Serier | Guides

Stol ikke på hypen: De værste serier lige nu

AfBrian Mogensen
4. maj 2022
Pieces of Her / Bella Heathcote som Andy Oliver i Pieces of Her / Foto: Cr. Courtesy Of Netflix © 2022

Del artikel

Selvom en serie får masser af omtale, kan det være den værste serie, du nogensinde har set.


Historien er fyldt med eksempler på, at et kendt navn og en god skuespiller ikke nødvendigvis skaber et hit, og det er ikke anderledes i disse dage.

Vi giver en solid advarsel om fem serier, du på ingen måde behøver spilde din tid på.

Cooking with Paris


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/04/CWP_Film_Unit_00040R.jpg
Cooking with Paris / Paris Hilton i Cooking with Paris / Foto: Cr. KIT KARZEN/NETFLIX © 2021

Netflix


Nu har hun så fået et kokkeprogram, hvor hun på sædvanligvis klovner rundt og siger tåbelige ting. Det skiller sig ikke ud fra alt det andet skrammel, hun har medvirket i.

I løbet af sæsonen deltager en række gæster, der ikke bidrager med særligt meget andet, og hvis du ser serien for de kulinariske fifs, så kan du lige så godt køre ned og se på folkene på Circle K lave franske hotdogs.

De er trods alt mere entusiastiske om, hvad de laver end hotelarvingen.

Man kan da håbe på, at seriens elendighed er med til at begrave Hilton én gang for alle, men mon ikke der er nok, der skal se katastrofen udfolde sig, til at idiotiet fortsætter.

I Know What You Did Last Summer


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/09/I-know-what-you-did-last-summer.jpg
Foto: I Know What You Did Last Summer/ Prime Video

Prime Video


Scream

Succesen gjorde, at der kom en sand lavine af film med teenagere (spillet af voksne) i hovedrollerne, der blev jagtet, snittet, skåret og myrdet på kreativ vis af de mest uventede mordere.

En af disse film var I Know What You Did Last Summer, hvor en gruppe unge kører en mand ned på vej hjem fra fest, og stikker af.


Ghost WhispererVi bli’r i familienCruel IntentionsCrashShe’s All ThatScooby-Doo

Større blev det ikke i 90’erne, og selvom det på ingen måde resulterede i kvalitetsskuespil, var der altså navneværdi nok til at trække fulde huse i biograferne.

Men filmen var elendig, og det er et under, at den nu udkommer som serie. Det er til gengæld helt forståeligt, at serien opretholder den utroligt lave kvalitet, nu bare med en flok ukendte skuespillere på rollelisten. Plottet er lige så tåbeligt som i filmen, og skuespillet er værre.

Dan Brown’s The Lost Symbol


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/04/tv4_cmore_626b97175b76f.jpg
Dan Brown's The Lost Symbol / Sumalee Montano om Agent Sato, Ashley Zukerman som Robert Langdon, Rick Gonzalez som Nunez / Foto: Rafy/Peacock / C More

C More
Siden Dan Brown tog verden med storm med Da Vinci-mysteriet er der blevet filmatiseret med Tom Hanks i hovedrollen som Robert Langdon.


The Lost Symbol sætter fokus på Langdon i hans unge år, og den stikker ikke langt uden for formelen, som Brown er blevet kendt for. Der er mystiske koder, puslespil og andre gåder, der skal løses i jagten på Eddie Izzard, der spiller Langdons læremester.

Lige præcis mysteriedelen virker efter hensigten, men den forpurres af den mest sælsomme måde at skifte mellem hæsblæsende action og stille dialog.

Hvis de havde udeladt den sidste del, havde serien været noget mere gribende, og vi var sluppet for uinspirerende og ligegyldige samtaler, der lyder mest, som om praktikanten var den eneste på arbejde.

Good Sam


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/04/FullHD_GoodSam1_packshot2.jpg
Good Sam / Foto: Viaplay

Viaplay
Retssalsdramaer er superpopulære og stikkes måske nok kun af lægeserier. Good Sam er én af disse, hvor hovedrollerne begge er hjertekirurger, og far og datter oveni.


Good Sam

Der er intet i Good Sam, der ikke er set til hudløshed. Selv ikke forholdet mellem de to hovedpersoner skaber en mulighed for nytænkning, og hvis ikke der er nyt under solen, er der langt bedre lægeserier derude.

Hvis du virkelig mangler folk i kitler, ville en tur på skadestuen være mere ophidsende.

Pieces of Her (Brudstykker)


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/04/PIECESOFHER_Season1_Episode5_00_44_23_04R.jpg
Pieces of Her / Terry O'Quinn som Martin Queller, Jessica Barden som Jane I Pieces of Her / Foto: Cr. Courtesy Of Netflix © 2022

Netflix
Der var lagt op til noget virkelig lækkert med Toni Colette i rollen som moderen Laura, der beviser, at der findes andre måder at bekæmpe masseskyderier end med flere våben.


Pieces of Her starter ud med et brag, men den ryger hurtigt over i klichéfyldte ligegyldigheder, og serien bruger utroligt mange krumspring for at introducere plottwists, der aldrig holder op med at være forudsigelige.

Det mest ærgerlige er, at serien på mange måder lægger op til at være sin egen, men ligesom med Good Sam findes der mange andre serier og film, der handler om den hemmelige agent, der pludselig bliver rykket ud af sit fredfyldte otium for at blive tvunget tilbage til livet i vold og vrede.

Og derfor fortjener den en ordentlig røvfuld.

LÆS OGSÅ: Guide: 3 af de bedste serier i 1980'erne

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Serier anbefaler: 6 gode serier du skal se i april

LÆS OGSÅ: Makværk og dårligt TV: De værste serier i 2021

Del artikel

Andre Serier | Guides