Serier | Guides

De absolut bedste serier, vi så i januar 2023

Af
Daniel Lindekilde Engberg
31. januar 2023
Bedste serier i januar 2023
Harrison Ford som Paul i 'Shrinking' / Foto: Apple TV+

Del artikel

Den første måned af året er overstået, og et væld af nye serier er allerede landet. Her er de bedste serier, vi så i januar 2023.

Serieåret lægger stærkt ud allerede fra første måned. ’Svampe-zombier’, psyko-komedier, hårdkogt drama, actionfyldt western og god gammeldags dansk krimi. Denne måned har noget for enhver smag, så det er bare med at komme i gang.

The Last of Us

Serien baseret på det populære videospil er hurtigt gået hen og blevet en nyklassiker for HBO Max og en af deres største serier. Og det er med god grund.

Fra seriens første afsnit sættes standarden for, hvordan man starter en serie. Produktionsværdien er i top, musikken, der er lavet af samme komponist som spillets musik, Gustavo Santaolalla, og et manuskript fra Chernobyl-forfatteren Craig Mazin gør det ikke svært at se, hvorfor The Last of Us skulle blive en hurtig succes.

Med fremragende præstationer fra både Pedro Pascal som Joel og Bella Ramsey som Ellie får dette yderst karakterdrevne drama al den medvind, det har brug for. Der er i skrivende stund stadig seks afsnit tilbage af første sæson, så der er nok for folk at se frem til. Anden sæson er også allerede blevet bekræftet og giver håb for fremtidige videospiladaptioner.

The Last of Us kan streames på HBO Max.

Shrinking

Vi rykker over i komikkens hjørne nu med en serie til alle dem, der kan lide at grine. Shrinking er den nye serie fra Apple TV+ med Jason Segel, du med sikkerhed kender fra How I Met Your Mother, og ingen ringere end Harrison Ford.

Den sorgramte psykolog Jimmy (Jason Segel) får en dag nok. Virker al den psykologsnak, han spytter ud til sine patienter overhovedet? Måske er det tid til nye boller på suppen. Jimmy begynder at sige præcis, hvad han mener om sine patienter, deres problemer og forsøger sig med nogle mere… ligetil behandlingsmetoder.

Med de samme kreative kræfter bag serier som Scrubs og Ted Lasso får du et herligt miks af komedie og dramatiske elementer. Den gør dette med et utrolig godt sammenskruet karaktergalleri, hvor karaktererne både tjener hinanden og den overordnede historie og tematik på samme tid.

Vores anmelder gik så langt som at kalde Shrinking årets første must-see komedie, og det siger vist det hele.

Shrinking kan streames på Apple TV+.

1923

Yellowstone-universet har fået endnu et kapitel, der foregår mellem hovedserien Yellowstone og den første spin-off-serie, 1883.

Her slipper vi heller ikke for Harrison Ford, der indtager en af de to hovedroller som Jacob Dutton. Han driver Yellowstone Ranch sammen med sin kone Cara, der spilles af Helen Mirren. De har fantastisk kemi på skærmen, og man tror inderligt på, at de er et ægtepar, der har set lidt af hvert med hinanden som partnere.

Fra første afsnit får vi etableret tiden godt. Året er, som du måske kan gætte, 1923, og selv i Montana kan man stadig mærke eftervirkningerne af 1. Verdenskrig. Både i verden, men også personligt for Dutton-familien, hvis ældste søn er veteran fra den krig, og det har sat sine spor.

Taylor Sheridan har gang på gang skabt levende verdener fyldt med spændende og interessante karakterer, og 1923 er ingen undtagelse.

1923 kan streames på SkyShowtime.

Your Honor sæson 2

Bryan Cranston er tilbage i anden sæson af krimi-dramaet Your Honor, og det er en sand fornøjelse, når han endnu en gang får lov til at brede sine dramatiske vinger fuldt ud.

Siden begivenhederne i første sæson er tingene gået fra skidt til værre. Michael (Bryan Cranston) har pålagt sig selv en sultestrejke og bruger ellers sin tid i fængslet på dets version af en rodeo, der går på, at man spiller poker, mens en tyr løber rundt, og den sidste, der forlader arenaen, har vundet. Kort sagt vil Michael gerne dø, men skæbnen har andre planer med ham.

Your Honor stiller skarpt på, hvad et menneskeliv er værd, og hvordan man altid finder en måde at retfærdiggøre det at tage en andens liv.

Your Honor sæson et og to kan streames på HBO Max.

Den som dræber – Fanget af mørket sæson 3

Den som dræber – Fanget af mørket er tilbage med sin stort anlagte tredje sæson. Natalie Madueño indtager endnu en gang rollen som profileren Louise Bergstein, der i denne sæson døjer med PTSD efter forrige sæsons begivenheder.

Da et midaldrende par findes myrdet foran deres hjem, bliver Louise, på trods af sin tilstand, sat sammen med efterforskningslederen Frederik (Simon Sears). Jagten på morderen sættes i gang, og det er en hektisk affære. Skuespillet hele vejen igennem skal roses, og især Alex Høgh Andersen træder i karakter.

Med emner som angst og PTSD som en tematisk rød tråd, og en udforskning af de gråzoner, der ligger mellem rigtigt og forkert, undersøger tredje sæson af Den som dræber – Fanget af mørket forholdet mellem rigtigt og retfærdigt.

Den som dræber – Fanget af mørket kan streames på Viaplay.

Del artikel