'A Spy Among Friends' er en velsmurt spionthriller: Månedens anbefaling på C More

AfVi Elsker Serier
7. februar 2023
Månedens anbefaling på C More februar 2023
Foto: C More
https://imgix.vielskerserier.dk/2023-02-03/c-more-logo_6389db8a04181.png
En velopbygget spionthriller med uventede drejninger og stigende intensitet kan de fleste sætte pris på. Og det lige nøjagtig derfor, at ’A Spy Among Friends’ er månedens anbefaling på C More.

Baseret på en bog af samme navn og til dels baseret på virkelige hændelser er A Spy Among Friends en velsmurt spionthriller, der konstant underholder med intriger og skyggespil.

Ven eller fjende?

En spion i den britiske efterretningstjeneste, Kim Philby (Guy Pearce), er blevet afsløret som dobbeltagent for Sovjetunionen. Hans bedste ven gennem 20 år, Nicholas Elliot (Damian Lewis) sættes til at bringe ham tilbage fra Beirut til England. I Beirut lykkedes det dog Philby at flygte tilbage til Rusland. Og det er humlen i det hele, for hvad skete der egentlig i Beirut?

A Spy Among Friends er bygget op om to afhøringer. Der er det britiske MI5, der afhører Elliot om, hvordan det var muligt for Philby at slippe væk, og der er russiske KGB, der udspørger Philby om det samme. Vi får langsomt indblik i deres historie sammen og det arbejde, de udførte under 2. Verdenskrig og Den kolde krig.

En central samtale ude på en balkon i Beirut, som mikrofonerne fra den britiske efterretningstjeneste ikke kan høre, ligger og ulmer i baggrunden. Man ved som seer, at den er nøglen til at vide, hvad der er op og ned i denne sag. Serien holder igen med informationer, men som tiden forløber sig får man flere og flere brudstykker, man kan støbe sammen.

Klassiske spionintriger

Der hvor A Spy Among Friends i særdeleshed imponerer er i dens fremstilling af det konstante skyggespil, vi forbinder med spionhistorier i film og serier. Et edderkoppespind af små detaljer, der kædes sammen til et samlet billede. En simpel sætning kan have et væld af betydninger, og tingene er sjældent, som de ser ud.

Som serien skrider frem over sine seks afsnit, er der konstante udviklinger og afsløringer, der holder dig klæbet fast til skærmen. Gennem hele serien er den underlæggende dramatiske røde tråd, hvorvidt Philby og Elliot arbejder sammen, og hvis ja, i hvilken grad.

Gratis adgang til C More

Vi Elsker Serier har lavet en oversigt over vores favoritter hos C More, som du kan se lige her, hvor du også får de to første uger til C More for 0 kr.!

På C More kan du finde et bredt udvalg af krimiserier, og særligt har streamingtjenesten udmærket sig i nordic noir-genren. De dystre, mørke krimiserier står i kø hos C More, og der er lagt i kakkelovnen til en aften helt ude på kanten af sofaen, hvis du da overhovedet kan se igennem det tæppe, som du har trukket over hovedet!

C More byder også få en række spændende og gode film. Se med hos C More allerede fra i dag!

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-02-03/c-more_crime_dec22_930x180.jpg

Alt det, der ikke bliver sagt

Det er de to karakterer, der bærer serien i en stor grad. Både Guy Pearce og Damian Lewis gør et fænomenalt arbejde i at skifte karakter og manerer, alt efter den situation de befinder sig i, som en spion bør kunne.

Når de er på skærmen sammen, får man oprigtigt indtrykket af, at disse to karakterer har været venner i meget lang tid. Meget står usagt, men den ene udmærket klar over, hvad den anden siger.

Der skal også lyde ros til kostumerne og den generelle æstetik, som produktionsholdet har fremmanet. Når en serie er sat i år 1963 og har flere flashbacks til 1940’erne, kan det hurtigt rive en ud af oplevelsen, hvis ikke det visuelle udtryk passer til. Ikke nok med at det er passende, så prydes serien med den klassiske britiske herremode og autoværn, der altid er en fryd for øjet.

Der er noget for alle med en snude for historie, krigsdrama og spionthrillere.

Alle seks afsnit af A Spy Among Friends kan streames lige nu på C More.

Se traileren

Del artikel