skærmen. Og som den faste danske ingrediens til en hyggelige aften, har dessertvin også hjemme på bordet, når du tænder for Borgen eller Lærkevej.


Hos Winefamly bliver du en del af et fællesskab, der handler om at få bedre vin i glasset. Her får du personlige anbefalinger på vin som passer til din smag, din mad og dit budget. Altid med prisgaranti - uanset om du skal bruge 1 eller 24 flasker. Kvaliteten er som du kender fra specialbutikkerne og prisen som i supermarkedet.


Har du svært ved at vælge, så tag WineFamilys vin test lige her.

Del artikel

Andre Serier | Guides